merhaba arkadaşlar;
yaklaşık 3 yıldır kullandığım bilgisayarım (şimdilerde) sürekli donmaya başladı. oyun açmazsam bişey olmuyor.
internette istediğim kadar gezeyim bişey olmuyor, ama aşırı flash animasyonlu bir sayfa açıldığında donuyor. oyun oynarken de öle 2-3 dakika oynayıp kilitleniyor. (3d oyunlarda)
anakart asus a7v8x-mx (tümleşik ekran kartı da var.)
athlon xp 1600+
728 mb
ram
200 gb 7200 rpm hdd
asus ati radeon 9550 ge ekran kartı
işlemci ısısındandır die düşünüyordum ama, everesti kurdum, işlemci ısısı 47-52 derece civarında, anakart ve hdd ise 30-33 derecede sürekli, ekrankartını yeni aldım sayılır (5-6 aylık) problem ondandır dedim, (çünkü daha önce olmuyordu) ekran kartını servise gönderdim. (çizgi elektronik) herhangi bir problem olmadığını söyleyip geri gönderdiler. ramlerden birisi 256 mb diğeri 512 mb her ikisini de ayrı ayrı denedim, yine donuyor. (512 lik olan zaten yeni aldığım kingston). hdd ise 200 gb. samsung daha 1 aylık. zaten hdd olması düşük bir olasılık. öneri üzerine anakartın biosunu güncelledim. yine donuyor.
ekran kartını söküp anakartın tümleşik olan ekran kartını kullandığımda donma olmuyor...
ekran kartının tüm sürücülerinbi filan indirip denedim son 6 aydır. ama malesef çözüm yok
sizce problem nerededir?
anakartta mı?
herşeye rağmen ekran kartından mı?
ya da (ekran kartının yüklediği ekstra elektrik yükünü kaldıramayan) PSU da mı?
tecrübeli arkadaşlar bi yardım lütfen...
 |  |  |
 | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |
 |  |  |