Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Bilgisayarım çok yavaş

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Bilgisayarım çok yavaş başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar Merhabalar Daha önceki mesajımda MSI anakart kılıtleniyordu.... sorunu çözdük. ----------------------------------------- Bir arkadaşın makinesini kullanıyordum Üzerinde Celeron 1700 - Gigabayte ..." şeklinde özetlenebilir....

Kapalı konu
 LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-04-04, 01:23   #1 (permalink)
ademiz
Rookie Member

ademiz Avatar

Katılım tarihi: 16.04.04
Nereden: İstanbul
Bilgisayarım çok yavaş

Arkadaşlar Merhabalar

Daha önceki mesajımda MSI anakart kılıtleniyordu.... sorunu çözdük.
-----------------------------------------
Bir arkadaşın makinesini kullanıyordum

Üzerinde Celeron 1700 - Gigabayte anakart - 3d 64mb MX 400 ekran kartı - 60gb Samsung - 256 DDR Ram

bu sistemle kullandığım, tasarım programlarıyla bilgisayar çok yavaşlıyordu.

Sonra aşağıdaki sistemle bunu değiştim fakat aynı yavaşlık devam ediyor.
Değişmediğim sadece RAM.
Acaba yavaşlık bundan kaynaklanabilirmi?

Yada sıkıntı neden olabilir

Şimdiden teşekkür ederim
Eski 27-04-04, 01:29   #2 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

Katılım tarihi: 06.04.04
Nereden: ANKARA
ewt xp zaten ram manyagıdır. bıde ramın kac hızlı onu yazmamıssın 2x256 ddr 400 tak bence yavaslama bıtecektır. artık en az 512 ram kaldırıyo sıstemlerı
asome çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 27-04-04, 01:31   #3 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
yazdığınız ssitem yeterince hızlı bana kalırsa.. RAM sorun gibi gözüküyor ama zaten çoğu güncel uygulamada en az 512 kulanmanız iyi olur kanımca.. bi de RAM hızını yazar mısınız??
Eski 27-04-04, 01:31   #4 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
bence remı 512 yapmalısın.sorun devam ederse işlemciyi değişmen gerekebilir.acaba yavaşlığı biraz daha acarmısın.yanii hdd den bısey yuklerken mı yavas.yoksa wınde calısırken hdd ıle alakası olmayan bı yavaslıkmı?
edit:ben onceden yazmısıdım sona dusmusum cok hızlı mesaj cekıyonuz vala
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Eski 27-04-04, 01:34   #5 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

Katılım tarihi: 31.10.02
Nereden: Adana
ewt tasarım programları ram oranının yüksek olmasını ister..256 lık bi ram daha alırsan biraz daha iyi olur performans.. ama sana tavsiyem eğer sürekli tasarım programları ile uğraşıyosan bi 512mb lık dahaa al 256 nın yanına..
Eski 27-04-04, 02:18   #6 (permalink)
ademiz
Rookie Member

ademiz Avatar

Arkadaşlar öncelikle yukardada yazdığım gibi
Ram 1x256 DDR 333

Ben daha önce AMD 2000 XP - 512 DDR - 80gb Segate 7200 - TNT2 ekran kartı kullandığım makinede çok daha hızlıydı.

Hızdan kasdım şu...

Mesela başlangıç olarak aynı anda Dreamweaver - Freworks - Flash proframlarını çalıştırıyorum yaklaşık açılmaları 5 dakkayı buluyor.

Yada bu programlar açıkken birinde bir işlem yapıp öbürüne döndüğüm zaman harhar harhar diye hardisk sanki dünyayı işlem yapıyor gibi çok uzun zamanlı geçiş yapabiliyorum.

Yada 3 tane Explorer sayfası açıkken birine birşeyler bakıp öbürüne geçince aynı yavaşlığı gösteriyor.

Sanki iyi bir virüs bulaşmış ta bilgisayarım kasıyor.

Fakat XP daha yeni bu akşam kurdum....

selamlar
ademiz çevrim dışı  
Eski 27-04-04, 02:30   #7 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
ozaman kesınlıkle remden 512 yukarısı senın sorununu cozer.
TAY-LAN çevrim dışı  
Eski 27-04-04, 02:43   #8 (permalink)
Rottweiler
Power Member

Rottweiler Avatar

Katılım tarihi: 11.12.03
Nereden: istanbul/atasehir
abicim senin ilacin bolca ram.....
Twinmos UTT (1,5-2-2-0 250mhz 3.3v gunluk)
Enermax 485w NoiseTaker
Rottweiler çevrim dışı  
Eski 27-04-04, 03:00   #9 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

tak o 256 lıgın yanına bıtane 512 333 luk ram ıslem tamamdır. ama sen yınede norton falan kullan hertaraf bocuk dolu makınaya yazık dımı ama ayrıca adaware 6.0 adlı programla spyware larıda temızle
asome çevrim dışı  
Eski 27-04-04, 03:19   #10 (permalink)
ademiz
Rookie Member

ademiz Avatar

Arkadaşlar RAM'ı değiştireceğim çümkü benim değil.

1x512 DDR 400 Kingston yada
2x512 DDR 400 Kingston almayı düşünüyorum.

Anakartım MSI K7N Delta-L idi buna yukardaki 2 tür ram dan hangisi uygun gelir.
ademiz çevrim dışı  
Eski 27-04-04, 03:21   #11 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

2x512 ddr 400 kingston al anakartta bellek kontrolcusu de var nasıl olsa zaten o ram de yetmezse baska sorun var demektır ayrıca demın aklıma bısı takıldı seagate 7200 ıcın har har yorumunu yapmıssın o hdd ole ses cıkarmaz benım bıldıgım sessız calısan bı hdd dır o
asome çevrim dışı  
Eski 27-04-04, 11:11   #12 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
eğer toplamda 512 ram kullancaksanız 2*256 alıp dual olarak çalıştırın ram leri küçücük de olsa bi performans artışı getirir sana.. tabiiki 400mhz ram tercih et marka olarak da twinmos önereyim.. ya da kingston da olabilir...
DJ Waterfall çevrim dışı  
Eski 27-04-04, 12:32   #13 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Ben ramden oldugunu sanmıyorum arkadasın bahsettıgı programları calıstırmak ıcın yeterlı mıktarda ram var lakın makınaya yuklenmıs baska bır program yuzunden ramlerı tukenıyor olabılır daha ok ram takıldıgındada sorun devam edebılır o nednele wındows task manejerden calısan programları ve kullandıkları ram mıktarlarına bır baksan ıyı olur ozellıklede sag alt kosede saat sımgesı yanında bulunan kısa yol ıconlarını azaltmanda fayda var cunku cok fazla sıtem bellegı goturuler tray ıconlar cok fazla bellek tuketebılır helekı yanlıs kurulum yapımıs bır program yada bozuk yada uyumsuz bır program tek basına herseyı sommurebılır.
Eski 27-04-04, 19:56   #14 (permalink)
ademiz
Rookie Member

ademiz Avatar

Arkadaşlar sorunu buldum