Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

ad-aware gibi temizleme programı varmı sizce en alitelisi hangisi yardım edin

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında ad-aware gibi temizleme programı varmı sizce en alitelisi hangisi yardım edin başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "yardım edin kardeş..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 12-09-05, 00:29   #1 (permalink)
gencpatron
Rookie Member

gencpatron Avatar

Katılım tarihi: 04.08.05
Nereden: İSTANBUL
ad-aware gibi temizleme programı varmı sizce en alitelisi hangisi yardım edin

yardım edin kardeş
gencpatron çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 00:42   #2 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

En iyisi adaware.. yanına da mcafee virusscan enterprise 8.0i ve antispyware module 8.0 ile..

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 02:09   #3 (permalink)
BMW M_POWER
Power Member

BMW M_POWER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.06.04
Nereden: Bursa
Alıntı:
tansu tarafından iletildi.
En iyisi adaware.. yanına da mcafee virusscan enterprise 8.0i ve antispyware module 8.0 ile..
spy-sweeper da mükemmeldir belki daha iyi
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 02:26   #4 (permalink)
sayborg2
Silver Member

sayborg2 Avatar

Katılım tarihi: 06.08.04
Nereden: Ankara
Benim bugüne kadar gördüğüm en iyisi Spybot. Ondan sonra Ad-Aware iyidir ama Spybot bence Ad-Aware'den daha iyi. Eğer o da olmazsa ikisini de bir arada kullanabilirsiniz. İki programı da denedim ve casus program yakalama konusunda Spybot'un Ad-Aware'den biraz daha iyi olduğunu gördüm.

Bir gün Yunanlılar, anneannemin annesinin ve diğer vatandaşlarımızın üzerine gaz dökmüşlerdi. Onları tam yakacaklarken Atatürk'ten bir telgraf geldi: "Eğer bir Türk'ün kılına bile zarar gelirse orada taşın üzerinde taş koymam." yazıyordu. Yunanlılar korktular ve yakamadılar. O yüce insanın sayesinde yaşıyorum. Bu vatandan çıkar sağlayıp tekrar bu vatana ihanet edenler şerefsizdir.
sayborg2 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 02:27   #5 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Alıntı:
BMW M_POWER tarafından iletildi.
spy-sweeper da mükemmeldir belki daha iyi
yani iyilikten kasıt kuvvetli bir sökücü olmasıysa daha da iyileri var ama ad temizliycem diye sistem i delik deişk etmeye gerek yok diye düşünüyorum. başıma hiç gelmedi ama forumda çok konu var araştırısan spy-sweeper, spy-bot yüzünden çöken sistemler.. sistemime tam olarak hakimim diyorsan autoruns+process explorer öneririm. kesin çözüm.. www.sysinternals.com da. bi bak
sevgiler

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 02:33   #6 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Size daha bugün yaşadığım bir örneği veriyim, bi arkadaşımın ofisinde çalışanlar pc leri ad, spy, virus ne varsa doldurmuş. Akşam onları temizlemeye gittik.
ad ve spy taramalarında 5 makinada sırayla şu işlemleri yaptık. son sürüm, ve yeni güncellenmiş
1adaware full scan
2spy-bot
3mcafee virusscan enterprise 8.0i+ anti-spyware 8.0
4 autoruns+process explorer ile elle temizleme.

ortalama
adaware 150 zararlı kod buldu, ardından yapılan
spy bot bazılarında sıfır, bazılarında 30 civarı zararlı kod buldu, ardından
mcafee ikilisi 150 civarı, ardından toplam beş makinada silinemeyen 3 zararlı kod,
process explorer ile elle silindi

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 10:31   #7 (permalink)
yunyus
Senior Member

yunyus Avatar

Katılım tarihi: 23.09.04
Nereden: WonderLand Atabileceği Kalan
Tansu peki hiç tam sürüm spyware doctor kullanma imkanın oldu mu olduysa kıyaslar mısın ???

