Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

bilgisayarım kendı kendıne resetlıyor

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında bilgisayarım kendı kendıne resetlıyor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhaba arkadaslar benim asustek p5vd1-x anakartım,ati radeon x700 se ekran kartım(256 mb,128 bıt),1024mb ram ,p4 3.00ghz işlemcisi olan bir bilgisayarım ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 25-07-07, 17:46   #1 (permalink)
yavuz_m
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.07.07
Nereden: samsun
bilgisayarım kendı kendıne resetlıyor

merhaba arkadaslar benim asustek p5vd1-x anakartım,ati radeon x700 se ekran kartım(256 mb,128 bıt),1024mb ram,p4 3.00ghz işlemcisi olan bir bilgisayarım var.bilgisayarda oyun oynarken belli bir süre sonra kendini resetleyip yeniden acıyor ve bunu sürekli yapıyor.yalnız bazı oyunlarda kısa surede bazı oyunlarda ıse uzun bır sureden sonra resetlıyor.sadece oyunlarda yapıyor. bılgısayarımı aldıgım zaman boyle bır sorun yoktu.hatta onceden sorunsuz oynadıgım oyunlarıda denedım onlardada aynı sey oldu.acaba neden olabılır.ben ısınmadan dolayı olabılecegını dusunuyorum.benı bılgılendırırsenız sevınırım.bu arada ekran kartımı yükseltmek ıstıyorum ne tavsıye edersınız.(fiyatı 250ytl yı gecmeyecek)
yavuz_m çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-07-07, 21:52   #2 (permalink)
samyazah
V.I.Member

samyazah Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.02.06
Nereden: beden istanbul, ruh karşıyaka
Resimler: 12
Ynt: bilgisayarım kendı kendıne resetlıyor

ısı konusunda haklısın büyük olasılıkla. speedfan kurarak işlemci ısını kontrol et ve bilgisayarını iyi havalandırmaya bak. ekran kartı konusunda da ekran kartları bölümünü araştırdıktan sonra aradığın yanıtı ulamazsan yeni konu aç.

"Format at düzelsin!!!"
samyazah çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-07-07, 17:11   #3 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

bu sıcaklarda şayet fan sistemide düzgün çalışmıyorsa gayet olağan bir durum.fanlarınızı temizleyip kasayı daha serin bir yerde bulundurursanız olay çözülecektir

İnternet Özgürlüktür!!
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-07-07, 23:42   #4 (permalink)
neevzet
New Member

Katılım tarihi: 12.08.05
Nereden: TÜRKİYE/ZONGULDAK

kasa içini ve fanları temizle,işlemcinin termal macunu temizleyip yenisini sür,cpu cooleri güzelce monte et. kolay gelsin
neevzet çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-07-07, 22:34   #5 (permalink)
HardwareWellnes
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.07.07
Nereden: Izmir
Blog Mesajları: 1

Güç kaynağı bazı durumlarda yetersiz kalıyor.
1) En çok güç çeken parçalar aynı bağdan beslenmesin, boş olan bağlardan beslensin.
2) 3.0 GHz işlemcinin heatsinki mutlaka bakır tabanlı olması şart. Hele bu sıcaklarda. Tanınmış ve sadece bu işi yapan fan ihtisas fabrikaları var, vereceğin farkın 5 YTL yi geçmesine gerek yok. Bu şekilde iş çözülür. Aradaki macun şart, 5 YTL adisi yerine 13 YTL arctic silver daha iyi.
3) Gene çözülmezse kaliteli bir yeni ve 450 W madem yetersiz, 500W üzeri iyi marka bir güç kaynağı almak gerekir.
HardwareWellness
HardwareWellnes çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-07-07, 02:56   #6 (permalink)
kalpazan
hARDWAREMANIAC

kalpazan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.07.06
Nereden: İzMiT
Blog Mesajları: 2
Resimler: 9

sıcaklık ve toz durumunu bi kontrol et...eğer bir sorun varsa kontrol altına al..büyük ihtimalle sebebi budur....
Eski 31-07-07, 20:32   #7 (permalink)
yavuz.akkopru
New Member

Katılım tarihi: 31.07.07
Nereden: elazığ

slm arkadaşım diğer arkadaşlarında dediği gibi fanları ve bilgisayarınicindeki tozları bi temizle onlarda olmazsa bi format at inşallah yardımcı olmuşumdur sana kolay gelsin.Yine bir sorun cıkarsa bana yavuz.23.17@hotmail.comdan ulasabilirsin..her zmn yardım etmeye hazırım
yavuz.akkopru çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

bilgisayarım kendı kendıne resetlıyor ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
benım kotam kendı kendıne doluyo ????? mertka Network 7 05-07-07 21:49
NEREDESİN MSI ADIN VAR KENDİ YOK ! dodo Genel 0 09-04-06 22:22
INTEL KENDİ TUZAĞINA DÜŞMÜŞ TuVNeRa İşlemciler 27 18-07-04 01:58
RAMLER BİLGİSAYARI RESETLİYOR?? tHE_PaSSeNgEr İşlemciler 9 21-02-04 19:11

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 15:08.