+ Cevap Yaz
Sayfa 2, toplam 2
İlkİlk 1 2
Results 16 to 25 of 25

Bilgisayarımın özellikleri normal ama kasıyor

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda Bilgisayarımın özellikleri normal ama kasıyor başlıklı konu tartışılıyor; Önce bilgisayariniz kac RAM bunu söyleyebilirmisiniz? Bilgisayarinizin yavaslamasinin kasmasinin 1 nedenide ekraninizin cok dolu olmasindanda olabilir. Diyelimki ekraniniz dolu degil ...

Bheyaz
    Ziyaretçi

Ynt: Bilgisayarımın özellikleri normal ama kasıyor

Önce bilgisayariniz kac RAM bunu söyleyebilirmisiniz?

Bilgisayarinizin yavaslamasinin kasmasinin 1 nedenide ekraninizin cok dolu olmasindanda olabilir. Diyelimki ekraniniz dolu degil fakat ekranizda sadece 1 dosya var fakat bu dosyanin ici müthis derecede dolu, iste bu durumda onu ekrandandan dosyalaniz a aktarin.
    Sunuda unutmayin ki ekranda acacaginiz programlar, ekranda bulunan dosyalarin kapasitesi, arti baslat hizasinda ne kadar cok program varsa ( msn, saat, WMP, IE v bunun gibi ) ne kadar cok ise onlarda bilgisayarinizi actiginiz anda calismaya basliyorlar demektir.
    1. baslat hizasinda bulunanlari biraz azaltin gereksizleri orda bulundurmayin, gerekli olanlar kalsin. Programlarinizi genellikle programlar bölümünden acarak calisin.
    2. ayni anda cok fazla program acmayin.
    3. ekraninizda bulunan dosyalarinizin kapasitesini düsürün.
    4 ekraninizda cok fazla program baglantilari varsa onlari olabildigince azaltin ( programlar kismindan programlarinizi acin )
    5. ekraninizda en dogrusu cöp kutusu, C+D gibi bölümlere ulasabileceginiz bilgisayar baglantiniz, birde dosyalarim bulunsa bu kadar bilgisayariniz kasmaz.
    6. virüs programi bilgisayarinizi yoruyorda olabilir, dogru virüs programini secin.
    7. bilgisayariniza Window usnuz hangisi ise (XP , vista ) bunlara uyumlu programlari yükleyin.
    8. adaware ile truva ati arastirmasi yapin, TuneUP ile reg problemlerini aratin hatalari düzeltin, reg cleaner gibi programlada bilgisayardaki silinmis programlarin artiklarini temizleyin. Bunlarda en az haftada veya ayda 1 kere yapilmali. Hiz artirirlar.

9. Scan Disk yaptirin
    10. Bilgisayara Defrag cekin ( yani silinmis dosya araliklari bilgisayarda bosluklar olusturur onlari düzenler, sistemi hizlandirir ) bu islem sonucu hic bir sey bilgisayarinizdan silinmez ama hiz artar.
    Egerki Bilgisayarinizdan sürekli dosya yeri degisiyor, sürekli bilgisayardan birseyler siliyorsaniz, Hatta bu defrag islemi normalde en az ayda 1 kere yapilmali.

En önemli kasmalari bu sekilde cözebilirsiniz.

Moderator Gecko Avatar
    Katılım tarihi
    20.09.2008
    Nereden
    Ankara
    Blog Mesajları
    1

Oyunun grafiklerini minimuma düşürmeyi dene. Eğer en düşükte bile kasmaya devam ediyosa sorun bilgisayarın teknik özelliklerinden olamaz. Benim tahminim işlemciyle anakart uyuşmazlığı.

Member mustafa603 Avatar
    Katılım tarihi
    25.06.2009
    Nereden
    izmir

Alıntı Bheyaz tarafından iletildi. Mesajı göster
    Önce bilgisayariniz kac RAM bunu söyleyebilirmisiniz?

