hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Arkadaşlar Yardım HDD takma

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Arkadaşlar Yardım HDD takma başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "bu konuyu okuyan herkese selam; Arkadaşlar konuyu anlatim biraz uzun olcak Şimdi benim bilgisayarımda 2 tane ide HDD vardı. Sonra ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Genel

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 30-06-08, 12:32 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
TiroG
Rookie Member

TiroG Avatar

Katılım tarihi: 08.07.07
Arkadaşlar Yardım HDD takma

bu konuyu okuyan herkese selam;
Arkadaşlar konuyu anlatim biraz uzun olcak Şimdi benim bilgisayarımda 2 tane ide HDD vardı. Sonra bir tane SATA HDD aldım. Takmadan bilgisayara virüs girdi. Şimdi ben şunu öğrenmek istiyorum. Şuanda harddiski taktım. Şuanda windows sata Hdd yi görmüyor. Amacım yeni hdd ye windows u yüklemek sonra eski hdd deki verileri yenisine aktarıp eskisine format çekmek. Ancak windows kur a girdiğimde yeni hdd yi görmediğini gördüm ne yapmam gerekiyor? Yardımcı olabilir misiniz?
Eski 30-06-08, 18:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
crsd
Senior Member
Bilgisayarım

crsd Avatar

Katılım tarihi: 18.12.07
Nereden: Ankara
Ynt: Arkadaşlar Yardım HDD takma

HDD nin arkasında girişlerin yanında minik bir ayar jumper ı vardır. o jumper ı bir cımbızla çıkartıp farklı pinlere takarak jumper ayarı yap dostum her pin değiştirişinde pc yi yeniden başlatıp dene elbet birinde görecektir
crsd çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-06-08, 19:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
DonQuichotte
V.I.Member
Bilgisayarım

DonQuichotte Avatar

Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

öncelikle; sata hddyi bağladığında, biosta görebiliyor mu sistem onu?

biostan sata kontrolcüsünün enabled olup olmadığına bak.

eğer bu işlem zaten yapılmışsa veya sorununu çözmüyorsa, anakartının tam model adını yaz buraya ve boş bir disket edin. tabii disket sürücün de olmalı.
Eski 30-06-08, 20:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
punisher_1947
Senior Member
Bilgisayarım

punisher_1947 Avatar

Katılım tarihi: 07.06.08
Nereden: bursa

Anakartın via chiseti warsa vt 8237r lerde bu sorun meydana geliyor genelde boş bi disket sürücüsü bulacaksın içine txt.setup ı atacaksın sona windows yüklenirken f6 ve disket sürücüden donanımı belirticeksin bi bakmışın makina hdd yi görüyo aha kurucaksın diski bu kadar . anakart modelini yazsan gerçekten iyi olurdu ama
punisher_1947 şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 11:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
TiroG
Rookie Member

TiroG Avatar

Alıntı:
DonQuichotte tarafından iletildi. Mesajı göster
öncelikle; sata hddyi bağladığında, biosta görebiliyor mu sistem onu?

biostan sata kontrolcüsünün enabled olup olmadığına bak.

eğer bu işlem zaten yapılmışsa veya sorununu çözmüyorsa, anakartının tam model adını yaz buraya ve boş bir disket edin. tabii disket sürücün de olmalı.
ewt biosta görüyor fakat windows kur da görmüyor. Bir arkadaşa anlattam raid yüklemen lazım dedi.
TiroG çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 12:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
DonQuichotte
V.I.Member
Bilgisayarım

DonQuichotte Avatar

Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

dostum şimdi mesele şu:

windows yüklerken farketmişsindir, altta bir sürü dosya adı geçer. bunlar, windowsa yüklenmiş olan, genel ve yaygın olarak olarak kullanılan cihazlara ait universal (pek çok cihaza aynı anda uyan) driverlardır.

ancak özellikle ilk anakartlardaki sata kontrolcüleri, ayrıca özel bir yonga idi ve hemen her anakart firması farklı bir yonga kullanıyordu. bunların hepsi için de ayrı ayrı sürücü gerekiyordu, bu nedenle winxpde bunlar için universal driver yok.

Sistem bu kontrolcülere bağlı hddleri görür ancak windows, bu yongaları tanımadığı için görmez.

