Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

bios şifresi kırma

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında bios şifresi kırma başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar elimde ibm laptop var bios şifresini nasıl kırabilirim kısa devre filan dediler ama anlamadım pili söktüm taktım yine olmadı ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 21-03-08, 16:05   #1 (permalink)
xxx_Sanane_xxx
Rookie Member

Katılım tarihi: 20.03.08
bios şifresi kırma

arkadaşlar elimde ibm laptop var bios şifresini nasıl kırabilirim kısa devre filan dediler ama anlamadım pili söktüm taktım yine olmadı sıfırlanmıyor
xxx_Sanane_xxx çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 16:10   #2 (permalink)
CyberKnight
hARDWAREMANIAC

CyberKnight Avatar

Katılım tarihi: 01.03.05
Nereden: İstanbul
Resimler: 9
Ynt: bios şifresi kırma

mobo kullanım klavuzu varsa orda yazar , 3pinli bir jumper bölümü var.üstünde 1-2 konumundayken bios normal halinde , 2-3 konumundayken bios sıfırlama halinde bulunur.ojumper'ı bulup 1-2 konumundan 2-3 konumuna getirip 2-3 dakika beklersen tekrar 1-2 normal konumuna getirerek bios'u fabrika ayarlarına çevirebilirsin.

edit:bu jumper genelde bios yada pil yakınlarında olur.
Eski 21-03-08, 16:21   #3 (permalink)
xxx_Sanane_xxx
Rookie Member

Alıntı:
CyberKnight tarafından iletildi. Mesajı göster
mobo kullanım klavuzu varsa orda yazar , 3pinli bir jumper bölümü var.üstünde 1-2 konumundayken bios normal halinde , 2-3 konumundayken bios sıfırlama halinde bulunur.ojumper'ı bulup 1-2 konumundan 2-3 konumuna getirip 2-3 dakika beklersen tekrar 1-2 normal konumuna getirerek bios'u fabrika ayarlarına çevirebilirsin.

edit:bu jumper genelde bios yada pil yakınlarında olur.

bulamadım ya birader
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 16:27   #4 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.07.04
Nereden: ĭکт@ивﺙℓ

Pilin yakınlarda ufak bi jumper vardır.. Olmadı kitapcıgına bak alakasız biyerede koymuş olabilirler.. KIsa devre olayı derken bıos pilini ve notebook pilini çıkırıyosun sonra pilin yuvasında + ve - ucu tornavida yada iletken bişleyle birbirine deydir..
Eski 21-03-08, 16:32   #5 (permalink)
xxx_Sanane_xxx
Rookie Member

Alıntı:
DeeJaY_gT tarafından iletildi. Mesajı göster
Pilin yakınlarda ufak bi jumper vardır.. Olmadı kitapcıgına bak alakasız biyerede koymuş olabilirler.. KIsa devre olayı derken bıos pilini ve notebook pilini çıkırıyosun sonra pilin yuvasında + ve - ucu tornavida yada iletken bişleyle birbirine deydir..
peki bunu yaparken birşey yapacam mı? sadece uçları diyerecem o kadar mı ?kitapçıkta yok ki tam anlatabilirmisin bana kısa devreyi ve hangi pilin yuvasında yapcam motebook bataryası mı yoksa bios pili m i?

En son xxx_Sanane_xxx tarafından düzenlendi: 21-03-08 saat 16:43
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 17:10   #6 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım

Öncelikle notebookun bataryasını çıkar cihaza hiç bir şekilde elektrik gelmesin. Daha sonra biosun pilini çıkar.. Daha sonra pilin yuvasında + ile - ucu bi iletken yardımı ile birbirini deydir ve kısa devre yap. Pil yuvasının iç tarafı + yan tarafı - uçtur. Hepsi bukadar.
DeeJaY_gT şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 17:18   #7 (permalink)
xxx_Sanane_xxx
Rookie Member

Alıntı:
Öncelikle notebookun bataryasını çıkar cihaza hiç bir şekilde elektrik gelmesin. Daha sonra biosun pilini çıkar.. Daha sonra pilin yuvasında + ile - ucu bi iletken yardımı ile birbirini deydir ve kısa devre yap. Pil yuvasının iç tarafı + yan tarafı - uçtur. Hepsi bukadar.

olmadı yine abi ya bak ekteki resimdeki bios pili değil mi ?
Eklentiler
yeni-resim.jpg  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 17:27   #8 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım

Bana o pil biraz büyük geldi daha net foto cekbilirmisin ve biraz daha yakından.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 17:30   #9 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım

Hiç ugraşma şöle bi yazı buldum..

Sözkonusu password , bilinen masaüstü PC'lerdeki bios'ların aksine notebooklarda bios ile beraber çalışan ÖZEL bir Eeprom'a yazılır.Sen pili çıkararak sistemi otomatik korumaya çektirmişsin.
Bios pilini 1 yıl bile çıkık tutsan password yine saklı kalır.
Bu Serial Eepromu okutup (Ki özel algoritma ile yazılır ) hex codelerini encode edebilirseniz passwordu bulabilrsiniz,bunun dışında anakart değişimi gibi (IBM'lere mahsus) bir durum kaçınılmazdır.

ALINTI.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 17:33   #10 (permalink)
xxx_Sanane_xxx
Rookie Member

Alıntı:
Hiç ugraşma şöle bi yazı buldum..

Sözkonusu password , bilinen masaüstü PC'lerdeki bios'ların aksine notebooklarda bios ile beraber çalışan ÖZEL bir Eeprom'a yazılır.Sen pili çıkararak sistemi otomatik korumaya çektirmişsin.
Bios pilini 1 yıl bile çıkık tutsan password yine saklı kalır.
Bu Serial Eepromu okutup (Ki özel algoritma ile yazılır ) hex codelerini encode edebilirseniz passwordu bulabilrsiniz,bunun dışında anakart değişimi gibi (IBM'lere mahsus) bir durum kaçınılmazdır.

ALINTI.

giti yani makine neyse çok çok sağol olmadı ama yardımların için çok tşkler
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 17:36   #11 (permalink)
DeeJaY_gT
Moderator

DeeJaY_gT Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
xxx_Sanane_xxx tarafından iletildi. Mesajı göster
giti yani makine neyse çok çok sağol olmadı ama yardımların için çok tşkler
Nedemek sana yardım için uğraşırken bende bişey öğrendim Herhangi bi notebook servisine götürürsen şifreni kırarlar kolay gelsin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 17:42   #12 (permalink)
xxx_Sanane_xxx
Rookie Member

Alıntı:
Nedemek sana yardım için uğraşırken bende bişey öğrendim Herhangi bi notebook servisine götürürsen şifreni kırarlar kolay gelsin.

saolsın
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 20:12   #13 (permalink)
profiteer
Member

profiteer Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.12.07
Nereden: İstanbul

bios güncellemesi yap =) olur belki
profiteer çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 20:28   #14 (permalink)
xxx_Sanane_xxx
Rookie Member

Alıntı:
profiteer tarafından iletildi. Mesajı göster
bios güncellemesi yap =) olur belki
biosa BİLE GİREMİYOIRUM ki ne güncellemesi
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 20:43   #15 (permalink)
dealer82
Rookie Member

Katılım tarihi: 21.03.08

Notebook ise o notebook'un da pilini çıkar.. fişe takılıysa fişi çıkar. sonra pili çıkar bekle birkaç saniye...

Jumper da aynı işlevi görür zaten yani pilin yolunu keser... Sen pili çıkar düzelir...
dealer82 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 20:47   #16 (permalink)
xxx_Sanane_xxx
Rookie Member

Alıntı:
dealer82 tarafından iletildi. Mesajı göster
Notebook ise o notebook'un da pilini çıkar.. fişe takılıysa fişi çıkar. sonra pili çıkar bekle birkaç saniye...

Jumper da aynı işlevi görür zaten yani pilin yolunu keser... Sen pili çıkar düzelir...
öğlen 12:13'de çıkarttım pili öğlenden sonra 16:02'de taktım ama aynı be kardeşim ibm sistemi geliştirmiş ...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 20:53   #17 (permalink)
dealer82
Rookie Member

Katılım tarihi: 21.03.08

Alıntı:
xxx_Sanane_xxx tarafından iletildi. Mesajı göster
öğlen 12:13'de çıkarttım pili öğlenden sonra 16:02'de taktım ama aynı be kardeşim ibm sistemi geliştirmiş ...

çok beklemek birşeyi değiştirmez 3-5 saniye sadece ama demek istediğim bende masa üstünde bir ara çok uğraşmıştım... power kablosunu çıkarmamışım pili çıkarıp duruyordum olmuyordu... sende notebook'un pilini çıkar , elektrik bağlantısını kes. sonra anakart pilini çıkarıp dene bir...
dealer82 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 21-03-08, 23:09   #18 (permalink)