Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Bilgisayar sürekli kilitleniyor

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Bilgisayar sürekli kilitleniyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhaba arkadaşlar; yaklaşık 3 yıldır kullandığım bilgisayarım (şimdilerde) sürekli donmaya başladı. oyun açmazsam bişey olmuyor. internette istediğim kadar gezeyim bişey ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 30-11-07, 22:12   #1 (permalink)
adiyez
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.08.07
Bilgisayar sürekli kilitleniyor

merhaba arkadaşlar;

yaklaşık 3 yıldır kullandığım bilgisayarım (şimdilerde) sürekli donmaya başladı. oyun açmazsam bişey olmuyor.
internette istediğim kadar gezeyim bişey olmuyor, ama aşırı flash animasyonlu bir sayfa açıldığında donuyor. oyun oynarken de öle 2-3 dakika oynayıp kilitleniyor. (3d oyunlarda)

anakart asus a7v8x-mx (tümleşik ekran kartı da var.)
athlon xp 1600+
728 mb ram
200 gb 7200 rpm hdd
asus ati radeon 9550 ge ekran kartı

işlemci ısısındandır die düşünüyordum ama, everesti kurdum, işlemci ısısı 47-52 derece civarında, anakart ve hdd ise 30-33 derecede sürekli, ekrankartını yeni aldım sayılır (5-6 aylık) problem ondandır dedim, (çünkü daha önce olmuyordu) ekran kartını servise gönderdim. (çizgi elektronik) herhangi bir problem olmadığını söyleyip geri gönderdiler. ramlerden birisi 256 mb diğeri 512 mb her ikisini de ayrı ayrı denedim, yine donuyor. (512 lik olan zaten yeni aldığım kingston). hdd ise 200 gb. samsung daha 1 aylık. zaten hdd olması düşük bir olasılık. öneri üzerine anakartın biosunu güncelledim. yine donuyor.
ekran kartını söküp anakartın tümleşik olan ekran kartını kullandığımda donma olmuyor...

ekran kartının tüm sürücülerinbi filan indirip denedim son 6 aydır. ama malesef çözüm yok

sizce problem nerededir?

anakartta mı?
herşeye rağmen ekran kartından mı?
ya da (ekran kartının yüklediği ekstra elektrik yükünü kaldıramayan) PSU da mı?

tecrübeli arkadaşlar bi yardım lütfen...
adiyez çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-07, 01:50   #2 (permalink)
r-cenic
New Member

r-cenic Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.11.07
Nereden: istanbul
Cevap: Bilgisayar sürekli kilitleniyor

işletim sistemin nedir?eğer vista ise o ram hayatta yetmez sana enz 2 gb olmalı.xp ise 1 gb ideal.bir de oyunları alamadan önce sistem testi yapman iyi olur böylece açamadığın oyunlara boşa para vermezsin.şu adresten test yap: System Requirements Lab
eğer test sonuçları olumlu olmasına rağmen yine oyun donuyorsa pc yi tam bir virüs taramasından geçir.yine olmazsa en son çare olarak format atmayı dene.umarım yardımım dokunmuştur.....
r-cenic çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-07, 04:20   #3 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.09.05

Şimdi ne alaka diyeceksin, ha keza senin yerinde ben de olsam garipserim ama aynı sorun bir ay önce benim başıma geldi ve benimde anakartım tümleşik ekran kartlı, tesadüfen buldum, inşallah senin de çaren olur, en azından bende işe yaramıştı.

Hocam kasayı aç, bios pilini sök, elinde 2-3 dakika ovuştur, sonra geri yerine tak.

Sende de işe yarar umarım, geçmiş olsun.(Tümleşik vga mobolarda bu sorun genelse eğer üst konu bile yapılabilir)
Music gets the best of me
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-07, 11:01   #4 (permalink)
blaster2005
V.I.Member

blaster2005 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13

Alıntı:
KneeDeep tarafından iletildi. Mesajı göster
Şimdi ne alaka diyeceksin, ha keza senin yerinde ben de olsam garipserim ama aynı sorun bir ay önce benim başıma geldi ve benimde anakartım tümleşik ekran kartlı, tesadüfen buldum, inşallah senin de çaren olur, en azından bende işe yaramıştı.

