Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Ekran Kartları »

yeni ekran kartı aldım :), ama sorunlarım var acil yardım !!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Ekran Kartları forumu altında yeni ekran kartı aldım :), ama sorunlarım var acil yardım !! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar uzun zamandır almayı planladığım ekran kartımı nihayet aldım marka olarak HIS 9600 Xt tercih ettim gerek forumlardan gerek kullananlardan ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 19-01-04, 17:57   #1 (permalink)
passionx
Rookie Member

Katılım tarihi: 29.10.03
crying yeni ekran kartı aldım :), ama sorunlarım var acil yardım !!

Arkadaşlar uzun zamandır almayı planladığım ekran kartımı nihayet aldım marka olarak HIS 9600 Xt tercih ettim gerek forumlardan gerek kullananlardan tavsiye aldığım kadarıyla, kartı eksen bilgisayardan aldım 200$ + KDV kart turbo versiyonu 500/650 geliyor, kart çok güzel ve şık ayrıca son derece hızlı ayrıca güzel ve şık mavi ledli fanı pencereli kasası olanlar için çok güzel ve emektar MX işlemcili kartımdan sonra süperrr ama sorunlarım var umarım bu kartı kullananlar bana yardımcı olurlar, şimdi aklıma takılanları yazıyorum şimdiden teşekkürler hepinize....

1- 9600 XT lerde half life kuponu olacağı söyleniyodu ama benimkinde çıkmadı ayrıca kutu üzerinde herhangi bir bilgi yok bu konuda aslında cdleri 3-5 milyona satıldığı ülkemizde benim için pek önemli değil diyerek pek üzerinde durmadım acaba hepsinde böylemi ?

2- Riva tuner programı ile kartın çekirdek hız ayarlarına baktığımda 249/324 görünüyor bu beni şüphelendirdi acaba bi terslik mi var eski MX kartımda bile 270/370 gözüküyodu ama çıkan değerleri x2 yaparsak kartın üreticisinin belirttiği değerlere ulaşıyor ati kartla böylemi gözüküyor yoksa ben yarı hızındamı kullanıyorum ??

3- Oyunlarda grafikler çok süper bütün özellikler açıkken çok yüksek çözünürlüklerde oyunlarda hiç takılma olmadan oynuyor ama bazı oyunlarda gamma / brighness ayartlarını sonuna kadar açmama rağmen oyunlar çok karanlık mesela "return of the king ve Prince of persia sand of time" bunlara örnek kartın içinde çıkar sürücülerin versiyonu 03.08 yazıyodu en verimli ve sorunsuz driverler hangileri ???? önceden nvidia sürücülerini kaldırdım yeni ati ve directx 9.0b yükledim ama bu problem oldu ??

4- Bu kartın çekirdek sıcaklığını nasıl ölçeriz bir bileniniz varmı ? bazı kartlarda bu oluyomuş sanırım bunda olması lazım ama yapamadım

sorularım bunlar kardeşlerim bana lütfen yardım edin bu meselelere takmış durumdayım (((
passionx çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-01-04, 22:38   #2 (permalink)
Frost
hARDWAREMANIAC

Frost Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.06.03
Nereden: Antalya
HL2 kuponu hepsinde olmuyor,bundle dan fiyat kıranlar var.

Rage3d Tweak'i dene Riva Tuner yerine.

Güncel oyunlar için son sürücüleri kullan 3.10

Hardware monitoring özelliği yoksa ölçemessin.
Frost çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-01-04, 04:17   #3 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.12.03
Nereden: İzmit
Blog Mesajları: 1
Resimler: 14
Lightbulb

half-life 2 kuponu olması gerekiyo satıcına bi sor bakim belki sana o zaman kartın biraz fiyatını yükseleceğini söyleyecektir

son sürücüler 3.10

son olarak o dediğin güzel özellik HIS'lerde yok arkadaşım ASUS ta felan war mesela ama bizde yok işte yoook

hadi güle güle kullaan

Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-01-04, 04:43   #4 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Yani diyorsunuzkii, hocam yeni bir 9600XT alacaksan, ASUS al.. öylemi? çekirdek ısısı filan yani? bilgiler için teşekkürler, bayramdan önce alacağımda....
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-01-04, 08:30   #5 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
HIS EXCALIBUR & Half Life 2 Bundle ! 18.11.2003 @ 21:19 by SpAwN

HIS EXCALIBUR ATI RADEON XT ve IceQ Serisinde Half Life 2 Bundle promosyonunu duyurdu...

