Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında bios şifresi kırma başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar elimde ibm laptop var bios şifresini nasıl kırabilirim kısa devre filan dediler ama anlamadım pili söktüm taktım yine olmadı ..." şeklinde özetlenebilir....
mobo kullanım klavuzu varsa orda yazar , 3pinli bir jumper bölümü var.üstünde 1-2 konumundayken bios normal halinde , 2-3 konumundayken bios sıfırlama halinde bulunur.ojumper'ı bulup 1-2 konumundan 2-3 konumuna getirip 2-3 dakika beklersen tekrar 1-2 normal konumuna getirerek bios'u fabrika ayarlarına çevirebilirsin.
edit:bu jumper genelde bios yada pil yakınlarında olur.
mobo kullanım klavuzu varsa orda yazar , 3pinli bir jumper bölümü var.üstünde 1-2 konumundayken bios normal halinde , 2-3 konumundayken bios sıfırlama halinde bulunur.ojumper'ı bulup 1-2 konumundan 2-3 konumuna getirip 2-3 dakika beklersen tekrar 1-2 normal konumuna getirerek bios'u fabrika ayarlarına çevirebilirsin.
edit:bu jumper genelde bios yada pil yakınlarında olur.
Pilin yakınlarda ufak bi jumper vardır.. Olmadı kitapcıgına bak alakasız biyerede koymuş olabilirler.. KIsa devre olayı derken bıos pilini ve notebook pilini çıkırıyosun sonra pilin yuvasında + ve - ucu tornavida yada iletken bişleyle birbirine deydir..
Pilin yakınlarda ufak bi jumper vardır.. Olmadı kitapcıgına bak alakasız biyerede koymuş olabilirler.. KIsa devre olayı derken bıos pilini ve notebook pilini çıkırıyosun sonra pilin yuvasında + ve - ucu tornavida yada iletken bişleyle birbirine deydir..
peki bunu yaparken birşey yapacam mı? sadece uçları diyerecem o kadar mı ?kitapçıkta yok ki tam anlatabilirmisin bana kısa devreyi ve hangi pilin yuvasında yapcam motebook bataryası mı yoksa bios pili m i?
En son xxx_Sanane_xxx tarafından düzenlendi: 21-03-08 saat 16:43
Öncelikle notebookun bataryasını çıkar cihaza hiç bir şekilde elektrik gelmesin. Daha sonra biosun pilini çıkar.. Daha sonra pilin yuvasında + ile - ucu bi iletken yardımı ile birbirini deydir ve kısa devre yap. Pil yuvasının iç tarafı + yan tarafı - uçtur. Hepsi bukadar.
Öncelikle notebookun bataryasını çıkar cihaza hiç bir şekilde elektrik gelmesin. Daha sonra biosun pilini çıkar.. Daha sonra pilin yuvasında + ile - ucu bi iletken yardımı ile birbirini deydir ve kısa devre yap. Pil yuvasının iç tarafı + yan tarafı - uçtur. Hepsi bukadar.
olmadı yine abi ya bak ekteki resimdeki bios pili değil mi ?
Sözkonusu password , bilinen masaüstü PC'lerdeki bios'ların aksine notebooklarda bios ile beraber çalışan ÖZEL bir Eeprom'a yazılır.Sen pili çıkararak sistemi otomatik korumaya çektirmişsin.
Bios pilini 1 yıl bile çıkık tutsan password yine saklı kalır.
Bu Serial Eepromu okutup (Ki özel algoritma ile yazılır ) hex codelerini encode edebilirseniz passwordu bulabilrsiniz,bunun dışında anakart değişimi gibi (IBM'lere mahsus) bir durum kaçınılmazdır.
Sözkonusu password , bilinen masaüstü PC'lerdeki bios'ların aksine notebooklarda bios ile beraber çalışan ÖZEL bir Eeprom'a yazılır.Sen pili çıkararak sistemi otomatik korumaya çektirmişsin.
Bios pilini 1 yıl bile çıkık tutsan password yine saklı kalır.
Bu Serial Eepromu okutup (Ki özel algoritma ile yazılır ) hex codelerini encode edebilirseniz passwordu bulabilrsiniz,bunun dışında anakart değişimi gibi (IBM'lere mahsus) bir durum kaçınılmazdır.
ALINTI.
giti yani makine neyse çok çok sağol olmadı ama yardımların için çok tşkler
öğlen 12:13'de çıkarttım pili öğlenden sonra 16:02'de taktım ama aynı be kardeşim ibm sistemi geliştirmiş ...
çok beklemek birşeyi değiştirmez 3-5 saniye sadece ama demek istediğim bende masa üstünde bir ara çok uğraşmıştım... power kablosunu çıkarmamışım pili çıkarıp duruyordum olmuyordu... sende notebook'un pilini çıkar , elektrik bağlantısını kes. sonra anakart pilini çıkarıp dene bir...