Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

3d max için sistem önerisi değerlendirebilirmisiniz?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında 3d max için sistem önerisi değerlendirebilirmisiniz? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "selamlar, sketch up ve 3d max kullanıyorum ve işim gereği oldukça hareket etmem gerekiyor. Bu yüzden 2500 ytl civarı bir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 28-09-08, 19:34   #1 (permalink)
dreamcoast
New Member

Katılım tarihi: 28.09.08
Nereden: istanbul
3d max için sistem önerisi değerlendirebilirmisiniz?

selamlar, sketch up ve 3d max kullanıyorum ve işim gereği oldukça hareket etmem gerekiyor. Bu yüzden 2500 ytl civarı bir notebook alacaktım ancak bir çok forumu okuduktan sonra bu fiyatlarda bir dizüstünün verimli olmayacağını öğrendim. bende bir masaüstü ve düşük nitelikte bir notebook almaya karar verdim. Bu sebeple masaüstü bilgisayar için bütçe daralıyor. Dolayısıyla gelişime açık bir sistem kurmak istiyorum. sizce aşağıdaki sistem işimi görürmü önerileriniz?

Q6600 QUAD CORE 2.4Ghz 8MB CACHE 1066FSB 65NM 305 ytl
EP35C-DS3R 1333FSB DDR2 1066Mhz PCI-E ANAKART 181 ytl
4 GB (2x2) XMS2 800MHZ DDR2 6400 KIT CL5 RAM 147 ytl
8800GTS GDDR3 512MB 256BIT EKRAN KARTI 229 ytl
LG L1760SR-BF Artistic Seri 17" LCD MONİTÖR 228 ytl
20X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI SİYAH 39 ytl
400GB 16MB IDE 7200RPM HARDDİSK 101 ytl

bu arada güç kaynağı ve kasa hakkında hiç bir fikrim yok uygun fiyatlı bir öneri yapabiliseniz sevinirim

teşekkür ederim
dreamcoast çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-08, 20:09   #2 (permalink)
hami10
hARDWAREMANIAC

hami10 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: ŸašaĶ BöLG3
Resimler: 16
Ynt: 3d max için sistem önerisi değerlendirebilirmisiniz?

yeterli bu sistem öneri yapmıycam pekte bide 500wattlık bi psu alırsan işini görürsün 3dmaxte sorun yaşamazsın vista ile kullanıcan sanırım sistemi ki kullanmıycaksan 4gb e gerek bile yok lakin masraftan kaçınmak istememişsin anladıgım kadarıyla

bunlara bakabilirsin

Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Bilgisayar | OCZ STEALTHXSTREAM 600W SLI POWERSUPPLY ? OCZ600SXS-EU

Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Bilgisayar | THERMALTAKE 420 WATT SİYAH PFC -12 CM FANLI PSU W0061

hami10 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-08, 20:18   #3 (permalink)
ultraslan06
V.I.Member

ultraslan06 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.05.08
Nereden: Ankara

toplam olarak bütçen ne kadardı?
FİKİRLERİYLE VE ŞİİRLERİYLE ÜSTAD NECİP FAZIL KISAKÜREK
ultraslan06 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-08, 20:30   #4 (permalink)
muzaffer
Cool Member

muzaffer Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.03.08
Nereden: atrium

3d max için 8800 gts yetermi.. yetmez demişlerdide ondan sordum
muzaffer çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-08, 20:41   #5 (permalink)
dogukan3535
Cool Member

dogukan3535 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.02.08
Nereden: izmir