Bilgisayarinizin yavaslamasinin kasmasinin 1 nedenide ekraninizin cok dolu olmasindanda olabilir. Diyelimki ekraniniz dolu degil fakat ekranizda sadece 1 dosya var fakat bu dosyanin ici müthis derecede dolu, iste bu durumda onu ekrandandan dosyalaniz a aktarin.
    Sunuda unutmayin ki ekranda acacaginiz programlar, ekranda bulunan dosyalarin kapasitesi, arti baslat hizasinda ne kadar cok program varsa ( msn, saat, WMP, IE v bunun gibi ) ne kadar cok ise onlarda bilgisayarinizi actiginiz anda calismaya basliyorlar demektir.
    1. baslat hizasinda bulunanlari biraz azaltin gereksizleri orda bulundurmayin, gerekli olanlar kalsin. Programlarinizi genellikle programlar bölümünden acarak calisin.
    2. ayni anda cok fazla program acmayin.
    3. ekraninizda bulunan dosyalarinizin kapasitesini düsürün.
    4 ekraninizda cok fazla program baglantilari varsa onlari olabildigince azaltin ( programlar kismindan programlarinizi acin )
    5. ekraninizda en dogrusu cöp kutusu, C+D gibi bölümlere ulasabileceginiz bilgisayar baglantiniz, birde dosyalarim bulunsa bu kadar bilgisayariniz kasmaz.
    6. virüs programi bilgisayarinizi yoruyorda olabilir, dogru virüs programini secin.
    7. bilgisayariniza Window usnuz hangisi ise (XP , vista ) bunlara uyumlu programlari yükleyin.
    8. adaware ile truva ati arastirmasi yapin, TuneUP ile reg problemlerini aratin hatalari düzeltin, reg cleaner gibi programlada bilgisayardaki silinmis programlarin artiklarini temizleyin. Bunlarda en az haftada veya ayda 1 kere yapilmali. Hiz artirirlar.

9. Scan Disk yaptirin
    10. Bilgisayara Defrag cekin ( yani silinmis dosya araliklari bilgisayarda bosluklar olusturur onlari düzenler, sistemi hizlandirir ) bu islem sonucu hic bir sey bilgisayarinizdan silinmez ama hiz artar.
    Egerki Bilgisayarinizdan sürekli dosya yeri degisiyor, sürekli bilgisayardan birseyler siliyorsaniz, Hatta bu defrag islemi normalde en az ayda 1 kere yapilmali.

En önemli kasmalari bu sekilde cözebilirsiniz.
    öncelikle bu güzel cevabın için teşşekkür ederim . Dediklerinin %90 ını yaptım daha önceden antivirüs nod32 kasma olacagını sanmıyorum bilgisayarımda 4x256 kingston ram var 400 mhz ayrıca 4 tane de fan .. Bildirim çubuğunda hiçbir program yok (antivirüs hariç) mp3 bile çalmıyorum oyuna girerken . Onun dışında msn filan da yok . İşletim sistemim xp ve bütün programlarda ona uyumlu . (gereksiz hiç program yok zaten toplasan 10-15 tane anca var ) . Geri dönüşüm kutusu kapalı dosyalar direk siliniyor . Her hafta prefect ve temp klasörlerini temizliyorum . :S daha ne anlayamadım . Fakat her zaman olmuyor bu kasma mesela şuan hiç kasmıyo oyunlarda falan .
    MuSTaFa \\ Yakıcı MaDDe //

Member mustafa603 Avatar
    Katılım tarihi
    25.06.2009
    Nereden
    izmir

Alıntı Gecko tarafından iletildi. Mesajı göster
    Oyunun grafiklerini minimuma düşürmeyi dene. Eğer en düşükte bile kasmaya devam ediyosa sorun bilgisayarın teknik özelliklerinden olamaz. Benim tahminim işlemciyle anakart uyuşmazlığı.
    oyunların grafikleri en az seviyede işlemciyide değiştirdim . Of sıkıldım bu bilgisayarın sorunlarından ya atıcam balkondan aşağıya

Banned user
    Katılım tarihi
    22.06.2009
    Nereden
    Adapazarı

Alıntı mustafa603 tarafından iletildi. Mesajı göster
    oyunların grafikleri en az seviyede işlemciyide değiştirdim . Of sıkıldım bu bilgisayarın sorunlarından ya atıcam balkondan aşağıya
    Şimdi reklam gibi olmasın ama Mac'te bu sorunlar yok.
    Parası olan mac alır.
    Yani aynı özellikteki bir pc 2000tl ise mac 3500tl.

Silver Member mr.such Avatar
    Katılım tarihi
    18.10.2008
    Nereden
    N/A

Alıntı mustafa603 tarafından iletildi. Mesajı göster
    kasanın önü sağlamsa geçir tekmeyi ben öyle ilk bilgisayarı haşat etmiştim hala bazı parçaları çekmecede duruyor

Senior Member eses10261026 Avatar
    Katılım tarihi
    12.12.2008
    Nereden
    Eskişehir

Yeni bir sistem toplasan daha iy olur bence.

Bheyaz
    Ziyaretçi

Rica ederim, faydali olabilirsem ne mutlu bana

4 kere 256 ram degil, 1 kere 1024 olsa daha iyi olur bence.

simdi söyle anlatayim, bilgisayar ekraniniz 256 mb ye ulastiginda, bilgisayariniz yavaslar.

1024 lüklerde ise bilgisayar ekrani kapasitesi 1 gb ye ulastiginda veya yaklastiginda bilgisayar cok yavaslar.

cookies vs her hafta degil, her gün temizleyin. Örnek hotmail hergün doubleclik diye bir cookies muhakkak sayfa tiklandiginda pc ye yerlestirir. ve bu doubleclik genellikle truva tarayicilarinda trojan ( truva ) olarak tanir. demekki bir zarari var, e ama ne yapacagiz o zaman acmiycazmi maillerimizi acicaz, ama her gün temizliycez.

Eger ekraninizda (Türkcesini bilmiyorum, cünki bende almanca ve almanca windows var ) hic bir sey yok ise, bu kesinlikle ya oynadiginiz oyunlardan kaynaklaniyor, ya da bilgisayarinizda kesinlikle cözemediginiz bir trojan ( truva ati ) mevcut...

Adaware indirin, sonra onun seceneklerini degistirerek arsivlere ziplere kadar arastirtin.

Member mustafa603 Avatar
    Katılım tarihi
    25.06.2009
    Nereden
    izmir

Alıntı Bheyaz tarafından iletildi. Mesajı göster
    Rica ederim, faydali olabilirsem ne mutlu bana

4 kere 256 ram degil, 1 kere 1024 olsa daha iyi olur bence.

simdi söyle anlatayim, bilgisayar ekraniniz 256 mb ye ulastiginda, bilgisayariniz yavaslar.

1024 lüklerde ise bilgisayar ekrani kapasitesi 1 gb ye ulastiginda veya yaklastiginda bilgisayar cok yavaslar.

cookies vs her hafta degil, her gün temizleyin. Örnek hotmail hergün doubleclik diye bir cookies muhakkak sayfa tiklandiginda pc ye yerlestirir. ve bu doubleclik genellikle truva tarayicilarinda trojan ( truva ) olarak tanir. demekki bir zarari var, e ama ne yapacagiz o zaman acmiycazmi maillerimizi acicaz, ama her gün temizliycez.

Eger ekraninizda (Türkcesini bilmiyorum, cünki bende almanca ve almanca windows var ) hic bir sey yok ise, bu kesinlikle ya oynadiginiz oyunlardan kaynaklaniyor, ya da bilgisayarinizda kesinlikle cözemediginiz bir trojan ( truva ati ) mevcut...

Adaware indirin, sonra onun seceneklerini degistirerek arsivlere ziplere kadar arastirtin.
    Trojan yada virüs olma ihtimali düşük çünkü int. yokken formatlamıştım ve kurduğum programlara da güveniyorum . Bence ramlerden yapıyo hatta geçen gün birini çıkarttım acılmadı mavi ekran verdi

Member mustafa603 Avatar
    Katılım tarihi
    25.06.2009
    Nereden
    izmir

Alıntı mr.such tarafından iletildi. Mesajı göster
    kasanın önü sağlamsa geçir tekmeyi ben öyle ilk bilgisayarı haşat etmiştim hala bazı parçaları çekmecede duruyor
    Sağlam ya eski toprak bunlar Zaten cd romun üstündeki kapak kırınldı

+ Cevap Yaz
Sayfa 2, toplam 2
İlkİlk 1 2