Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

bilgisayarım çalışırken şu hata msj.verip kitleniyor

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında bilgisayarım çalışırken şu hata msj.verip kitleniyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Slm arkadaşlar bilgisayarım bir süredir kullanırken mavi bir ekran gelip aşağıdaki hata msj.nı verip kitlenmeye başladı.mesela oyun oynarken bir anda ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-05-04, 03:25   #1 (permalink)
rahip47
Rookie Member

Katılım tarihi: 13.05.04
Nereden: TÜRKİYE
bilgisayarım çalışırken şu hata msj.verip kitleniyor

Slm arkadaşlar bilgisayarım bir süredir kullanırken mavi bir ekran gelip aşağıdaki hata msj.nı verip kitlenmeye başladı.mesela oyun oynarken bir anda görüntü gidip mavi ekran üzerinde aşağıdaki iletiyi alıyorum bu olay bazen internete girerkende oluyor.
Bir sorun algılandı ve bilgisayar zarar görmemesi için wındows kapatıldı.yeterli disk alanınız olduğundan emin.Dur iletisinde sürücü tanımlanmışsa sürücüyü devre dışı bırakın veya bir sürücü güncelleştirmesi için üreticiye başvurun.görüntü bağlaştırıcıyı değiştirmeyi deneyin.Donanım satıcısına bios güncelleşmesi olup olmadığını öğrenin.Önbellek ve gölgeleme gibi bios bellek seçeneklerini devre dışı bırakmayı deneyin.bileşenleri keldırmak ve devredışı bırakmak için güvenli mod kullanın.gerekirse f8 tuşuna basın.

STOP:0X0000008E(0XC0000ID,0X804FF44A,0XF87859DC,0X00000000)

Fiziksel belleğin dönüşümüne bağlanılıyor.Fiziksel bellek dökümü tamamlandı.
Daha fazla yardım için sistem yöneticisi veya teknik destek grubuna başvurun.

Bilgisayarıma wın xp pro servis pack1 yüklü daha sonra wındows xp –835732-x86-trk güncellemesini yükledim gene değişen bir şey olmadı.ekran kartımı değiştirip pci slotlu tnt 2 32 mb ekran kartını taktım gene aynısı oldu.sizce ne yapmalıyım saygılar...
SİSTEM:
amd 2500+ cpu msı kt4av anakart 512mb(400mhz)ram fx 5200 128mb ekran kartı onbord realtek ses kartı fly tv(bt 848)tv kartı apachi fax modemişletim sistemi xp pro
rahip47 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-04, 03:33   #2 (permalink)
rahip47
Rookie Member

slm arkadaşlar bu arada söylemeyi unuttum genelde bilgisayarımı normal olarak kapatsamda bilgisayarım tekrar açtığımda c ve d sürücülerimi denetleyip açılıyor.eğer restart yapıp açtıysam denetleyip kayıp dosya bulup dönüştürüyor.saygılar...
rahip47 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-04, 10:55   #3 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Nereden: İstanbul
Resimler: 11
ram sorunu olabilir, başka bir ram kullanmayı dene.
256mb ddr333 olsun.
BLACKandWHITE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-04, 13:24   #4 (permalink)
comanchee
Silver Member

comanchee Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.04.04
Nereden: Bilgisayarın Başında
Resimler: 7
biosta load setup defaults seçeneğini etkinleştir.bi ööle dene zannımca çalışacaktır.bide makinayı düzgün kapatmanı tavsiye ederim.
comanchee çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-04, 18:58   #5 (permalink)
CYRUS THE VIRUS
V.I.Member

CYRUS THE VIRUS Avatar

Katılım tarihi: 25.12.03
Nereden: Cockpit
Bellek(ler)in arızalı. En pratik şekilde başka bellek modülü kullanarak arızayı lokalize etmeye çalışmanı tavsiye ederim.

Chief Executive Officer
and Hardware Editor Of HardwareLife
CYRUS THE VIRUS çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-05-04, 23:13   #6 (permalink)
rahip47
Rookie Member

arkadaşlar galiba sorun harddiskte çünkü bilgisayarımdaki en eski parça harddisk bilgisayarı yeni aldım ama harddiskim eski 200mmx bilgisayarımdan çıkma 20gblık segata ama scandisk yapıyorum yüzeyde hata bulamıyorum acaba fdiskmi yapsam çevremdekilere sordum biosunu güncelle yada harddisktedir sorun dediler bu arada ekran kartım 8x agp ama özellikler kısmına girdiğimde veri yolu pci olarak gözüküyor acaba buda hataya sebeb olurmu saygılar...
rahip47 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-05-04, 01:33   #7 (permalink)
BLACKandWHITE
Moderator

BLACKandWHITE Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.11.02
Resimler: 11
sen başka bi ram ile deneme yap diyoruz ama okumuyorsun galiba..
çevrendekileri dinle bari,
kolay gelsin..
BLACKandWHITE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-05-04, 01:41   #8 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
bende dun yenı rem aldım .2 tane olunca makına bıle acılmadı dırek mavı ekran ama tımınglerı yukseltınce bıraz sorun kalmadı.senın derdınde remden .
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-05-04, 02:57   #9 (permalink)
BUGATTI
Senior Member

BUGATTI Avatar

Katılım tarihi: 14.12.03
Bencede yapsa yapsa ram yapar,bu tür arızalar yuzunden windows kurulumunu 100 kere yaptığımı bılırım tipik ram arızası gibi görünüyor...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 08-12-05, 21:48   #10 (permalink)
sadelti
New Member

Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Feza
Unhappy slm..:S

Alıntı:
TAY-LAN tarafından iletildi.
bende dun yenı rem aldım .2 tane olunca makına bıle acılmadı dırek mavı ekran ama tımınglerı yukseltınce bıraz sorun kalmadı.senın derdınde remden .
http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=14015

slmlar..
Bu msjınızda bellek sorunu olabileceğinden bahsetmişsiniz..benim de benzer bi sorunum var..bilg.açılmamakla birlikte her durumda mavi ekran geliyo.(güvenli mod+en son yapılandırma vs..) ve bios tan önbelleği kapatmamı veya gölgelemeyi kapatmamı söylüyor.Burada bahsedilen önbelleği kapatmayı nasıl yapacağım?yani tam olarak yolu nedir?..bios a girdim fakat önbellekle ilgili bir durum da gözükmüyor..bahsettiğiniz timing i nasıl yükselteceğim??..yardımcı olursanız çok sevinirim..çok teşekkürler..kolay gelsin..
sadelti çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 17:26.