Hocam kasayı aç, bios pilini sök, elinde 2-3 dakika ovuştur, sonra geri yerine tak.

Sende de işe yarar umarım, geçmiş olsun.(Tümleşik vga mobolarda bu sorun genelse eğer üst konu bile yapılabilir)
Pili oğuşturmakla pek alakası yok sanki. sen biosu sıfırlamışsın. arkadaşım sende bi biosu sıfırla. mümkünse bide başka kaliteli Psu ile dene.olmazsa başka birşeyler düşünürüz.ekran kartından olduğunu sanmıyorum.oyun açtığımda diyosun flashlı siteler diyosun. işlemciye yük bindiğinde oluyor sanki.ekran kartını çıkarıp tümleşik ekran kartıyla flashlı sitelere girip bi dene.kolay gelsin.

Vurulmuş temiz alnından uzanmış yatıyor. BİR HİLAL UĞRUNA YARAB NE GÜNEŞLER BATIYOR ( *
blaster2005 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-07, 12:36   #5 (permalink)
adiyez
New Member

Bilgisayarım
Ynt: Bilgisayar sürekli kilitleniyor

yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar,

işletim sistemim xp sp2
directx 90c kullanıyorum. (ekran kartı da bunu destekliyor)

bios olayını denedim,
hatta daha da ileri giderek tüm parçaları söküp tek tek taktım.
biosu da güncelledim.

tümleşik kartla kullanırken hiçbir kilitlenme olmadı şimdiye kadar.
ama oyunları kaldırmıyor ozaman.

son çare olarak galiba yeni bir psu ile denemem lazım.
önce deneyip sonra (sorunum çözülürse) alma imkanım olurmu acaba?
adiyez çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-07, 12:51   #6 (permalink)
blaster2005
V.I.Member

blaster2005 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13
Cevap: Ynt: Bilgisayar sürekli kilitleniyor

Alıntı:
adiyez tarafından iletildi. Mesajı göster
yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar,

işletim sistemim xp sp2
directx 90c kullanıyorum. (ekran kartı da bunu destekliyor)

bios olayını denedim,
hatta daha da ileri giderek tüm parçaları söküp tek tek taktım.
biosu da güncelledim.

tümleşik kartla kullanırken hiçbir kilitlenme olmadı şimdiye kadar.
ama oyunları kaldırmıyor ozaman.

son çare olarak galiba yeni bir psu ile denemem lazım.
önce deneyip sonra (sorunum çözülürse) alma imkanım olurmu acaba?
o zaman bir teknik servise götürmen lazım herhalde.yok mu tanıdıklarında pc sökersin denemek için dener verirsin geriye.
blaster2005 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-12-07, 22:18   #7 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım

Müthiş alakasız bir şekilde size bu cevabı yazdıktan sonra sanki pc hissetmiş gibi aynı sorunu bir ay sonra yeniden tekrar etti ve sürekli nedensiz kitlenmeye başladı. Buradaki tüm korkumuz bu saçma sorunun teknik serviste tekerrür etmemesi halinde adamların;"-Kardeş bu alette bir sorun yok hayrını gör" diyerek geri vermesi riski. Hadi hatayı tanımladılar "-Abi muhtemelen iki ay içinde gelir yeni kart" gibi cevapları alma riski işte bizi o servislerden kaçıran ilk pozisyonda. Yoksa ikimizin kartı da kesinlikle servislik.

Çünki arkadaşın yaptığı tüm işlemleri ben de yapmıştım, ayrıyeten birebir aynı şekilde aynı durumda bende de gerçekleşiyor sorun, ama oyunlarla direkt alakası yok dikkatinizi çekerim, hiçbirşey yapmazken de oluyor ama size denk gelmemiş sadece.

