Arkadaşlar uzun zamandır almayı planladığım ekran kartımı nihayet aldım

marka olarak HIS 9600 Xt tercih ettim gerek forumlardan gerek kullananlardan tavsiye aldığım kadarıyla, kartı eksen bilgisayardan aldım 200$ + KDV kart turbo versiyonu 500/650 geliyor, kart çok güzel ve şık ayrıca son derece hızlı ayrıca güzel ve şık mavi ledli fanı pencereli kasası olanlar için çok güzel ve emektar MX işlemcili kartımdan sonra süperrr

ama sorunlarım var umarım bu kartı kullananlar bana yardımcı olurlar, şimdi aklıma takılanları yazıyorum şimdiden teşekkürler hepinize....
1- 9600 XT lerde half life kuponu olacağı söyleniyodu ama benimkinde çıkmadı ayrıca kutu üzerinde herhangi bir bilgi yok bu konuda aslında cdleri 3-5 milyona satıldığı ülkemizde benim için pek önemli değil diyerek pek üzerinde durmadım acaba hepsinde böylemi ?
2- Riva tuner programı ile kartın çekirdek hız ayarlarına baktığımda 249/324 görünüyor bu beni şüphelendirdi acaba bi terslik mi var eski MX kartımda bile 270/370 gözüküyodu ama çıkan değerleri x2 yaparsak kartın üreticisinin belirttiği değerlere ulaşıyor ati kartla böylemi gözüküyor yoksa ben yarı hızındamı kullanıyorum ??
3- Oyunlarda grafikler çok süper bütün özellikler açıkken çok yüksek çözünürlüklerde oyunlarda hiç takılma olmadan oynuyor ama bazı oyunlarda gamma / brighness ayartlarını sonuna kadar açmama rağmen oyunlar çok karanlık mesela "return of the king ve Prince of persia sand of time" bunlara örnek kartın içinde çıkar sürücülerin versiyonu 03.08 yazıyodu en verimli ve sorunsuz driverler hangileri ???? önceden nvidia sürücülerini kaldırdım yeni ati ve directx 9.0b yükledim ama bu problem oldu ??
4- Bu kartın çekirdek sıcaklığını nasıl ölçeriz bir bileniniz varmı ? bazı kartlarda bu oluyomuş sanırım bunda olması lazım ama yapamadım
sorularım bunlar kardeşlerim bana lütfen yardım edin bu meselelere takmış durumdayım

(((