Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

AMD ve Diger Secenekler

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında AMD ve Diger Secenekler başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Herkese merhaba! AMD tabanli bir pc toplamak istiyorum ve gunlerdir ozellikle ekran karti-ana kart-islemci-harddisk konularinda arastirma yapiyorum. Kendime bir iki ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 25-11-05, 19:48   #1 (permalink)
Asuka Langley
Member

Asuka Langley Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.11.05
AMD ve Diger Secenekler

Herkese merhaba! AMD tabanli bir pc toplamak istiyorum ve gunlerdir ozellikle ekran karti-ana kart-islemci-harddisk konularinda arastirma yapiyorum. Kendime bir iki secenekli sistem cikartmis durumdayim lakin bazi konularla ilgi net bilgiye sahip olmadigimdan kesin kararimi veremiyorum. Umarim goruslerinizle bana yardim edersiniz;

islemci olarak athlon 3000 ya da 3200 dusunuyorum ancak gozume athlon dual core 64x2 ve opteron 244 de ilisti. Performans olarak aralarindaki fark nedir? Siz ne tavsiye edersiniz?
anakart icinse cok secenek var bu nedenle kafam karisti! msi k8n neo4-fi ve msi k8n SLI-F in yaninda EPOX 9npa 3j, 9npaj SLI gibi seneklerde gozume ilisti. ayrica gigabyte ve asus a da goz attim. SLI ile ilgili net bi bilgim yok? SLI destekli ve desteksiz anakartlar arasindaki fark nedir? harddisklerimi sata2 alicaksam tabe kartim sata2yi de desteklemeli degil mi?ayrica ieee1394 e sahip olup olmadiklari ve pcı exp. destekleyip desteklemediklerini de dikkate almak istiom...
diger bi konu harddisk..western d. ve samsung arasinda kararsizim. tabe bi de seagate var. ayrica sata2 olmazsa olmaz mi ona da karar veremedim!
bi de ekran karti. 256dan dusuk olmamali. winfast, msi ve asus arasinda kaldim. ayrica yeni cikan bazilarinin hdtv destegi verdigini gordum bu da arti bi nokta olabilir. msi 8981-td ve msi 8981-43s td ile winfast gf6800 ve gf6600 a baktim. bi de asus X700pro ya.
ram icin twinmos markasini dusunuyorum. kasa icin faxconn, dvdrw ise asus dusunuyorum. guc kaynagi olarak da powercom um BNT-600AP si dikkatimi cekti.

bu sistemi gta san andreas da yasamak disinda calisma icinde kulanicagimdan elimden geldigince hizli, saglam ve grafik olarak iyi bir donanima ihtiyacim var cunku combustion, 3dmax7, adobe premiere pro 1.5 gibi edit ve animasyon programlarini kullanicam.

bu uzun e-maili okumaya katlanip fikrini belirtcek herkese tesekkurler!!!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 25-11-05, 20:13   #2 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Bir de, harcamayı düşündüğünüz maksimum parayı yazsanız daha iyi olur.
Eski 25-11-05, 22:34   #3 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
opterenu napacan kı?
epox 9npa ultra --------130
samsung 120 gb sata2----80
venıce 3200+-------------175
leadtek 6600gt-------------155
twınmos512*2--------------90
lg dvd rw 4163b--------------49

bunnarı al keyfine bak.
sunu tespit ettim ne alacagına karar vermeden bılgısayarcıya gıtme kandırılmaya müsaitsin
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-11-05, 11:42   #4 (permalink)
Asuka Langley
Member

Asuka Langley Avatar

Bilgisayarım
TeknO; kesin bir limit olarak soyle bir sey diyebilirim ki en fazla 2 milyar civarina ciksam ciksam cikabilirim herhalde. Cunku ne kadar az para ve taksit tutarsa o kadar az aci cekerim cuzdansal olarak
Asuka Langley çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-11-05, 11:45   #5 (permalink)
Asuka Langley
Member

Asuka Langley Avatar

Bilgisayarım
TAY-LAN, onerilerin icin tesekkurler Kafamda cok fazla secenek oldugundan haklisin bu nedenlen kesin kararimi vermeden bir yere kalkamaya niyetim yok! Bu nedenlenden bu forumda bi iki gorus alabilsem kardir seklinde dusundum. Merak etme kandirilmicam Opteron u xeon islemcilerin karsiligi olarak amd de buldum (en azindan yaptigim arastirmalarda bu anlam cikiyor, yanlissam duseltin) bu nedenlen amd tabanli bir sistemde neden opteron kullanmiyim dedim. O nedenlen opteron u da secenekler arasina aldim. Ama athlon 64 dual core da var. Dual core mu opteron mu? Fiatlari da goz onunde tutmak lazim tabe!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-11-05, 12:02   #6 (permalink)
Asuka Langley
Member

