Herkese merhaba!
AMD tabanli bir pc toplamak istiyorum ve gunlerdir ozellikle ekran karti-ana kart-islemci-harddisk konularinda arastirma yapiyorum. Kendime bir iki secenekli sistem cikartmis durumdayim lakin bazi konularla ilgi net bilgiye sahip olmadigimdan kesin kararimi veremiyorum. Umarim goruslerinizle bana yardim edersiniz;

islemci olarak athlon 3000 ya da 3200 dusunuyorum ancak gozume athlon dual core 64x2 ve opteron 244 de ilisti. Performans olarak aralarindaki fark nedir? Siz ne tavsiye edersiniz?

anakart icinse cok secenek var bu nedenle kafam karisti! msi k8n neo4-fi ve msi k8n SLI-F in yaninda EPOX 9npa 3j, 9npaj SLI gibi seneklerde gozume ilisti. ayrica gigabyte ve asus a da goz attim. SLI ile ilgili net bi bilgim yok? SLI destekli ve desteksiz anakartlar arasindaki fark nedir? harddisklerimi sata2 alicaksam tabe kartim sata2yi de desteklemeli degil mi?ayrica ieee1394 e sahip olup olmadiklari ve pcı exp. destekleyip desteklemediklerini de dikkate almak istiom...

diger bi konu harddisk..western d. ve samsung arasinda kararsizim. tabe bi de seagate var. ayrica sata2 olmazsa olmaz mi ona da karar veremedim!

bi de ekran karti. 256dan dusuk olmamali. winfast, msi ve asus arasinda kaldim. ayrica yeni cikan bazilarinin hdtv destegi verdigini gordum bu da arti bi nokta olabilir. msi 8981-td ve msi 8981-43s td ile winfast gf6800 ve gf6600 a baktim. bi de asus X700pro ya.
ram icin twinmos markasini dusunuyorum. kasa icin faxconn, dvdrw ise asus dusunuyorum. guc kaynagi olarak da powercom um BNT-600AP si dikkatimi cekti.
bu sistemi gta san andreas da yasamak disinda calisma icinde kulanicagimdan elimden geldigince hizli, saglam ve grafik olarak iyi bir donanima ihtiyacim var cunku combustion, 3dmax7, adobe premiere pro 1.5 gibi edit ve animasyon programlarini kullanicam.
bu uzun e-maili okumaya katlanip fikrini belirtcek herkese tesekkurler!!!

|  |  |
 | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |
 |  |  |