Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında 80 Gb HDD yi 2 ye bölmek? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Ben seagate 80 gb 7200 rpm hdd aldım ama C: ye 10 D: ye 70 vermek istiyorum ama aldığım yer ..." şeklinde özetlenebilir....
eğer ikiye bölmek veya daha fazla part. ayırmak istiyosan seagate in sitesinde bir programı var! sea bilmemne tam ismi hatırlamıyorum exe dosyası onunla boot diski hazırlıyosun 2 disketten oluşan ondan sonra istediğin şekilde diski bölüp format lıyabilirsin...
açılın bakım. ben doktorum
80 / 2 bile kesinlikle tavsiye olunmaz fat32 için
fat32 teorik olarak en fazla 32 gb disk adresleyebilir
sonrası facia (abartmıyorum) facia olabilir.
bilgi kaybı. kilitlenme
normal fdisk zaten sorun çıkarıyor >32 gb için
partition magic 8 pro ile yapınca dosya sistemi adı fat32 yerine fat32x oluyor. win2000 üzerinde sorun yok fat32x ile ama win98 ilk bakışta gözükmeyen gizli sorunların göbeği
bence 32 gb aşmadan 3 e böl. yada 2000 veya xp kur.
Arkadaşalarım haklı 80gb disk kullanacaksan winxp/2000 ve ntfs dosya sistemi kullanmalısın bölümlemeye gelince winxp kurulum anında sana bu opsiyonu sunuyor zaten...