2900xt bile çok çok iyi diye okumuştum tabi yanlış olma payı vardır
dogukan3535 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-08, 22:16   #6 (permalink)
waxman
Member

waxman Avatar

Katılım tarihi: 29.02.08

3dmax için ekran kartı çok problem olmaz orta halli bi kartla bile iyi işler yapılabilir ki 8800gts işi fazlası ile görecektir. benim eski kartım xfx 8800gts 320 bit 640 mb idi şimdiki ise hd4870 3dsmax te ikisinin arasındaki farkı anlamak imkansız. program yoğun olarak matematiksel işlem gerektirdiği için daha çok işlemciye ve ramlere yük getirir. hatta bazen ağır sahneler 4 çekirdeği birden %100 yükleyebilir.ramlerin kapasitesi ve hızı da önemlidir.
ekran kartını artırmana gerek yok. zaten quad core iyi bir işlemci de seçmişsin işini rahatlıkla görecektir. ama bütçe artabiliyorsa onu intel q9550 gibi birşey de yapabilirsin.

bizim ofiste render almak için kullandığımız bilgisayarda intel q6600 -8800 gt - 4 gb 800 mhz kingston var gayet iyi tıkır tıkır renderını da alıyor. sistem iyi merak etme

psu için çok fazla söyleyebileceğim bişey yok 8800gts ile 600w falan kullanman lazım. fps epsilon 600w dışında da psu denemedim ondan da memnunum ancak onu önerebilirim.

En son waxman tarafından düzenlendi: 28-09-08 saat 22:32
waxman çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-09-08, 22:52   #7 (permalink)
waxman
Member

waxman Avatar

bir de bütçe belirtirsen belki sistemi artırabiliriz.
mesela 8800gts yeterli ama ekran kartına ayırdığın bütçeyi az daha artırabilirsen hd4850 alabilirsin. daha iyi ve daha güncel bir kart almış olursun.
waxman çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 22:45   #8 (permalink)
dreamcoast
New Member

Katılım tarihi: 28.09.08
Nereden: istanbul

yorumlar için çok teşekkür ederim. Bütçe konusu biraz karmaşık, 2500 ytl civarı biriktirmiştim(biraz daha fazla olabilir) Ancak düşük kalite bir dizüstüde almak durumunda olmduğumdan masaüstü fiyatı nekadar uygun olursa notebook un kalitesi artacak.

Ortalama
+- 1500 ytl masaüstü
+- 1000 ytl dizüstü

Ama önerdiğin sistem yeterli ve geliştirilebilir değil diyorsanız tabiiki öncelik masaüstü bilgisayar olacak.

tekrar teşekkür ederim.
dreamcoast çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-08, 12:03   #9 (permalink)
waxman
Member

waxman Avatar

dostum dizüstü bilgisayar 3dmax ve renderlar için sana düşük bir performans verecektir. aslında 2500 ytl ye bir render canavarı yaratabilirsin ama madem laptop ta lazım. benim fikrim masaüstüne olabildiğince fazla bütçe ayır ki iyi bir donanım oluşturup ağır işleri onda kolaylıkla halledebilesin.laptopu da yaptığın 3dmax işlerin sunumu, mobilite, internet ofiice programları vb işler için kullanırsın ki bu işleri herhangi bir laptop ta yapabilir.sistem yeterli dedğim gibi ekran kartını hd 4850 de düşünebilirsin. senin karttan bi 50 -60 ytl fazlası vardır ama daha güncel ve iyi bir karttır. bir tek crysis te aynı performansı almayabilirsin işlemciyi de q9550 olarak hesapla maliyeti bakalım.belki desktopun büçesini biraz genişletir.1000 ytl ye de bi laptop alırsın.
waxman çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

3d max için sistem önerisi değerlendirebilirmisiniz? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
3D yazılımlar için sistem önerisi turcomemo Genel 3 06-08-08 18:34
Şu sistem için fan önerisi. :) sensizz Overclocking 8 04-05-08 22:32
oyun için sistem önerisi amdmi-intelmi teomanist İşlemciler 35 09-06-07 12:04
Yazılı sistem için psu önerisi çömezim Genel 15 21-12-05 19:52
Yeni AMD sistem için acil anakart önerisi! ozy1905 Anakart 15 02-12-02 12:06

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 11:18.