Slm arkadaşlar bilgisayarım bir süredir kullanırken mavi bir ekran gelip aşağıdaki hata msj.nı verip kitlenmeye başladı.mesela oyun oynarken bir anda görüntü gidip mavi ekran üzerinde aşağıdaki iletiyi alıyorum bu olay bazen internete girerkende oluyor.
Bir sorun algılandı ve bilgisayar zarar görmemesi için wındows kapatıldı.yeterli disk alanınız olduğundan emin.Dur iletisinde sürücü tanımlanmışsa sürücüyü devre dışı bırakın veya bir sürücü güncelleştirmesi için üreticiye başvurun.görüntü bağlaştırıcıyı değiştirmeyi deneyin.Donanım satıcısına bios güncelleşmesi olup olmadığını öğrenin.Önbellek ve gölgeleme gibi bios bellek seçeneklerini devre dışı bırakmayı deneyin.bileşenleri keldırmak ve devredışı bırakmak için güvenli mod kullanın.gerekirse f8 tuşuna basın.
STOP:0X0000008E(0XC0000ID,0X804FF44A,0XF87859DC,0X00000000)
Fiziksel belleğin dönüşümüne bağlanılıyor.Fiziksel bellek dökümü tamamlandı.
Daha fazla yardım için sistem yöneticisi veya teknik destek grubuna başvurun.
Bilgisayarıma wın xp pro servis pack1 yüklü daha sonra wındows xp –835732-x86-trk güncellemesini yükledim gene değişen bir şey olmadı.ekran kartımı değiştirip pci slotlu tnt 2 32 mb ekran kartını taktım gene aynısı oldu.sizce ne yapmalıyım saygılar...
SİSTEM:
amd 2500+ cpu msı kt4av anakart 512mb(400mhz)
ram fx 5200 128mb ekran kartı onbord realtek ses kartı fly tv(bt 848)tv kartı apachi fax modemişletim sistemi xp pro
 |  |  |
 | | bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın |  | BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar. | |  |
 |  |  |