Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar yeni üye oldum öncelikle hepinize merhaba. Bilgisayarım ilk açılışta açılmıyor.Kasanın açılış düğmesine basıyorum kasadan ses geliyor ama harddiskin çalıştığına ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 11-02-08, 20:02   #1 (permalink)
King06
New Member

Katılım tarihi: 11.02.08
Nereden: Ankara
Exclamation Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor!

Arkadaşlar yeni üye oldum öncelikle hepinize merhaba.
Bilgisayarım ilk açılışta açılmıyor.Kasanın açılış düğmesine basıyorum kasadan ses geliyor ama harddiskin çalıştığına dairmi artık başka bir nedenlemi bilmem bir biip sesi gelmiyor(eskiden geliyordu).Monitörde NO SIGNAL yazıyor.Fakat açar açmaz bilgisayarı kapatıyorum tekrar kasadaki düğmeden sonra tekrar açıyorum ve ekrana görüntü geliyor.Acaba bu konu hakkında bir fikriniz varmı neden olabilir?

Not:Forumda arama yaptım fakat benim konuma benzer bi konu bulamadım eğer daha önceden açıldıysa böyle bir konu bana da linkini verirseniz sevinirim.
King06 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-08, 03:47   #2 (permalink)
samyazah
V.I.Member

samyazah Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.02.06
Nereden: beden istanbul, ruh karşıyaka
Resimler: 12
Ynt: Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor!

o bip sesi ramlerle alakalıdır. ancak sorunun gerçekten garip. bu sorun aniden mi baş gösterdi yoksa herhangi bir şey yaptıktan sonra mı (kasa içi temizliği, ram ekleme, kablo sökme, kasa tekmeleme vs..)

"Format at düzelsin!!!"
samyazah çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-08, 14:46   #3 (permalink)
epax
Rookie Member

epax Avatar

Katılım tarihi: 30.12.07

harddiskin pini yerinden çıkmış olabilir. anakartın kitabından yerini tespit edip kontrol etmenizi öneririm.
epax çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-08, 16:34   #4 (permalink)
penny_wise
Rookie Member

penny_wise Avatar

Katılım tarihi: 12.02.08
Nereden: izmir
Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor!

Öncelikle hoşgeldin
bilgisayarın acılıyor ve monıtor no signal diyorsa o ekran kartından olma ihtimali yuksek yanı kasa ile monitor arasında kaplo onıtor veya kasa tarafından asılılmış ve kart yuvadan cıkmıstır. ve pc baslangıcda bios tarafından acılmıyordur nasıl söyleyeyım mesela bazı anakartlarda örnegin MSI anakarta klavye bile olmasa acılmıyor işte bu yuzden ekran kartının takılı oldugundan emın olun ve kucuk bir ihtimal ses bir defa bip diye cıkıyorsa ramden degıldır ama yınede ramları kontrol edın
penny_wise çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-08, 18:34   #5 (permalink)
DAYWALKER
Cool Member

DAYWALKER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.05.05
Nereden: düzce

arkadaşlar herhangi bir biip sesinin gelmediğini söylüyor king06
bu durumda bios sistem bileşenlerini dahi kontrol etmiyor öyle bi durumda herhangi bi bileşende hata dahi olsa uyarmıyor
bu durumda biosta problem olabilir

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi. Mesajı göster
KONTOLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR. KONTROLSUZ HIZAŞIMI, HIZAŞIMI DEĞİLDİR.
DAYWALKER çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-08, 18:41   #6 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Thumbs up Ynt: Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor!

PSU dan da kaynaklana biliri ramdende kaynaklana bilir sonuç denemekten geçer
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-08, 19:26   #7 (permalink)
King06
New Member

Katılım tarihi: 11.02.08

verdiğiniz cevaplar için saolun arkadaşlar kabloların hiçbirinde problem(gevşeklik) olmadığına eminim ve kartların soketlerine tam şekilde takıldığına da eminim.Ekran kartı biraz eski o yüzden olabilirmi acaba?(Ge-Force MX 4000 128MB).Şunu söyleyym bu olay bi kart değiştirme yada kasa tekmeleme vs. bi olay sonucunda olmadı birden başgösterdi. Ve ayrıca Hard-Disk pini ne demek
by_BuR@K arkadaşım denemekten geçer demişsin nasıl yani ne şekilde ve ne deneyeceğm?
King06 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 12-02-08, 22:53   #8 (permalink)
DAYWALKER
Cool Member

DAYWALKER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.05.05
Nereden: düzce

bi seferinde bendede olmuştu sistem hiç açılmıyordu fanlar falan çalışıyordu ama sistem açmıyordu bende sistemi teker teker parçaları söküp öyle açmaya başladım (maksat önyükleme yapmasını veya hata kodu vermesini sağlamak)
sonunda cdrom arızalı çıktı ne alakaysa onu sökünce açılıyordu
yani power yetersiz gelebilir veya bileşenlerden biri açılışı engelleyebilir
DAYWALKER çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-08, 00:28   #9 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Wink Ynt: Bilgisayar ilk açılışta açılmıyor!

