hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Anakart mı sorunlu yardım ltf!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Anakart mı sorunlu yardım ltf! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "bugün eve geldim her zamanki gibi bilgin düğmesine bastım,power ışığı yanmıyo ve hdd ışığı sürekli yanıyo ekranda bi hareket yok,hddden ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Genel

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 24-06-08, 10:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
Opiate
Rookie Member

Katılım tarihi: 24.06.08
Nereden: izmir
Anakart mı sorunlu yardım ltf!

bugün eve geldim her zamanki gibi bilgin düğmesine bastım,power ışığı yanmıyo ve hdd ışığı sürekli yanıyo ekranda bi hareket yok,hddden olabilir diye bi söküp taktım, ramleri, ekran kartını cd,dvdyi söküp taktım ama hala aynen devam, fanlar çalışıyo elektrik geliyo ama hala görüntü yok, biosu resetlemek için pili çıkarttım - ile + yı kısa devre yaptım jumper değiştirip (1-2 ile 2-3) taktım ama aynen devam ediyo işin ilginç yanı hdd de titreşim falan yok sanki çalışmıyo ama hddyi sökünce hdd ışğıda gidiyo yani onu algılıyo, anakart yanmış olsa bunun çalışırken olması gerekmez mi yani gece bilgisayarı kapattım, gündüz işe gittim ve akşam gelince bilgisayarda bu sorun vardı,en sonunda baştan başlamak için tüm parçaları söktüm ama açılışta bilgisayardan hiçbir uyarı sesi gelmiyor, çünkü herşeyi söktüm ve ramler ekran kartı için sesli uyarı vermeli, nası bi arıza bunu yapıyo olabilir,bu arada kasayı açınca baya bi toz vardı temizledim ve içinden bi adet jumper çıktı acaba biryerden çıkmış olma ihtimali varmı, durduk yerde jumper nası düşebilir, daha önceden kalmış ve sadece bu sorun hakkında beni yanıltıyor da olabilir,aklınıza gelen bişe varmı yapmadığım??bi yardım bi destek lütfen!
Opiate çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 11:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
savaskaptan
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.06.08
Ynt: Anakart mı sorunlu yardım ltf!

kardeşim power ,reset , hdd kabloları varya anakartın üstüne takılan onları kontrol et..power led ..hdd led power switch..falan
savaskaptan çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 11:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
Opiate
Rookie Member

hepsi yerli yerinde abi, o da aklıma geldi kasanın ön kısmını söktüm kablolarda bişe varmı diye ama görünürde bişe yok, ya sanki biosla ilgili bi sorun bu, en azından ekrana görüntü gelirdi yada sesli uyarı sinyali verirdi yani bunların hiçbirini yapmıyor, hani bios kontrolü yapıp bip diye bi ses çıkar ya o dahil hiçbişe yok ve ne kadar oynarsam oynayım tepki değişmiyor yani tepki yok...
Eski 24-06-08, 12:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
Opiate
Rookie Member

arkadaşlar başka fikri olan yokmu bi el atın yaw...
Eski 24-06-08, 13:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
MonoChromE
Power Member

MonoChromE Avatar

Katılım tarihi: 13.02.06
Nereden: ankara
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9

anakart üstündeki parçaları tek tek sökerek deneme yapın sorun kartlardan birinde sorun olmasından kaynaklanabilir...
MonoChromE çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 13:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Opiate
Rookie Member

tüm parçaları söktüm ve aynı durum devam ediyor durumda değişiklik olmadığına göre parçalarla ilgili deil çünkü parçalar sökükkende takılıykende aynı kasada sadece anakart ve işlemci var şuan...
Eski 24-06-08, 13:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
MonoChromE
Power Member

MonoChromE Avatar

anakartının üstünde jumper'ların olduğu bi kaç bölümm var eğer anakart kılavuzu yanınızdaysa bu jumperları değiştirerek anakart'ı resetleyebilirsiniz bi arkadaşım buna benzer bi sorunu bu şekilde çözmüştü onda da power'a basmasına rağman herhangi bi şey olmuyodu...
Eski 24-06-08, 13:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
Opiate
Rookie Member

anakartı jumperlarla, pili çıkartarak ve pilin +,- uçlarını kısa devre yaptırarak resetlemeye çalıştım birden fazla defa, ama olmuyor bir değişiklik yok...
Eski 24-06-08, 15:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
MonoChromE
Power Member

MonoChromE Avatar

Alıntı:
Opiate tarafından iletildi. Mesajı göster
anakartı jumperlarla, pili çıkartarak ve pilin +,- uçlarını kısa devre yaptırarak resetlemeye çalıştım birden fazla defa, ama olmuyor bir değişiklik yok...

Power Supply'ı da değiştirin eğer sorun devam ederse anakartınız da sorun var demektir ve muhtemelen garantisi varsa değişim gerektirebilir...
Eski 24-06-08, 21:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
Opiate
Rookie Member

