Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

bilgisayarımdaki sorunu anlamıyorum

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında bilgisayarımdaki sorunu anlamıyorum başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhaba ben hp pavilion bilgisayar kullanıyorum ama 2 haftadır bir sorunu var cozemedık power dugmesıne basınca dıt dıt dıye alarm ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 26-08-08, 11:38   #1 (permalink)
ilkaysinik
New Member

Katılım tarihi: 19.05.07
Nereden: dubai
onthe fire bilgisayarımdaki sorunu anlamıyorum

merhaba ben hp pavilion bilgisayar kullanıyorum ama 2 haftadır bir sorunu var cozemedık power dugmesıne basınca dıt dıt dıye alarm sesı cıkarıyor 2 veya 3 denemeden sonra calısıyor ayrıca dıt sesını elektrıktten beslenıncede cıkarıyor sorun sızce nerde sıstemdemı yoksa parcalardan bırımı arzalı yardımcı olursanız sevınırım
ilkaysinik çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 11:41   #2 (permalink)
MonoChromE
V.I.Member

MonoChromE Avatar

Katılım tarihi: 13.02.06
Nereden: İnönü
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
Ynt: bilgisayarımdaki sorunu anlamıyorum

Alıntı:
ilkaysinik tarafından iletildi. Mesajı göster
merhaba ben hp pavilion bilgisayar kullanıyorum ama 2 haftadır bir sorunu var cozemedık power dugmesıne basınca dıt dıt dıye alarm sesı cıkarıyor 2 veya 3 denemeden sonra calısıyor ayrıca dıt sesını elektrıktten beslenıncede cıkarıyor sorun sızce nerde sıstemdemı yoksa parcalardan bırımı arzalı yardımcı olursanız sevınırım
bu tarz sesler sistemde oluşan donanımsal bi arızayı bildirmek için kullanılmaktadır. Muhtemelen kullanım kılavuzunuzda bu sesin hangi arızayla ilgili oldugu anlatılmıştır. Kılavuzunuzu kontrol edin lütfen eğer kullanım kılavuzunu kaybetmiş iseniz ve ürünün garantisi devam ediyorsa servise göndermekte fayda var...

Ağaç Dikme Kampanyası
MonoChromE çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 11:43   #3 (permalink)
ilkaysinik
New Member

sistemle ilgili arıza diyorsunuz yani peki bilgisayarı formatlarsak bu sorundan kurtulmus olurmuyuz acaba
ilkaysinik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 11:54   #4 (permalink)
MonoChromE
V.I.Member

MonoChromE Avatar

Katılım tarihi: 13.02.06
Nereden: İnönü
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7

Alıntı:
ilkaysinik tarafından iletildi. Mesajı göster
sistemle ilgili arıza diyorsunuz yani peki bilgisayarı formatlarsak bu sorundan kurtulmus olurmuyuz acaba

bu arızanın ekran kartıyla ilgili olma olasılığı yüksek format belki sorunu çözebilir ama ekran kartının güncel driver'ını bulup yükleyerekte sorundan kurtulmanız mümkün görünüyor.
MonoChromE çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 11:56   #5 (permalink)
hacktonictr
New Member

Katılım tarihi: 26.08.08

format atmak donanımsal sorunları çözmeyebilir . donanımların yerinden oynamış olabilir onları bir elinle kontrol et
hacktonictr çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 15:06   #6 (permalink)
yok1234
Member

yok1234 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.12.07
Nereden: sanane

bunu sadece adaptörle yapıyorsa o zamna adaptöründe güç kaybı söz konusu olabilir.Aşırı voltajı veremiyor olablir.Başka bir adaptör deneyiniz
yok1234 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 15:28   #7 (permalink)
ilkaysinik
New Member

adaptorle ve adaptorsuz aynı sorunla karsılasıyorum
ilkaysinik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 15:32   #8 (permalink)
yok1234
Member

yok1234 Avatar

Bilgisayarım

hmm ... sesi çıkarınca ekranda tarih saat gibi yazılar yazıyorm yoksa ekran gelmiyor mu ? eğer tarih saat yazıp yapıyorsa BIOS pili bitmiş demektir.Bi de ona bak bakalım
yok1234 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 15:41   #9 (permalink)
ilkaysinik
New Member

ses cıkarınca ekrana hıc bırsey gelmıyor bılgısayar calısyor 5 dakıka sonra kendılıgınden kapanıyor yalnız ses cıkmayınca bılgısayar normal halde calısyor bugun bes kez calısdırdım belkı sımdı gene calısmıyor ekran kartı yanmıs olsa heralde hıc calısmazdı degılmı ben pek anlamıyorum donanımdan cunku
ilkaysinik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 16:06   #10 (permalink)
yok1234
Member

yok1234 Avatar

Bilgisayarım

sanırım ramlerle ilgili sorunun var fabrikadan çıkma ram ler mi duruyor.Yoksa extra ram takviyesi yaptınız.Mı eğer fabrika çıkışı ram varsa yeni takıp deneyiniz.Eer sizin taktığınız bir ram var ise onu çıkarıp deneyiniz.
yok1234 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 17:05   #11 (permalink)
ilkaysinik
New Member

ram fabrika dan cıktıgı gıbı daha makına ya sonradan ekleme bırsey yapılmadı su an bır format cektım bakalım tekrarlıyacakmı aynı hatayı
ilkaysinik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 26-08-08, 17:29   #12 (permalink)
ilkaysinik
New Member

Question Ynt: bilgisayarımdaki sorunu anlamıyorum

bilgisayarımı formatladıgım halde aynı sorunu tekrarlıyor dıt sesınden kurtulamadım acıkcası
ilkaysinik çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 13:29   #13 (permalink)
yok1234
Member

yok1234 Avatar

Bilgisayarım

dediğim gibi bir de eliniz de ram var ise onu takıp diğerini çıkarın eğer yok ise slotlarını değiştirerek tekrar deneyiniz.Büyük ihtimalle ramden kaynaklanıyor sanırım .Eğer garantisi varsa oraya bir göstermeniz daha iyi olur.
yok1234 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 15:47   #14 (permalink)
apollo 13
Cool Member

apollo 13 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: istanbul

yok1234 adlı kullanıcı haklı bence o ses ramler yerine oturmayınca galir benim bildiğim sorun ramlerde olabilir bence de ramlerle oynayan oldumu
apollo 13 şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
bilgisayarımdaki

Konu araçları

bilgisayarımdaki sorunu anlamıyorum ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Bilgisayarımdaki Sorunlar.. burgutex Genel 0 08-04-08 19:13
bilgisayarımdaki sistemi nasıl listeletirim okan298 Genel 6 03-09-07 10:11
Bilgisayarımdaki Bu Sorun cliperinesk Genel 0 19-05-07 17:44
Bilgisayarımdaki düzeni geri getirme?* Bonwe Genel(OS) 2 03-11-05 11:12
bilgisayarımdaki şifreler?? Pusu Güvenlik 5 02-08-05 01:33

Aranızda sır kalmasın!