Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

80 GB HDD YI 37 OLARAK GÖRÜYOR.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında 80 GB HDD YI 37 OLARAK GÖRÜYOR. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "sAMSUNG 80 GB HARDDİSK İM BOZULMUŞTU SERVİSE GÖNDERDİM BİR ŞEY YOK DİYE GERİ GÖNDERDİ . BİLGİSAYARIMA TAKTIM YİNE SORUNLU, SORUN ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-12-05, 15:50   #1 (permalink)
mcetin_58
Member

Katılım tarihi: 23.04.04
Nereden: ist
onthe fire 80 GB HDD YI 37 OLARAK GÖRÜYOR.

sAMSUNG 80 GB HARDDİSK İM BOZULMUŞTU SERVİSE GÖNDERDİM BİR ŞEY YOK DİYE GERİ GÖNDERDİ . BİLGİSAYARIMA TAKTIM YİNE SORUNLU, SORUN İSE 80 GB 37 OLARAK GÖRÜYOR... XP BOOT LO CD LE AÇTIM DOSYA KOPYALAMA HATASI VERDİ İKİNCİ HDD OLARAK AÇTIM 37 OLARAK GÖRÜYOR VE DOSYA KOPYALANAMIYOR SANKİ ALAN SALT OKUNUR. ŞİMDİ BENİM NE YAPMAM GEREKİR 15 GÜN GARANTİDEN DÖNEMSİNİ BEKLEDİM.
TAVSİYELERİNİZİ BEKLİYORUM. BİR NOT hdd Yİ PRİMARY SLAVE OLARAK TAKTIĞIMDA İSE 30 GB OLARAK GÖRÜYOR...
mcetin_58 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-05, 16:09   #2 (permalink)
sHiNe
V.I.Member

sHiNe Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.05
Nereden: İzmir
Fdisk le yeniden biçimlendirmeyi/bölmeyi denedinmi?
sHiNe çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-05, 16:40   #3 (permalink)
mcetin_58
Member

Question hAYIR DENEMEDİM...

DENEMEDİM AMA 80 GB HARDDİSK FDİSK LENEBİLİYOR MU ? DAHA ÖNCEDEN 20 GB ÜZERİNE FDİSK ATMADIM DA..
mcetin_58 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-05, 16:43   #4 (permalink)
sHiNe
V.I.Member

sHiNe Avatar

Bilgisayarım
Tabiki atılabiliyor.Fdisk e girdiğinde büyük disk denetimi ile ilgili bir soru sorucak evet diceksin.Diskini bölerken farklı bir şekilde görebilir fdisk 80 Gb ı. Sen yarı yarıya bölmeyi dene yani birincil dos bölümü %50 uzatılmış dos bölümü %50.Bölüm işleminden sonra da eksik görebilir.bu fortmattan sonra düzelir.
sHiNe çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-05, 16:45   #5 (permalink)
sHiNe
V.I.Member

sHiNe Avatar

Bilgisayarım
yada Partition Magic ile bi kurcala diskini bakalım.
sHiNe çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-05, 19:22   #6 (permalink)
Ryan_KyKlopS
V.I.Member

Ryan_KyKlopS Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: Local Area Network
Disk yönetiminde kaç gb olarak görüyo hdd yi?
Eski 05-12-05, 10:48   #7 (permalink)
mcetin_58
Member

