Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

datron aero ses problemi?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında datron aero ses problemi? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar dün datron aero kxs 1.86 sonoma 128 mb 6600go 512ram 60gb dvdwr bi laptop aldım... bugün bir iki mp3 ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 01-05-05, 05:08   #1 (permalink)
technosuicide
Rookie Member

technosuicide Avatar

Katılım tarihi: 17.04.05
datron aero ses problemi?

arkadaşlar dün datron aero kxs 1.86 sonoma 128 mb 6600go 512ram 60gb dvdwr bi laptop aldım...
bugün bir iki mp3 yükledim oyun falan bilgisayarın performansı çok ii...
yüklediğim oyunların hepsini çatır çatır çalıştırdı max çözünürlükte...
ekran kartının performansı süper ram ve işlemci de süper çalışıolar...
çizim programlarımı da mükemmel çalıştırdı uçuyo bilgisayar...
fakat az önce farkettim ki sesini yükseltince sağ taraftaki kolon çızırtı yapıodu sonra winanpı açtım sesini sonladım sesi sol kolona doğru kaydırınca cızırtı yok oluo sağ tarafa kaydırınca birazcık cızırtı yapıo...
arkadaşta da aynı biligisayar var onu açtım şimdi aynı şekilde müzik açınca son sesi hiç bi sorun yok mis gibi çalışıo makina...
sanırım benimkinin kolonu biraz patlak yada bozuk neyse de uyuz oldum şimdi ben...
yarın da pazar bide kapalıdır bunların dükkan...
şimdi ben aldığım yere gitsem değiştircem bunu bozuk desem adamlar değiştirmek zorunda mı?
onu sorcam size bide bunlar bana değiştirmiycez sen buna program yüklemişin falan filan diyip servise göndermeye çalışırlarsa buna hakkı var mı bunların
kısacası benim değiştirmeye hakkım var mı şimdi bunu yenisiyle???
daha önce hiç böyle bişi gelmemişti başıma ya kırk yılda bi laptop alcaz sen git bozuk çıksın sesi...
yardım ederseniz sevinirim...
technosuicide çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 05:23   #2 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Blog Mesajları: 3
Resimler: 7
değiştirmek zorundalar...hem tamir falanda isteme versinler yenisini birader...yüklen al aleti...hatta içindeki bilgileride aktarmak zorundalar değişim yaparlarsa benim başıma geldi ordan biliyorum değiştirdim ürünü (walla 1799$+KDV bi üründü)
istersen yarın (bilmiyorumki varmı?)datronun türkiye temsilcisi falan kimse orayı bi ara ve onlardan al ilk cevabı.bazen aldığın yer para cebinden çıkıyormuş gibi uyuzlatır uğraşmak istemez.konuştuğun kişiyide adı sanı herneyse not edersen gittiğinde ezici bi üstünlüğün olur
kolay gelsin...

İnternet Özgürlüktür!!
karaca çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 05:27   #3 (permalink)
technosuicide
Rookie Member

technosuicide Avatar

saol dostum yarın ilk işim o olcak
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 05:40   #4 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
technosuicide tarafından iletildi.
saol dostum yarın ilk işim o olcak
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 13:33   #5 (permalink)
Ryan_KyKlopS
V.I.Member

Ryan_KyKlopS Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.02.05
Nereden: Local Area Network
serkan abi benim makinada da böle bi sorun olursa hemen seni alayım yanıma ve birlikte gidelimsen adamları iyi bi ezersin
Eski 01-05-05, 15:24   #6 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Alıntı:
karaca tarafından iletildi.
değiştirmek zorundalar...hem tamir falanda isteme versinler yenisini birader...yüklen al aleti...hatta içindeki bilgileride aktarmak zorundalar değişim yaparlarsa benim başıma geldi ordan biliyorum değiştirdim ürünü (walla 1799$+KDV bi üründü)
Bir düzeltme yapayım; "Tüketici Haklarını Koruma" yasasına göre sorun çıktığında ürünü tamamen değiştirmek zorunda değiller. Sorunu gidermek zorundalar. Eğer aynı sorun garanti süresi içinde 3 kere tekrar eder ve bunun nedeninin aynı olduğu isbat edilirse, ürünü tamamen değiştirmek veya paranızı iade etmek zorundalar. Ürün bu gibi durumlarda "ayıplı mal" kabul ediliyor. Bu nedenle, ürünün onarımı ile ilgili belgeleri saklayın, tabiiki onarım ve sorun ile ilgili bir yazılı belge mutlaka alın, teknik servis belgesi gibi. Eğer ilk sorunda sizin ürünüzü tamamen değiştirdiler ise, firma kendisi size ekstradan bir jest yapmış oluyor, aslında zorunlu değiller.
Eski 01-05-05, 15:48   #7 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Birde "ayıplı mal" ile "garanti kapsamında arızalanmış malı" ayırt etmek gerekiyor.