Yanlız altını çizmek istediğim iki sorun var, birincisi benim psu'um güçsüz bu muhtemel bir sorun orayı belirtmek istedim hadi ondan oldu diyelim(işin komik yanı benim kasa minitower olduğu için psu takamıyorum), peki pc kitlendikten sonra siz de restart atınca ethernet kartı ile ilgili hata mesajı alıyor musunuz, veya ethernet/network adapter gibi ibareler görünüyor mu res sonrası? Bu noktayı belirtirseniz içim tam olarak rahatlayacak, ben de öyle servise gideceğim, aksi takdirde çözüm düşünceleri üretebiliriz ufaktan.

Bios durumu biraz şaka ile karışıktı tabiki ama şans eseri bi değişiklik yaratır mı diye denemesi istedim sadece arkadaşın.(Bildiğim kadarı ile bios sıfırlama her anakartta manuel yapılmıyor bu arada)
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-12-07, 02:50   #8 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım

Evet, şimdi kesinlikle eminim, sorun en azından benimkinde tamamıyle psu'dan kaynaklanıyormuş, kasam minitower olduğu için elimdeki psu'yu da takamadım, öle kaldık, hayırlısı.
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-12-07, 16:38   #9 (permalink)
adiyez
New Member

Bilgisayarım

valla ben restart atınca eternetle ilgili herhangi bir problem almıyorum.

tümleşik zaten anakartla,

yalnız restarttan sonra çevre bileşenleri için problem olma olasılığıo herzaman vardır.

driverların tam yüklenememesi vb. nedenlerle.

psu alıp bi deneyecem bakalım. sonucu buraya yazarım.
adiyez çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-12-07, 20:45   #10 (permalink)
sifo216
Member

sifo216 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.12.07
Nereden: istanbul

arkadaşım PSU yu denemden önce sen.RAM larını dene bi snn ekran kartı paylaşımlı olabilir.turbocache v.b sistem ramından çekince makine kilitlenir.basit olan önce ram i bi başka ram le değiştir dene.
sifo216 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 09-12-07, 04:25   #11 (permalink)
KneeDeep
Cool Member

KneeDeep Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
sifo216 tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşım PSU yu denemden önce sen.RAM larını dene bi snn ekran kartı paylaşımlı olabilir.turbocache v.b sistem ramından çekince makine kilitlenir.basit olan önce ram i bi başka ram le değiştir dene.
Arkadaş unuttuğumuz bir noktaya değinmiş, çok haklı, ramlerin slotlarını değiştirerek, hatta, ilk slotta teker teker deneyerek bile küçük çapta bir test etmeniz gerekir sistem stabilitesini.

(Not: Bu arada yeni farkettim, nickiniz adiyez, yeni la diyez, müzisyen misiniz acaba?)
KneeDeep çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-01-08, 21:03   #12 (permalink)
adiyez
New Member

Bilgisayarım

arkadaşlar sorunun ne olduğunu henüz bulamadım ama,
ne olmadığından birini daha eledim.
geçen gün mavibilgisayardan glacialtech firmasının kardeş firması olan glacialpower firmasının 450 w lık psu sunu aldım.
yaptığım araştırmalarda f/p oranı en iyilerden birisi olarak görünüyordu.
ama hiçbirşey değişmedi. halen durup dururken kilitleniyor.
geriye bir tek işlemci kaldı.

gelecek ay işlemciyi de değiştireceğim. anakartıma uyumlu bir athlon xp 2500+ bulabilirsem ne ala,
yoksa anakartı da değiştirip sistemi komple yenilemiş olacağıım...
adiyez çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-01-08, 22:50   #13 (permalink)
DAYWALKER
Cool Member

DAYWALKER Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.05.05
Nereden: düzce

büyük ihtimalle anakart gitti
benimde eski sistemim sempron 2500 işlemci-gigabyte anakarttı aynı sendeki sorun vardı oyunlarda veya görüntü uygulamalarında sürekli kilitleniyordu
sonuç anakart arızalı çıktı

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi. Mesajı göster
KONTOLSÜZ GÜÇ, GÜÇ DEĞİLDİR. KONTROLSUZ HIZAŞIMI, HIZAŞIMI DEĞİLDİR.
DAYWALKER çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.us