Angry disk yönetimi + partition

Evet arkadaşlar disk yönetiminde 37 Gb gözüküyor biçimlendirsemde dosya transferi yapamıyorum mantıksal döngü hatası veriyor.
Partition magic le ise yine 38 görüyor ama bir yerde gerçek boyutu 78 yazıyor ama kullanılabilecek alanı kısıtlıyor sildim tekrar oluşturdum ama ne çare olmadı
fdisk atayım dedim beklerdim bekledim sonuç yok gibi resetledim. Garantisinden gelen mal böle olursa vay geldi halimize. Sakına samsung hdd almayın derim size bende iki tane var da o bakımdan...Anlıcanız bir geelişme yok. tekrar garantisine göndersem bir 15 gün dahagelmicek of of...
mcetin_58 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-12-05, 10:51   #8 (permalink)
mantaboy
Moderator

mantaboy Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.01.04
Nereden: .....
Resimler: 36
boardun eskı modelse o yuzden yapabılır..bu yuzden bıos guncellemkle bu sorunun ustesınden gelebılırsın...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-12-05, 11:30   #9 (permalink)
mcetin_58
Member

Post Buda değil

Alıntı:
mantaboy tarafından iletildi.
boardun eskı modelse o yuzden yapabılır..
Anakart destekliyor çünkü 80 gb hdd başka var sorun buda değil maalesef...
Belki başınızı ağrıtıyor olabilirim ama ne olduysa garantiye gönderdikten sonra oldu...
mcetin_58 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 05-12-05, 12:34   #10 (permalink)
tın
Cool Member

tın Avatar

Katılım tarihi: 02.08.04
Nereden: Bursa
Alıntı:
mcetin_58 tarafından iletildi.
Anakart destekliyor çünkü 80 gb hdd başka var sorun buda değil maalesef...
Belki başınızı ağrıtıyor olabilirim ama ne olduysa garantiye gönderdikten sonra oldu...
samsung disklerde de kapasite sinirlama secenegi var jumper in onda ayarli olabilirmi?oda degilse diski serviste saglamligini gorebilme imkanim varmi yokmu diye bi sor orada cozebilirsin problemini

bide Acer aspire 5033WXMİ
tın çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-12-05, 08:56   #11 (permalink)
quickmole
Cool Member

quickmole Avatar

Katılım tarihi: 13.04.04
Nereden: New York
Beyler diskte problem yok, bazı embesil disk üreticisi firmalar 40 gb üzerinde olan diskleri 32 ye kısıtlama gibi bi jumper seçeneği olayına giriyor bazen... Ve diskler fabrika çıkışı öyle geliyor... Diskini sök üzerini iyice bi oku bakalım fikrini değiştirecek misin? Jumper ayarlarına dikkatli bak!!!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-12-05, 11:03   #12 (permalink)
mcetin_58
Member

Angry

Alıntı:
quickmole tarafından iletildi.
Beyler diskte problem yok, bazı embesil disk üreticisi firmalar 40 gb üzerinde olan diskleri 32 ye kısıtlama gibi bi jumper seçeneği olayına giriyor bazen... Ve diskler fabrika çıkışı öyle geliyor... Diskini sök üzerini iyice bi oku bakalım fikrini değiştirecek misin? Jumper ayarlarına dikkatli bak!!!
quickmole benim diskim 80 GB hata olarak 37 gösteriyor jumper la oynadığım zaman 32 gösteriyor şuan ki hatam ise 37 görmesi vede biçimlendirme yapamamam yapsamda dosya transferi yapamıyorum. belki bilmediğim bireşy vardır diye bir cevap bekledim garantiye görüemedim ama son çare garantiye götürmek olacak.
mcetin_58 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

80 GB HDD YI 37 OLARAK GÖRÜYOR. ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Creative live 5.1 ses kartı (ct4830) 4.1 olarak görüyor ne yaptıysam olmadı... mavi_crown Genel 2 21-11-05 22:37
pci ekran kartını vga olarak görüyor _TURK_OGLU_ Genel 0 24-05-05 20:32
HDD Yİ ATA 100 OLARAK NASIL KULLANACAZ sakalak Genel 9 03-03-05 21:12
bx440 anakart ve 80 gb hdd. sorunu aycan Anakart 15 17-05-04 11:38
Abit BE6 ile Seagate IV UDMA 66 olarak çalışmıyor popeye Anakart 3 03-10-02 09:35

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 15:26.