Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda 5.1 center sorunu başlıklı konu tartışılıyor; 5.1 hoparlör sistemi kullanıyorum. philips 440 gibi bişey modelide. neyse.. center dan ses gelmiyor. müzik dinlerken (mp3). mp3lerde 5.1 özellik ...
5.1 hoparlör sistemi kullanıyorum. philips 440 gibi bişey modelide. neyse.. center dan ses gelmiyor. müzik dinlerken (mp3). mp3lerde 5.1 özellik mi yok yoksa hoparlörde mi problem var? film izlerken de ses gelmiyo (vcd). dvd yi deneymedim. dvd rom um yok. sound mixer den digitall onlyi seçince sadece centerdan ses geliyor. ama acayip hışırtı var. anlayamadım bi sorun mu bunlar normal mi?
Benim bildiğim 5.1 mp3 çalarken sadece sub ve iki hoparlörden ses verir. Yani en azından benimki öyle. Sadece 5.1 destekleyen dvd lerde 5.1 ses alabilmen lazım. VCD divx ya da mp3 lerde olmaz. Gene de daha iyi bilen biri yazarsa ben de öğrenirim.
@tansu
bu birazda kullandığın sisteme bağlı bi çok 5+1 iki kanalı 5+1 e çevirio bazılarıda duruma göre bu ses i otomatik olarak değiştirio yani mp3 dinlerken yine 5+1 oluo ama sanal olarak divx film izlerkende gerçek 5+1 ses alıosun
daha yeni uğraştık biz o sorunla öncelikle winamp falan tarzı birşey kullanıyorsan vazgeç çünkü desteklemiyor(muş). arkadaşımda var bizde baya uğraştık forum forum dolaştık. @Tansu'nun dediği gibi mp3lerin çoğu 5+1 desteklemez. o yüzden mp3 dinlerken ordan ses gelmesini bekleme. animasyon filmlerden bul ve bs player falan tarzı birşeylerle aç (kalan ıvır zıvır ayarları yaptıysan) centerdan da ses geldiğini duyacaksın. ha bir de deneme için, ses kartının programları arasında kesin vardı hani tek tek hopalörlerden ses getiriyor "right, left, front" zart zurt diye, işte orda "center" diyorsa yani centerdan ses geliyorsa sorun yok demektir.