Alıntı:
King06 tarafından iletildi. Mesajı göster
verdiğiniz cevaplar için saolun arkadaşlar kabloların hiçbirinde problem(gevşeklik) olmadığına eminim ve kartların soketlerine tam şekilde takıldığına da eminim.Ekran kartı biraz eski o yüzden olabilirmi acaba?(Ge-Force MX 4000 128MB).Şunu söyleyym bu olay bi kart değiştirme yada kasa tekmeleme vs. bi olay sonucunda olmadı birden başgösterdi. Ve ayrıca Hard-Disk pini ne demek
by_BuR@K arkadaşım denemekten geçer demişsin nasıl yani ne şekilde ve ne deneyeceğm?
Donanim parçalarını tek tek farklı pc de yada farklı parçaları kendi pc nde demekten kast ettim
by_BuR@K çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-08, 10:16   #10 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC

saykomatriXX Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 19
Resimler: 7

Poweri değiştir sorunun çözülmesi lazım. Aynı sorun uveren bir tanıdığın makinede power sup değişince rahatlamıştı bilgisayar.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-08, 10:49   #11 (permalink)
epax
Rookie Member

epax Avatar

Katılım tarihi: 30.12.07

:p

En son epax tarafından düzenlendi: 13-02-08 saat 11:12
epax çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-08, 12:50   #12 (permalink)
bilgisayarcı
Senior Member

bilgisayarcı Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.12.07
Nereden: ankara

Arkadaşım senin sorunun büyük ihtimalle powerdan kaynaklanıyordur. pover yeterince akım vermediği için bil. açmıyordur. Bilgisayarında her hangi parca değişikliğine gittinmi. Bord danda kaynaklanabilir. Bordun üzerindeki kondansitörleri bir kontrol et şişen varmı.
bilgisayarcı çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-02-08, 13:29   #13 (permalink)
bilgisayarcı
Senior Member

bilgisayarcı Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.12.07

bilgisayarıdan iki ram varsa birini çıkararak dene ondan da olabilir. Zaman zaman böyle yapıyor.
bilgisayarcı çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-02-08, 13:14   #14 (permalink)
cikilop50
Rookie Member

Katılım tarihi: 18.02.08

kasanın içini açıp bios jumperının yerini bulabiliyorsan (anakartın üzerinde CMOSClear tarzında bir şey olmalı veya CMOSCLR de olabililir, oradaki üşç pinden ikisinde bir jumper takılıdır, sen o jumperı boşta aklan uctakine tak bir iki saniye sonra çıkar ve eski yerine tak... sonra bir daha dene, eğer sistem bileşenlerin kablolar yerlerine tam oturdu ve kartlarda bir arıza yoksa çalışır..

1-2 konumu >> normal ayar
2-3 konumu >> reset atar

eğer bu jumper olayından bir şey anlamadıysan, anakartın üzerindeki pili sök, bir kaç dakika bekle sonra yeniden tak ve kullanıma başla (hatta pili çıkardığında anakart üzerindeki artı ve eksi kutbu bir metalle kısa devre yaparsan resetlendipğinden kesin emin olursun) bu dediklerimi bilgisyar fişe takılı iken yapma...

sistem pili;
cikilop50 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-06-08, 01:52   #15 (permalink)
Opiate
Rookie Member

Katılım tarihi: 24.06.08
Nereden: izmir

bugün eve geldim her zamanki gibi bilgin düğmesine bastım,
power ışığı yanmıyo ve hdd ışığı sürekli yanıyo ekranda bi hareket yok,
hddden olabilir diye bi söküp taktım, ramleri, ekran kartını cd,dvdyi söküp taktım ama hala aynen devam, fanlar çalışıyo elektrik geliyo ama hala görüntü yok, biosu resetlemek için pili çıkarttım - ile + yı kısa devre yaptım jumper değiştirip (1-2 ile 2-3) taktım ama aynen devam ediyo işin ilginç yanı hdd de titreşim falan yok sanki çalışmıyo ama hddyi sökünce hdd ışğıda gidiyo yani onu algılıyo,
en sonunda baştan başlamak için tüm parçaları söktüm ama açılışta bilgisayardan hiçbir uyarı sesi gelmiyor, çünkü herşeyi söktüm ve ramler ekran kartı için sesli uyarı vermeli,
aklınıza gelen bişe varmı yapmadığım??
Opiate çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver