Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

2 HDD..Takmak İstiyorum Yardım Lütfen.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında 2 HDD..Takmak İstiyorum Yardım Lütfen. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba Arkadaşlar.. 2 tane Harddisk'im var SATA, _Seagete 250GB _Samsung 320GB Sata kablo ve güç kablosundan başka bir bağlantı gerekiyormu? ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 05-06-08, 22:36   #1 (permalink)
bulentbag
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.04.08
Nereden: Ankara
2 HDD..Takmak İstiyorum Yardım Lütfen.

Merhaba Arkadaşlar..

2 tane Harddisk'im var SATA,

_Seagete 250GB
_Samsung 320GB

Sata kablo ve güç kablosundan başka bir bağlantı gerekiyormu?

Herikisini de Takıp beraber kullanmak İstiyorum, Lütfen bu konuda tecrübesi olan veya bu biçimde çift harddisk kullanan arkadaşlardan nasıl bağlamam gerektiği konusunda acil yardım istiyorum.. Lütfen Yardım!

M3A32 MVP Deluxe/WİFI
8800 GTS 320MB
2048 Ram
AMD 4400 x 2
ASUS 550 Wat Power
bulentbag çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-06-08, 22:43   #2 (permalink)
banek1
Cool Member

banek1 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.04.08
Nereden: ANKARA
Ynt: 2 HDD..Takmak İstiyorum Yardım Lütfen.

Alıntı:
bulentbag tarafından iletildi. Mesajı göster
Merhaba Arkadaşlar..

_Seagete 250GB
_Samsung 320GB

Herikisini de Takıp beraber kullanmak İstiyorum, Lütfen bu konuda tecrübesi olan veya bu biçimde çift harddisk kullanan arkadaşlardan nasıl bağlamam gerektiği konusunda acil yardım istiyorum.. Lütfen Yardım!

M3A32 MVP Deluxe/WİFI
8800 GTS 320MB
2048 Ram
AMD 4400 x 2
ASUS 550 Wat Power
hayır kardes sadece sata ve guc kablosunu tak tamam gule gule kullan
banek1 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-06-08, 22:45   #3 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 14

Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar..

_Seagete 250GB
_Samsung 320GB

M3A32 MVP Deluxe/WİFI
8800 GTS 320MB
2048 Ram
AMD 4400 x 2
ASUS 550 Wat Power
Gerekli olan Malzemeler (ihtiyar yaz );

2x Sata Kablosu HDD>Anakart Sata yuvasına
2x Sata Power Connector> Bazı PSU'larda 1-2tane Sata için güç kablosu bulunur bazılarında bulunmaz.Böyle bir durumda 4 Pin Molex kablodan Sata Connector adaptör kullanmak gerekir.Bunun dışında gerekli bişey yok.Bağlantılar yapıldıktan sonra Anakart'ın otomatik olarak Sata modunda HDD'leri çalıştırır.Raid gibi bazı gelişmiş özellik ve ayarlamaları var.Bu konuda pek detaylı bilgim yok Raid konusu hakkında bilgin yoksa araştır ona göre istersen Raid yaparsın.

Raid 0/1 gibi modlarla HDD'den daha fazla performans almayı hedefler.Ancak HDD başka bir cihaza takılınca HDD'den veri alınamaz diye biliyorum.Umarım yanlış bir bilgi vermemişimdir.Varsa hatalı bilgiyi düzeltin arkadaşlar...
Cole şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-06-08, 22:47   #4 (permalink)
okufa
Cool Member

okufa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: trabzon
Resimler: 1

raid oalrak kullanmayı kastediyorsan aynı kapasitede olmaları gerek ama normalde tabiki 2,3,4 sata hdd kullanabilirsin bir problem çıkmaz.
amd64 3000+@2748 MHZ 1,5v abit A8N 2x512 OCZ ddr400 2x512 twinmoss ddr400 NEC 7173 DVD±RW ASUS DVD±RW 256mb saphire x1950 pro seagate 320gb seagate sata hdd ASUS TA5A kasa 430 watt TAGAN PSU samsung 940bw monitör x750f A4 tech lazer mouse Microsoft sidewinder feedback direksiyon
okufa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-06-08, 22:50   #5 (permalink)
bulentbag
New Member

Bilgisayarım

banek1 çok teşekkür ederim kardeşim sağol,

250GB olan harddiskim eskisi, sata ve güc kablosunu bağladığım zaman, ayrıca Bios'tan da bir ayar yapmam gerekirmi bilgi verebilirmisin kardeş
bulentbag çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-06-08, 22:53   #6 (permalink)
bulentbag
New Member

Bilgisayarım

Sağolun Arkadaşlar çok teşekkür ederim hepinize malum bu konularda acemiyiz, her dakka kasayı da kucaklayıp Bilgisayarcı ya götürmek çok eziyet verici sayenizde yapabilirsem çok sevineceğim Allah razı olsun sizlerden
bulentbag çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-06-08, 22:54   #7 (permalink)
okufa
Cool Member

okufa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: trabzon
Resimler: 1

Alıntı:
banek1 çok teşekkür ederim kardeşim sağol,

250GB olan harddiskim eskisi, sata ve güc kablosunu bağladığım zaman, ayrıca Bios'tan da bir ayar yapmam gerekirmi bilgi verebilirmisin kardeş
sistemin hangi hdd de kurulu ise biosdan öncelikli olarak onu seçmen gerekebilir.
okufa çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-06-08, 23:01   #8 (permalink)
bulentbag
New Member

Bilgisayarım

Alıntı:
okufa tarafından iletildi. Mesajı göster
sistemin hangi hdd de kurulu ise biosdan öncelikli olarak onu seçmen gerekebilir.

Teşekkürler, sistemimde 320GB Samsung var bunu kullanıyorum, zorunlu olarak sistem değişikliğine gidince değiştirdim ama bütün Müzik vb.bilgilerim diğer harddisk de kaldı dolayısıyla; memnun olmamama rağmen bilgilerime ulaşmak için mecburum sayenizde olacak çok teşekkürler
bulentbag çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
hddtakmak

Konu araçları

2 HDD..Takmak İstiyorum Yardım Lütfen. ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Sistemime O.C Yapmak İstiyorum Yardım Lütfen! u3kagitci Overclocking 6 08-04-08 14:31
6630 için yardım İstiyorum!!! tombolini Nokia 0 17-09-07 04:12
ekran kartı takmak yardım venom3950 Ekran Kartları 10 11-07-07 17:02
Adminlerden Yardım İstiyorum.... Extreme-G hARDWAREMANIA 12 28-11-05 19:40
Ben O/C İstiyorum Lütfen Yardımcı Olurmusunuz....!!!! The_LoRD Overclocking 10 12-05-05 20:59

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:41.