18.Kasım.2003, Hong Kong- HIS, Hightech Information System Ltd. Şirketi, Half-Life2’nin yeni nesil ATI Radeon ekran kartlarıyla hediye olarak verileceğini duyurdu. HIS tüm IceQ ve XT serilerini Half-Life2 kuponu ile birlikte verecek. Kötü bir dağıtım organizasyonu yaşanmaması için HIS aşağıdaki promosyon adımlarını izlenecek;

1.Aşama:
a) 30Kasım itibari ile tüm kullanıcılar HIS Excalibur XT ve IceQ serisi ile HL2 promosyon kuponuna sahip olacaklardır,
b) HIS Excalibur olarak sadece aşağıdaki ürünler için Half-Life2 oyununu bundle olarak verilecek.(30 Kasım’dan sonra gönderilecek sevkiyatlarda geçerlidir)

HIS Excalibur 9800XT Platinum
HIS Excalibur 9600XT Platinum
HIS Excalibur 9800Pro IceQ
HIS Excalibur 9800 IceQ

2.Aşama:
Yazılım firması Valve, Half-Life2 oyununu geciktirmelerinden dolayı aşağıdaki oyunları içeren ve Value Premier Pack adı verilen bir paket önerilecek.

Half-Life,
Counter Strike,
Team Fortress Classic,
Deathmatch Classic,
Half-Life:Opposing Force ve Ricochet

Kullanıcılar, Half-life2 kuponunu kullanarak Steam’den Value Premier Pack yüklemek için aktivasyon yapabilirler. Valve’nin genişbant dağıtım mekanizması , ücretsiz bakım mekanizmaları bulunmakta. Bunun dışında ATI’den steam kurulum cd’si sipariş edebilirsiniz. Half-Life2 Steam yolu ile geçerli olacak, parakende satışa daha sonra sunulacak.
SpAwN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-01-04, 09:19   #6 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Bir ürüne promosyon koydularmı kıllanırım. Zaten satan ve sağlam bir ürün için promosyon gerekirmi? Bilmiyorum ama ASUS ismi HIS ismine biraz basıyor galiba !!!
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-01-04, 13:59   #7 (permalink)
volcano2K
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯

volcano2K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.07.02
Nereden: İçerenköy/İstanbul
Resimler: 18
Son sürücüleri yükle

4.1

ATI Catalyst 4.1 Çıktı
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-01-04, 21:19   #8 (permalink)
passionx
Rookie Member

Katılım tarihi: 29.10.03
teşekkürler arkadaşlar dün akşamda yeni 4.10 sürücüleri denedim overdrive seçeneğinde işlemci gpu sıcaklığını güncel olarak gösteriyor bide HIS marka ekran kartlarında yok diyorlardı termal sensör hayali olarak ölçmüyorya bu alet bence sıcaklıkta makul derecede normalde 24-25 gösteriyor oyunlarda 28-29 max oluyo ayrıca overdirve seçeneğini aktifken işlemci çekirdek hızını kendi ayarlıyor mesela standart 500 gösterirken oyun oynarken baktım 526 olmuştu gayet güzel olmuş bence çok şık pencereli kasaı olarlar için ayrıca soğutucunun üzerindeki mavi led karanlıkta çok güzel görünüyor
passionx çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-01-04, 22:13   #9 (permalink)
aksak_ritim
V.I.Member

aksak_ritim Avatar

Katılım tarihi: 25.09.02
Nereden: OrtaDünya
Eh bizede hayırlı olsun demek kalmış
INTEL P4 2800 (Prescott,800MHz,1MB,HT) / Themaltake CL-P0024(tower112) / GIGABYTE 8IP1000G(i865PE) / 2x512MB Hi-Level pc3200 DDR CL2.5 / Ati Radeon 9800Pro IceQ (BIOS MOD with 9800XT) / Lite-on DvD Yazıcı 4x / Lg 52x24x52 Cd-Rw / 17" Nec MultiSync V720 / 120GB seagate 7200rpm Sata Hdd / EASTERN 4+1 ses sistemi / Aopen H600 kasa /
aksak_ritim çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-01-04, 05:16   #10 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Yani şimdi HİSli birşey alabilirsiniz diyorsunuz???
Eski 22-01-04, 06:45   #11 (permalink)
SpLeNDouR
Silver Member

SpLeNDouR Avatar

Katılım tarihi: 04.09.03
Sorunlarını kafana takmadığın ve kafandan attığın için sevindim...Hayırlı olsun keyfini sür Darısı başımıza...
SpLeNDouR çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-01-04, 15:22   #12 (permalink)
volcano2K
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯

volcano2K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.07.02
Nereden: İçerenköy/İstanbul
Resimler: 18
Firmanın açıklamasına göre ATI, geçtiğimiz Ekim ayından itibaren kendisinden Radeon 9600XT ve 9800 serisi ürünler alan bütün üreticilere Half-Life 2 kuponlarını ücretsiz olarak vermiş. Bu uygulamaya Aralık ayında son verilmiş ve bu tarihten sonra kart üreticilerine Half-Life 2 kuponları ufak bir ücret karşılığında satılmaya başlanmış. Dolayısıyla da üreticiler kuponu alıp almamakta serbest, yani şu anda satın alacağınız her 9600XT'nin içinden Half-Life 2 kuponu çıkacağı kesin değil. 9800XT'nin ise bu uygulamanın dışında kaldığı, 9800XT ile birlikte üreticilere ücretsiz Half-Life 2 kuponu verilmeye devam edildiği ise ayrıca belirtilmiş.

Kaynak : Darkhardware
volcano2K çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:25.