şöyle yapmalısın; anakartının sitesinden veya sata yongasının sitesinden yongaya ait driverı indireceksin. o driverları bir diskete kopyalayacaksın. raid driverı ile benzerdir ama raid driverı değil. winxp yükleme ekranının başında üçüncü parti bir hdd yüklemek istiyorsanız F6'ya basın mesajını görünce, F6'ya bas ve bekle, zamanı gelince disketi isteyecektir. disketi takıp driverı seçersin. çoğu yonga tek driverla çalışır fakat bazıları çift driver istiyor. driver yükleyince sorunsuz kuruluma devam eder.

eğer anakartının tam model adını verirsen, sana diskete atman gereken driverları hazırlayıp upload ederiz bir yere.
DonQuichotte çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 12:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
cery_
Member
Bilgisayarım

cery_ Avatar

Katılım tarihi: 06.06.08
Nereden: Eskişehir - Diyarbakır

söliycek bişi kalmamış
cery_ çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 18:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Windows kura girdiğinda SATA HDD nin görünmesi için kur dosyaları yüklerken F6 ya basman ile ilgili bir uyarı geldiğinde F6 yı tuşlayıp SATA driver larının bulunduğu bir disketten SATA driver larını yükleyeceksin.Ya da SATA driverları entegreli bir XP Pro CDsi ile yükleme yaparsan sorun çözülür.
Eski 01-07-08, 21:47 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
punisher_1947
Senior Member
Bilgisayarım

punisher_1947 Avatar

Katılım tarihi: 07.06.08
Nereden: bursa

Alıntı:
dostum şimdi mesele şu:

windows yüklerken farketmişsindir, altta bir sürü dosya adı geçer. bunlar, windowsa yüklenmiş olan, genel ve yaygın olarak olarak kullanılan cihazlara ait universal (pek çok cihaza aynı anda uyan) driverlardır.

ancak özellikle ilk anakartlardaki sata kontrolcüleri, ayrıca özel bir yonga idi ve hemen her anakart firması farklı bir yonga kullanıyordu. bunların hepsi için de ayrı ayrı sürücü gerekiyordu, bu nedenle winxpde bunlar için universal driver yok.

Sistem bu kontrolcülere bağlı hddleri görür ancak windows, bu yongaları tanımadığı için görmez.

şöyle yapmalısın; anakartının sitesinden veya sata yongasının sitesinden yongaya ait driverı indireceksin. o driverları bir diskete kopyalayacaksın. raid driverı ile benzerdir ama raid driverı değil. winxp yükleme ekranının başında üçüncü parti bir hdd yüklemek istiyorsanız F6'ya basın mesajını görünce, F6'ya bas ve bekle, zamanı gelince disketi isteyecektir. disketi takıp driverı seçersin. çoğu yonga tek driverla çalışır fakat bazıları çift driver istiyor. driver yükleyince sorunsuz kuruluma devam eder.

eğer anakartının tam model adını verirsen, sana diskete atman gereken driverları hazırlayıp upload ederiz bir yere.
Anlatmak istediğim de buydu
punisher_1947 şu an çevrim içi   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 11:33 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
TiroG
Rookie Member

TiroG Avatar

Alıntı:
dostum şimdi mesele şu:

dostum ilgilendiğin için çok teşekkür ederim. Geç cvp yazdığım için kusura bakma. Burda internete 2 güne bir girebiliyorum. Şimdi en büyük sorunum bir disket sürücümün olmaması. Disket sürücüsü olmadan yapılamaz mı? Benim ana kartımın markası MSI modeli P4N SLI MS-7160(v2.X) ATX.
TiroG çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Arkadaşlar Yardım HDD takma ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
İşlemci Takma Mücahid_1992 İşlemciler 2 30-04-08 23:26
1 PC ye İki işlemci Takma denizfeneri34 İşlemciler 23 21-11-07 16:08
Arkadaşlar windows live messenger takma karekter sorunu serenerler Genel(internet) 5 21-11-07 01:37
işlemci takma TiroG İşlemciler 11 17-10-07 23:07
Kasaya Ek Fan Takma basarann Modifikasyon 3 18-03-06 20:25

Saat ayarı GMT +3. Saat : 15:55.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999