hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

Bilgisayarım reset atıyor ve takılıyor mavi ekran çıkyıor

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Bilgisayarım reset atıyor ve takılıyor mavi ekran çıkyıor başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bilgisayarım reset atıyor ve takılıyor mavi ekran çıkyıor format mı atıyım ne yapıyım bilmiyorum format atmadan bir şey yapabilir miyim ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Genel

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 30-06-08, 01:07 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
NiCKy_TR
Rookie Member

Katılım tarihi: 10.06.08

format mı atıyım ne yapıyım bilmiyorum format atmadan bir şey yapabilir miyim ayrıntılı bir şekilde anlatırmısınız

mavi ekran çıkıpyaxılar yazıyor
NiCKy_TR çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-06-08, 02:59 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
V.G.C._prodigy_
Cool Member
Bilgisayarım

V.G.C._prodigy_ Avatar

Katılım tarihi: 16.04.08
Nereden: home sweet home
Ynt: Bilgisayarım reset atıyor ve takılıyor mavi ekran çıkyıor

mavi ekranın birçok sebebi olabiliyor. bunlardan biri ısınma sorunudur. kasayı aç işlemci fanını ve heatsinki güzelce temizle,yerine takarken termal macun sür,elektrikli süpürgeyle kasa içinin tozunu al vs..
Eski 30-06-08, 06:34 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
NiCKy_TR
Rookie Member

hmm acaba şundan mı oldu ben kasayı çıkarttım fişleri içine ıslak mendil ile sildim anakarta felan getirmedim ama fan takılıyken sildim içinie altından akmış olup bir hasar alabilir mi
Eski 01-07-08, 19:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Sanmıyorum.
Aslında pc bileşenlerini tam olarak yazarsan yardım alman daha kolay olacaktır.
Böyle durumlarda öncelik olarak ısı sorunu, 2. olarak da 1den fazla ram takılı ise bunların gecikme sürelerinin uyuşmazlığından dolayı mavi ekran, resetlenme vb ihtimalleri düşünüyorum.
Eski 01-07-08, 21:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
asymetry
Silver Member
Bilgisayarım

asymetry Avatar

Katılım tarihi: 24.12.07
Nereden: balıkesir

Alıntı:
NiCKy_TR tarafından iletildi. Mesajı göster
hmm acaba şundan mı oldu ben kasayı çıkarttım fişleri içine ıslak mendil ile sildim anakarta felan getirmedim ama fan takılıyken sildim içinie altından akmış olup bir hasar alabilir mi

soket veya fişleri temizlemek için elektronik malz.kullanmak üzere üretilen kontak spreylerini kullanmanız daha sağlıklı olur.ıslak mendil içeriği sıvı elektronik malzemelerde hasara sebebiyet verebilir,kullanıldıysa bile iyice kuruması beklenmelidir.reset sebepleri arasında ram arızası,psu arızası bulunabilir,mavi ekran ise aşırı ısınan donanım özellikle hdd ve diğer mlz.sebebiyle alınabilir.ram modül zamanlamalarının farklı olmasının bu tip sonuçlar doğuracağını düşünmüyorum.

Hayat; aldığın nefeslerin toplamı değil,nefesini kesen anların toplamıdır.
asymetry çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 21:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
punisher_1947
Senior Member
Bilgisayarım

punisher_1947 Avatar

Katılım tarihi: 07.06.08
Nereden: bursa

Pek bi zarar yapacağını sanmıyorum ıslak mendilin sorunun kaynağı muhtemelen aşırı ısı her zamanki gibi
punisher_1947 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 16:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
NiCKy_TR
Rookie Member

evet herşey çok fazla ısınıyor sabah açıyorum download ediyorum oyun oynuyoırum felan eskiden kapağı kapalıydı kasanın reset atıyodu sadece açtım kapağı atmamaya başladı sonra 2 3 ay sonra bi temizliyim dedim ıslak mendil ile fan mı deniyor dönen şeye onları temizledim okdara böle oldu açınca ilk defa duyduğum bir ses geldi ince bir şeye çarpıyormuş gibi
Eski 04-07-08, 17:13 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
hellori
Rookie Member

Katılım tarihi: 04.07.08
Nereden: Adana

Alıntı:
NiCKy_TR tarafından iletildi. Mesajı göster
evet herşey çok fazla ısınıyor sabah açıyorum download ediyorum oyun oynuyoırum felan eskiden kapağı kapalıydı kasanın reset atıyodu sadece açtım kapağı atmamaya başladı sonra 2 3 ay sonra bi temizliyim dedim ıslak mendil ile fan mı deniyor dönen şeye onları temizledim okdara böle oldu açınca ilk defa duyduğum bir ses geldi ince bir şeye çarpıyormuş gibi
biostan Pc Healt a bi gir bak ısılar kaç Derece
hellori çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları

Bilgisayarım reset atıyor ve takılıyor mavi ekran çıkyıor ile benzer konular :

Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Bilgisayar mavi ekran vererek reset atıyor sürekli berkayhoca Genel 20 05-08-08 19:33
res atıyor mavi bi ekran cıkıyo? erenpempe Genel 4 27-06-08 18:18
Bilgisayarım reset atıyor-CPU ile ilgili olması lazım :S HAYDAR HAYDARI Genel 7 02-07-07 16:40
windows açılmıyor mavi ekran çıkıyor yardım lütfen... Jackal_Head_Anubis Genel(OS) 4 12-12-05 22:50
Lütfen Yardım! Win XP (Mavi Ekran+Reset) AthloN Genel(OS) 7 28-08-02 08:27

Saat ayarı GMT +3. Saat : 06:03.

Cyber Snipa Stinger
Kanal D, Yıl 1999