Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda 500 watt high power aldım..24 pin çıktı... başlıklı konu tartışılıyor; JeweLz tarafından iletildi. Tam net bir şey söyleyemem ama Mantıken 24 pininde biri boşsa ve çalışıyorsa 20 pinlininde birinin boş ...
Bence yol yakınken Hepsiburadaya iadede edebilirsn çünkü sitelerindeki ürünün özelliklerinde "1x 20+4 pin güç çıkışı" diye geçiyor sen bitişik 24 pin geldiği için iade edebilirsin
evet ben de o yüzden sinir oluyorum zaten.özelliklerine 20+4 yazmışlar ama öyle değil..geri göndericem de işler uzayacak. onun için eğer kullanabileceksem bu şekilde hiç uğraşmayayım diyorum..
Gerçi firmanın iade alıp yenisini gönderesi 1 hafta falan sürüyor ama tabiki göndermeyip kullanmak daha iyi olur ben bir sorun çıkartacağını sanmıyorum
Sanırım hiç reset problemi ile falanda yaşanmadı
reset problemi yaşanır mı bilmiyorum çünkü şu anda 200 wattlık yani eski psu mu kullanıyorum..yeni aldığımı çalıştımadım daha..
ürünü iade etsem aynısı gene 24 pin olacak o yüzden başka bir model lazım..aslında ben FSP BLUESTORM II alacaktım ama hiç bir sitede bulamadım ürünü..hiç birinin stoğunda yok
Bence bir denemelisin hiç kullanmadanda yargıya varma..
şu anda psu'yu taktım herhangi bir problem gözükmüyor şimdilik...
Uzunca bir süre kullan bakalım bir sorun yaşamazsan devam![]()
Boş olan pin, beyaz bir kabloydu eskiden. 2002 yılında ATXv1.2 standardıyla opsiyonel yapılmış, 2004 yılında ATXv2,01 standardıyla da tamamen kaldırılmış.
ISA slotuna kartların -5 volt enerji gereksinimleri karşılamak için kullanılıyordu. ISA artık kalmadığı için, bu pine de gerek kalmadı.
zaten psunun etiketine bakın, -5 volt diye birşey göremeyeceksiniz. sadece pin değil, voltaj tamamen kaldırılmış. eski psularda -5 volt diye bir değer var.
BLACKBOX kullanın ve top10hardware'e kaydedin. Ardından Bilgisayarım kısmına, Top10hardware nickinizi girerek sistem dökümünüze HWM üzerinden bakılabilmesini sağlayın. Bir sorunla karşılaşırsanız, yardım almanız hızlanacaktır.
o pinin var olmaması değil, varolması sorun olurdu. varsa, psunun standart dışı olduğunu gösterir. tabii üzerindeki kalite etiketleri de o durumda sahte haline gelir.
gnd, ground veya com, elektrikte nötr denilen kanal yerine kullanılır. elektrik akımının kullanıldıktan sonra, kaynağa geri dönüş yoludur. devreyi tamamlama hattıdır. elektrik santraline kadar gider.