Asuka Langley Avatar

Bilgisayarım
Bir de fan konusunda herhangi bir tavsiyesi olan var mi konfigurasyon disinda? amd ve soket 939 uyumlu olmali tabe. Soyle bir baktim da thermaltake ve cooler master markalari dikkatimi cekti... Himmm himmm??
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-11-05, 12:12   #7 (permalink)
Asuka Langley
Member

Asuka Langley Avatar

Bilgisayarım
Bir de ekran karti arastirirken iki tane ibareye rastladim ; Bir ekran kartinin faninin butunlesik heat-sink mi yoksa sogutuculu mu olmasi yerindedir? Bu iki sistem arasinda ne gibi bir fark var? Aydinlatabilirseniz bu konuyla ilgili sevinirim. Yeni bilgilere ve fikirlere her zaman acigim Tesekkurler...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-11-05, 15:50   #8 (permalink)
comanchee
Silver Member

comanchee Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.04.04
Nereden: Bilgisayarın Başında
Resimler: 7
opteronda dikkatli ol

çünkü opteronların bir kısım modeli çift işlemci olmadan çalışmıyor bu yüzden amd nin sayfasından model noyu iyi belirle üstelik yanlışım yok ise opteron soket 940 destekli bu alanda çok fazla anakart seçme şansın olamayabilir.dual core bir athlon x2 s939 işini görür.kanaatindeyim tay-lan kardeş sen nedersin?
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-11-05, 17:27   #9 (permalink)
Asuka Langley
Member

Asuka Langley Avatar

Bilgisayarım
Comanchee;opteron da soket 940 konusunda bilgim var lakin bu konuda beni uyarman iyi oldu, tesekkur ederim. Zannimca ya dedigin gibi dual ya da athlon 64 venice 3200 alicam. Lakin fiyatlar birbirinin 2 kati gozukuo. Bir yeren aldigim fiyata gore;
AMD CPU OPTERON 246 (2000MHz, 1024 KB, S.940) Retail Boxed 269 dolar
AMD ATHLON64 3200 Venice, S.939, 2000MHz, (512 KB) (Boxed) 184 dolar
gibiydi...3500 ise 244 dolar gozukuo...Himmm, sonucta baya fiyat farki var. Ne dersiniz? Seciminiz nolurdu?
Uyari ve yorum icin tekrar tesekkurler
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-11-05, 18:32   #10 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Önerim böyle bir konfigürasyon olur;

TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-11-05, 19:02   #11 (permalink)
Asuka Langley
Member

Asuka Langley Avatar

Bilgisayarım
TeknO; konfigurasyon onerin icin cok tesekkurler. Ufaktan benimde kafamda bazi seyler sekkillenmeye baslamadi degil. athlon64 3500 ya da en kotu ihtimal 3200 dusunuyorum islemci icin; anakartta ise EPOX dusunuyorum 9NPA Ultra ya da SLI;twinmos ve western digital onerine kesinlikle katiliyorum; ekran karti olarak da onerin disinda Winfast-gf6600 256mb ya da MSI-8981TD 256mb nf4 nx6600TD ya da MSI-8981-43S TD 256mb nf4 nx6600LE soğutuculu da dusunuyorum. Kasa icinde faxconn 00 watt vidasiz ve seffaf dusunuyorum. Ekran karti ve anakart konusunda hala kararsizim biraz goruldugu gibi... Onerisi olan?...
...Buarada su zamana kadar fikrini benimle paylasan herkese tesekkur ederim. Hala heat-sink ve sogutma arasindaki farki merak ediyorum, bir de fan onerisi verebilirseniz o da cok makbule gecicek. Tekrar tesekkurler
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-11-05, 03:11   #12 (permalink)
piston
Member

piston Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.03.05
Nereden: Ankara
Soğutucu olarak Zalman CNPS7700 tavsiye edebilirim.http://www.tomshardware.com.tr/cpu/20041222/index.html
Eski 27-11-05, 09:07   #13 (permalink)
paranoyakX
hARDWAREMANIAC

paranoyakX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.02.05
Nereden: İzmir
Blog Mesajları: 2
zalman 7700 çok ağır değilmi ya? 7000cu falan daha iyi olur gibi..

@Asuka, arkadaşım opteron falan server işlemcileridir yani ağır yük işçileridir. eğer ihtiyacın yoksa hiç boşuna para verme derim neden kullanmayacağın birşeye bu kadar para harcayasın ki? anlaşılan render işlemleri falan yapacaksın ama bence amd 64 3200-3500 işini görür, sonuç olarak unutmaki ne 64bit sistemi hele hele nede çift çekirdek sistemleri oturmadı, bunları tam verimlilikle kullanamıyorsun.... bu yüzden çok abartı farklar bekleme
Alıntı yaparak cevap ver