Lütfen Okuyunuz
yunyus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 10:41   #8 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Alıntı:
yunyus tarafından iletildi.
Tansu peki hiç tam sürüm spyware doctor kullanma imkanın oldu mu olduysa kıyaslar mısın ???
Olmadı maalesef, deneme sürümlerini kullandım. Hatırladığım kadarıyla deneme sürümü silmiyordu bulduklarını. Kendi sistemimde denemiştim onu da. Yani yukarıdaki gibi aktif bir ortamda denemedim, aslında hazır bulmuşken bildiğimiz bütün programları denemek lazımdı ama sırf adaware'in taraması 1.5 saat sürüyordu.
Ama şunu söyleyebilirim download.com editörlerinin bir yıldan fazladır en çok puan verdikleri spyware, "spyware doctor". Her ne kadar download.com'la anlaşma yapmış dahi olsa eeditorlerin boş bir progama her seferde tam puanı boş yere vereceklerini sanmam. Gene de kullanmış birileri bikaç yorum yaparsa iyi olur.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 10:53   #9 (permalink)
yunyus
Senior Member

yunyus Avatar

Tansu ben kullandım çok memnun kaldım ancak hiç ad-aware kullanmadığım için yorum yapamıyorum bu download.com konusunda da çok haklısın ben bu tarz güvenilir sitelerin bile anlaşmaları yüzünden çoğu zaman kimseye güvenemez hale geldim ve hep deneme yanılma şeklinde öğrenmeye başlladım bir şeyleri.

Mesela bir soru daha msn plus kurulmuş sistemlerde alta iğrenç 1 bar yerleşiyor (bi de explorera) her sistem açılışında.
Programı silip sponsoru kaldır desen de bu arkadaş gitmiyor bu hiç başına geldi mi???
yunyus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 10:55   #10 (permalink)
yunyus
Senior Member

yunyus Avatar

Bi de arkadaşlar öneride bulunayım:
Taze sistem kurduğunuzda spybotun şöyle bir faydası olabilir; update edin ve immunize yapın beleşten site korumanız olur ve spybotun bu site koruma için kullandığı veritabanının oldukça iyi olduğunu söyleyebilirim.
yunyus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 11:01   #11 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Alıntı:
yunyus tarafından iletildi.
Tansu ben kullandım çok memnun kaldım ancak hiç ad-aware kullanmadığım için yorum yapamıyorum bu download.com konusunda da çok haklısın ben bu tarz güvenilir sitelerin bile anlaşmaları yüzünden çoğu zaman kimseye güvenemez hale geldim ve hep deneme yanılma şeklinde öğrenmeye başlladım bir şeyleri.

Mesela bir soru daha msn plus kurulmuş sistemlerde alta iğrenç 1 bar yerleşiyor (bi de explorera) her sistem açılışında.
Programı silip sponsoru kaldır desen de bu arkadaş gitmiyor bu hiç başına geldi mi???
Heh he, ben yeğenim öyle bir msn eklentisi aradığı için kurmuştum msn plus ama başıma birşey gelmemişti, sanıyorum mcafee'nin spyware modulu olduğunda engelledi. ama yukarıda anlattığım temizleme opersayonundaki beş makinada da msn plus ve o iğrenç bar kuruluydu. yukarıda anlattığım taramalar sonucu kalktı. Ama adaware ile kalkmadı (bundan eminim), ya spy-bot ya da büyük ihtimalle mcafee kaldırabildi. Bendeki tek koruma aracı mcafee olduğuna ve o bar msn plus ile hiç kurulmadığına göre benim sisteme, o kaldırmıştır sanıyorum. Birde beş makinanın ikisinde sanırım, program ekle-kaldır da adını hatırlamadığım bir "bar" programı kurulu görünüyordu. Ancak ordan kaldırmadık. önce taramaları yaptık, ve kalktı.
Ha bir de unutmadan msn plus kurulu makinalardan birinde ie hijack edilmişti onu da yukarıda bahsettiğim "process explorer" ile kurtarabildik. Ama msn plus yüzünden mi bilemiyorum tam olarak, çünkü bilinen bilinmeyen ne kadar ad, spy varsa makinalara sızmıştı.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 12:21   #12 (permalink)
perdesizgitar
Rookie Member

perdesizgitar Avatar

Katılım tarihi: 27.06.05
Nereden: edirne
hijackthis die bi prog. kullan bana dua edecen.
perdesizgitar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 12:51   #13 (permalink)
BayDec
New Member