Ayıplı Mal

Madde 4. - Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.

İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına göre kredi veren ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz.

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.

Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.

Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir.

Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır.

Bu hükümler, mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.

Garanti Belgesi

Madde 13 - İthalatçı veya imalatçı firmalar ithal ettikleri veya ürettikleri sanayi malları için garanti belgesi düzenlemek zorundadırlar. Garanti belgesinin tekemmül ettirilerek tüketiciye verilmesi sorumluluğu, tüketicinin malı satın aldığı satıcı, bayi, acenta ya da temsilciliklere aittir. Garanti süresi malın teslim tarihinden itibaren başlar ve asgari bir yıldır. Garanti belgeleri, satın alınan mala ilişkin faturanın tarih ve sayısı ile bandrol ve seri numarasını içermek zorundadır.

Satıcı; garanti belgesi kapsamındaki malların, garanti süresi içerisinde, gerek malzeme ve işçilik gerekse montaj hatalarından dolayı arızalanması halinde malı işçilik masrafı, değiştirilen parça bedeli ya da başka herhangi bir ad altında hiçbir ücret talep etmeksizin tamir ile yükümlüdür.

Garanti süresi içerisinde sık sık arızalanması sonucu maldan yararlanamamanın süreklilik arzetmesi veya tamiri için gereken azami sürenin aşılması hallerinde, tüketici, malın ücretsiz olarak yenisi ile değiştirilmesini satıcıdan talep edebilir. Satıcı bu talebi reddedemez. Tüketicinin bu talebine karşı satıcı, bayi, acenta, imalatçı-üretici ve ithalatçı müştereken ve müteselsilen sorumludurlar.

Tüketicinin malı kullanım kılavuzunda yeralan hususlara aykırı kullanılmasından kaynaklanan arızalar, iki ve üçüncü fıkra hükümleri kapsamı dışındadır.

Bakanlık, hangi sanayi mallarının garanti belgesi ile satılmak zorunda bulunduğunu ve bu malların arızalarının tamiri için gereken azami süreleri Türk Standartları Enstitüsü ile birlikte müştereken tespit ve ilanla görevlidir.
TeknO çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-05-05, 16:07   #8 (permalink)
panzertank
New Member

Katılım tarihi: 24.04.05
tekno bitirmiş bu işi yaw...
panzertank çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-05-05, 03:54   #9 (permalink)
technosuicide
Rookie Member

technosuicide Avatar

tekno çok teşekkürler de bişi sorcam şimdi bu adam bana bunu sen bozmuşun derse bide buna inad ederse bana bu adamı dövmekten başka bi çare kalıo mu
neyse ben yine de bi istiyim değiştirmeyi aslında 1 wattlık bi hoparlör yani o kadar da sorun edilecek bişi diil...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-05-05, 04:06   #10 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC

karaca Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
technosuicide tarafından iletildi.
tekno çok teşekkürler de bişi sorcam şimdi bu adam bana bunu sen bozmuşun derse bide buna inad ederse bana bu adamı dövmekten başka bi çare kalıo mu
neyse ben yine de bi istiyim değiştirmeyi aslında 1 wattlık bi hoparlör yani o kadar da sorun edilecek bişi diil...
ewet belkide 1 watt...ama ürün bütünlüğünün bozulmasına yeterli.Bu arada bana sen bozmuşsun diyen bi satıcı olursa 2 günde yapacaklarımdan sorumluluk kabul etmem şaka şaka tarzım değil..çok konuşurum canlarından bezerler
@tekno hocam olayı bitirmişsin benide tekrar bilgilendirdiğin için teşekkür ederim.yalnız o kanun metninin tamamını okuduğunuzda hala soru işaretleri kalıyor kafanızda.yani bence hem satıcı hem müşteri tarafını memnun etmek için ortada gibi yani hala daha bazı şeyler satıcının insiyatifine ve müşterinin anlayışına bağlı değil mi?
Saygılar...
karaca çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

datron aero ses problemi? ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ses kartı problemi thegreatwhite Çokluortam 2 21-04-05 21:20
Creative Ses Kartı ve FX-5700 LE Ekran Kartı Problemi ibo971 Ekran Kartları 9 09-09-04 21:13
ses sistemi baglantı problemi mahirsa Çokluortam 3 16-07-04 20:32
via ses problemi tim_sahh Genel(OS) 0 16-05-03 21:43

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 19:47.