| aynı gün hem ramler hemde HDD uçtu :( arkadaşlar geçen hafta ikinci el uygun fiyata opteron 175 s939 aldım. madem işlemci canavar oldu diyip bide at hd3850 agp aldım. hevesle eve gidip parçaları taktım. driverleri güncelledim. başladım crysis oynamaya. 1-2 saat sonra oyundan çıktım ve laptopta bişeyle yaparken masaüstünün ekranında mavi ekran belirdi.  reset attım ama bidaha xp ye giremedim. her seferinde mavi ekran çıktı. 4*512 ddr 400 ram vardı şeytan dürttü ve 2 tanesini söktüm ve bingo ramler uçmuş. neyse battı balık misali gidip 2x1 gb ddr 400 ram aldım. sistem normale döndü. eski ekran kartımla oynayamadığım nfs pro street oyununu yüklemeye başladım. oyun orjinal değil ve zipli dosyayı 2. hdd ye çıkarırken yanlışlıkla pc nin kapatma düğmesine bastım ve güm. pc kapandı ve açılmadı. 2. hdd yi sökünce çalışıyor ama takınca sistem yüklü hdd yok diyip açılmıyor. 2. hdd yi (bu arada 160 gb hitachi sata) harici kutuya takıp o şekilde dediğimdede hdd gönümüyor. içinde yedeklerim vardı bu hdd yi bi şekilde çalıştıramazmıyım ?
bi yardım lütfen :?
sistem aşağıdaki gibi
amd opteron 175 s939
asus a8v
2x1 gb ocz ddr400
1.hdd 500 gb samsung
2.hdd 160 gb hitachi
sapphire ati hd3850 agp 512 ddr3
650 w psu
dvd rw falan filan  |  |  |  | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |  |  |  |
__________________ AMD Opteron 175 2200@2400mhz , Asus A8V, 2 x 1gb ocz ddr 400 Ram, Sapphire HD 3850 agp 512Mb, Nec DVDRW, LG DVDRW, Audigy 2 ZS, 500Gb Samsung Sata ,160Gb Harici HDD (E-sata), Qtec 650Watt PSU , Feel Hurricane 2 Kasa , Cooler Master Aerogate II , Philips 109S4 19" Crt |