şimdi anakarta gelen güç kablolarını çıkarttım, pili çıkarttım, reset jumperını değiştirdim, güç düğmesinede bastım boşalması için (tavsiyeye istinaden) sonra tekrar taktım cpu dahil herşeyi söktüm aynen fanlar çalışıyo ama başlamıyo!!!
Eski 24-06-08, 23:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
banek1
Cool Member
Bilgisayarım

banek1 Avatar

Katılım tarihi: 20.04.08
Nereden: ANKARA

kardes bazen bendede aynı oluyo ama ben sana yaptıgımı anlatayım sen yaparmısın bilmem tum kartları ramları ve guc kablolarını sokup tekrar takıyorum ve benım pc calısıyo muhtemelen bir donanım tam oturmuyo bide boyle yap ne olacak bakalım
banek1 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 23:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
Opiate
Rookie Member

abi sağol ama zaten söktüm herşeyi şimdi tek 512 ram ve tv kartı ve işlemci fanı üzerinde olmadan çalıştırdım ama tepki aynı fanlar ve anakartta güç var ama ekranda görünyü yok...
Eski 25-06-08, 03:24 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
chnvat
V.I.Member
Bilgisayarım

chnvat Avatar

Katılım tarihi: 18.02.06
Nereden: istanbul

sadece tv kartı olmadan dene birde bendede böyle saçma bir sorun olmuştu her şeyi denemiştim olmadı sonunda götürdüm bilg e tv kartını çıkarıp geri verdiler tv kartı bozuk diye bilg açılmıyomuş dumur olmuştum bende
Eski 25-06-08, 08:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
Opiate
Rookie Member

abiler tv kartsız da denedim, şöyle söyliyim işlemci ram hdd tv kartı dvd cd aklınıza ne gelirse söktüm sadeca power ve anakart diyim ben size ama tepki aynı farklı bi tepki verse anlıcamki çıkardığım parçaların biriyle ilgili, şimdi anakarta powerdan iki kablo giriyo ya yanlış mı biliyorum biri 4,5 volt diğeri 12 volt değil mi? ve bunlardan biri çalışıyo diğeri çalışmıyo olabilir mi? bu yüzden fanlar dönüyo ve boardın üzerindeki lamba yanıyo ama hddye anakartın üzerindeki bazı devrelere falan güç gitmiyo olabilirmi, cdrom çalışıyo normalde, birde hdd çalışırken azıcık titreşim yapmaz mı elimi üzerine koyunca hiç titremiyo yoksa sistem ona başvurmadığından olabilir mi zira altında bir chip ısınıyo sanki...
nası çözcez bunu ya, başka bir soru daha boardım asus k8n-e 3 yıl garantisi olması lazım bilen varmı?
Eski 25-06-08, 09:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Öncelikle parçaların tam olarak monte olduğuna emin ol.
Mesela ramlerin kenarlarından bastıdığında bu uyguladığın güçle tırnakların çıt diye kapanması lazım.Ram in tam olurması için.
CPU fanı da yerinden oynamış mı bir bak.
Öncelikle başka sağlam bir HDD dene.Olmazsa sanırım sorun PSU dan.Başka çalışan bir PSU yu makinanda deneyerek sonuca ulaşabilirsin diye düşünüyorum.
Eski 04-07-08, 17:53 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
Opiate
Rookie Member

yok abi olmuyo yaw bu, tamire gidicek ama yapabileceğim bişe çıkarsa da ben kafayı yicem
Eski 04-07-08, 18:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
hellori
Rookie Member

Katılım tarihi: 04.07.08
Nereden: Adana

Alıntı:
Opiate tarafından iletildi. Mesajı göster
bugün eve geldim her zamanki gibi bilgin düğmesine bastım,power ışığı yanmıyo ve hdd ışığı sürekli yanıyo ekranda bi hareket yok,hddden olabilir diye bi söküp taktım, ramleri, ekran kartını cd,dvdyi söküp taktım ama hala aynen devam, fanlar çalışıyo elektrik geliyo ama hala görüntü yok, biosu resetlemek için pili çıkarttım - ile + yı kısa devre yaptım jumper değiştirip (1-2 ile 2-3) taktım ama aynen devam ediyo işin ilginç yanı hdd de titreşim falan yok sanki çalışmıyo ama hddyi sökünce hdd ışğıda gidiyo yani onu algılıyo, anakart yanmış olsa bunun çalışırken olması gerekmez mi yani gece bilgisayarı kapattım, gündüz işe gittim ve akşam gelince bilgisayarda bu sorun vardı,en sonunda baştan başlamak için tüm parçaları söktüm ama açılışta bilgisayardan hiçbir uyarı sesi gelmiyor, çünkü herşeyi söktüm ve ramler ekran kartı için sesli uyarı vermeli, nası bi arıza bunu yapıyo olabilir,bu arada kasayı açınca baya bi toz vardı temizledim ve içinden bi adet jumper çıktı acaba biryerden çıkmış olma ihtimali varmı, durduk yerde jumper nası düşebilir, daha önceden kalmış ve sadece bu sorun hakkında beni yanıltıyor da olabilir,aklınıza gelen bişe varmı yapmadığım??bi yardım bi destek lütfen!
anakartın üstünden ram i çıkartığında anakart tepki vermiyor ise anakartta sorun var demektir
hellori çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 18:51 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
/FRosT/
Senior Member
Bilgisayarım

/FRosT/ Avatar

Katılım tarihi: 01.07.08
Nereden: Tokat-Antalya

monitör kablosunu anakarttan tak...öyle dene...Belki ekran kartında sorun vardır...
/FRosT/ çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Anakart mı sorunlu yardım ltf! ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
DVD-RW Sorunlu 0zzY56x Optik Aygıtlar.. 2 31-01-08 20:22
DVD-RW Sorunlu 0zzY56x Optik Aygıtlar.. 7 23-01-08 16:44
PS mi sorunlu? beelzebuth Genel 6 28-08-06 10:42
p4pe asus anakart sorunlu... SpecTRaL Anakart 1 14-06-06 10:51
bu sistem sorunlu...yardım edin!!! gultufan Genel 17 18-03-05 21:16

Saat ayarı GMT +3. Saat : 02:24.

Cyber Snipa Stinger