Katılım tarihi: 05.09.05
Nereden: bURSA

Sana Norman tavsiye ederim..
BayDec çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 13:12   #14 (permalink)
yunyus
Senior Member

yunyus Avatar

Msn plus kurulurken sponsora destek var mı diye soruyormuş işaretlersen bar geliyormuş da o kadar iyi niyetli olsalar uninstall ederken sponsor programı kaldır dediğinde bir sorun kalmazdı ama devam ettiğini zamanında gördüm.
Ben derim ki kimse kurmasın bazen insanlar o programı microsoft yaptı sanıyor ama öyle değil her şey çıkabilir.
Diğer taraftan mcafee ile hallettin sanırım çünkü o barı hangi açığı kullanarak yerleştirdilerse mevcut ad spy programıyla temizleneceğini de sanmıyorum bana gelen makinaya da zamanında formatı çakmıştım hoş bana getirdikleri makina zaten format diye yalvarıyordu.
yunyus çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 13:36   #15 (permalink)
tansu
Ziyaretçi

Benim kişisel PC kullanma alışkanlıklarımda zaten öyle yanar döner şeyler kurayım da ortalık şenlensin diye bir huy yok hatta bu ad spy zararlılarından sonra hiç kurmadım. msn messenger bile kullanmıorum, miranda ve gaim kullanıyorum. ama meraklı bir kullanıcı olduğum için başım sık sık derde giriyor, bunu da mcafee virusscan enterprise 8.0i+mcafee antispyware module ile, çok sıkışırsam autoruns ve process explorer ile çözüyorum. ancak en az kendi makinam kadar sık kullandığım fakat meraklı denemelerimi yapmadığım bir sistem daha var. Hemde benim sistemim değil. Özellikleri çok düşük olduğundan, hiçbir eşzamanlı koruma programı kurulu değil. Tabiri caizse çalışan servis yok denecek kadar az. haftada bir bitdefender free edition (sadece tarama yapar, koruma sağlamaz) ve aynı özellikteki adaware ile tarama yaptırıyorum ve bulup bulabildiği "tracking cookie"lerden başka birşey değil.
Korunmayan sistemle internette dolaştığım zaman, download.com dan başka biryerden program indirip kurmuyorum, inndir.com da bile çok zararlı kodlar içeri alan programlar var. Programların altındaki yorum alanına yazmaya kalktım defalarca ama yayınlamadılar. p2p sadece emule kullanıyorum korumazsız sistemde, emule nin dosyalar hakkında yorumların yazıldığı sayfası, şu an burda emule yok o yüzden adres veremiyorum ama bulduğunuz dosyalara sağ tık yaptığınızda, bir seçenek ile o dosyayı indirenlerden, dosyanın gerçek olup olmadığına dair yorumlar var. Ayrıca ad indirmeyen belki de tek p2p programı emuledir. web tarayıcı olarakta firefox kullanıyorum, ve dediğim gibi tracking cookilerden büyük birşey başıma henüz gelmedi bu sistemde.
Demek istediğim kullanım alışkanlıklarıyla da çok ilgisi var, Tekno hocamın da çok sık dediği gibi, beynimizdeki virusleri yoketmeden, virus/spy/ad korumasının bir anlamı zaten pek yok.

Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-09-05, 20:25   #16 (permalink)
D@rk
Ziyaretçi

microsoft anti spyware

Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:35.