+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon
Results 1 to 15 of 16

Disk Birleştirme Problemi

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda Disk Birleştirme Problemi başlıklı konu tartışılıyor; benim bilgisayarım yine geç açılmaya başladı. Disk Birleştirme'yi denedim 15 civarı dosya birleştirilemedi. 5-6 tanesi de windows'un içinde sistem dosyası. ...

hARDWAREMANIAC escobar Avatar
    Katılım tarihi
    15.03.2006
    Nereden
    Ankara

Disk Birleştirme Problemi

benim bilgisayarım yine geç açılmaya başladı. Disk Birleştirme'yi denedim 15 civarı dosya birleştirilemedi. 5-6 tanesi de windows'un içinde sistem dosyası. geç açılma da bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. ama birleştiremedim. ekstra bir program var mı? bir de ben XP kurarken HDD ayırmadım sonradan programla ayırıp bir daha C'ye dokunmayacağım. ya bu geç açılma neden olabilir? disk birleştirmeyi tam yapamadım ama inceletince disk birleştirmeye gerek yok diyo bi de bu problem HDD veya anakart'dan kaynaklanıyorsa bunu nasıl tespit edebilirim.
    bir de birleştirilemeyen sistem dosyalarını başka yere kopyalayıp tekrar yerine koysam birleşmiş halde olur mu?
    biraz uzun oldu ama açıklayıcı olsun dedim
    Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker!
    Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alnı değer.

V.I.Member Xevon Avatar
    Katılım tarihi
    19.04.2006
    Nereden
    /home/eugene/public_html :)
    Blog Mesajları
    1
    Merhaba,

Öncelikle Windows Defragmenter (dfrg.msc)'in harddiskte tam olarak verimli bir etkisi olmadığını hatırlatayım, dosyanın başını oldugu yerde tutup parçalarını birbirine yakınlaştırıyor. Bunun yerine dosya sistemini tamamen tanıyan ve baştan aşağı yenileyen bir program lazım.

Size tavsiyem O&O Defrag, şahsen kullanıyorum ve kullanmaya başladığımdan beri xp açılışı/kapanışı ve dosya erişiminde gözle görülür hızlanma gerçekleşti. COMPLETE/Name moduyla birleştirme yapıyorum. Denemenizi tavsiye ediyorum pişman olmayacaksınız.
    Knowledge speaks, wisdom listens..

Katılım tarihi
    15.03.2006
    Nereden
    Ankara
    sağol umarım kullanımı kolaydır pek anlamam da bu akşam denerim

Member
    Katılım tarihi
    01.12.2005
    Nereden
    istanbul
    Alıntı esco673 tarafından iletildi.
    sağol umarım kullanımı kolaydır pek anlamam da bu akşam denerim
    bende full ü var.istersen bana mesaj at sana yolliim full versiyonunu

Member
    Katılım tarihi
    18.03.2005
    Nereden
    Bursa
    Defrag'a ek olarak; Microsoftun ücretsiz bir aracı olan MSBootVis'i denemenizi öneririm. Bu küçük program, yalnızca windows'un açılışı sırasında kullandığı program parçacıklarını diskin en uygun yerinde toplayarak açılışı hızlandırıyor.

Katılım tarihi
    15.03.2006
    Nereden
    Ankara
    Alıntı BuraX tarafından iletildi.
    Defrag'a ek olarak; Microsoftun ücretsiz bir aracı olan MSBootVis'i denemenizi öneririm. Bu küçük program, yalnızca windows'un açılışı sırasında kullandığı program parçacıklarını diskin en uygun yerinde toplayarak açılışı hızlandırıyor.
    sağol onu da indirdim az önce yine çözülmezse servise göürmem gerekecek

V.I.Member Xevon Avatar
    Katılım tarihi
    19.04.2006
    Nereden
    /home/eugene/public_html :)
    Blog Mesajları
    1
    ha ayrıca PageDefrag.exe'yide öneriyorum. Açılışta Pagefile'a ayrılmış bölümleri defrag eden bir program. Kullanımı basit.

Katılım tarihi
    15.03.2006
    Nereden
    Ankara

sağol bootvista'yı da denicem. 3 program da kullanılınca bir problem çıkmaz mı? her biri kendine göre dosya ayarlarsa işimiz var.

Katılım tarihi
    15.03.2006
    Nereden
    Ankara
    Alıntı Xevon tarafından iletildi.
    ha ayrıca PageDefrag.exe'yide öneriyorum. Açılışta Pagefile'a ayrılmış bölümleri defrag eden bir program. Kullanımı basit.
    o programı ben kullanamadım heralde. çalıştırdım bilgisayar kapandı bir daha açılmadı. güvenli modda açıp sildim prog.mı.
    bootvis programı ile düzeldi şimdi. 30-40 saniye'de açılıyor. tek seferde açılması bile yeterdi yalnız prog. sistemi denerken açılış 20 saniye sürdü. acaba daha da hızlanırmı diye düşündüm ama yeter düşüncesiyle kurcalamadım.
    O-O-Defrag-Professional-Edition programıda biraz bilgisayarı topladı gibi o da iyi... sağol

birşey var yalnız bootvis. ilk başta optimizasyondan önce grafik falan gösteriyor ya, orada
    "I/0 warning: caching write is disabled." gibi birşey çıktı I/0 bölümünde.
    ne demek anlamadım...

Moderator e-diablo Avatar
    Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    Arkadaslar defrag cesıtlerı var ve en ıyısı wındwosun kendısınınkı kı bu tecrube ıle sabıttır arkadasın q-q ıcın tavsıye ettıgı dosyaları ısme gore dız sıstemı wındows ıcın gecerlı olmuyabılır buda ıse yarıyacagına cogu yerde sorun yaratacaktır bence wındowsun kını kullanın ve yapmadan once kesınlıkle chkdsk /f komutunu kullanın
    Oku! Kelamla öğreten, insana bilmediğini bildiren Rabbin, en büyük kerem sahibidir.

hARDWAREMANIAC http://h!j@cker Avatar
    Katılım tarihi
    31.03.2005
    Nereden
    H!j@cker WorlD
    o&o defrag progrmıanı yıllarıdır kullanırım harika bir progrdır kullanmak ta oldukca basit bir kac screen ile bilgilendirebilirim
    İNTEL Core2Duo E4300@2655Mhz
    GEİL DDR2 800Mhz@885Mhz 4-4-4-12

Moderator e-diablo Avatar
    Katılım tarihi
    24.10.2002
    Nereden
    Hell Garden
    Blog Mesajları
    1
    İşin aslı anlatımı şu şekilde yapıyım bir kütüphaneniz var ve birde burayı kullanacak olan kullanıcılar var ve sız denıyorkı dagınık durumda duran bu kutuphaneyı duzenle. Bakıyorsunuz duzenlemek ıcın yol belırlıyorsunuz bırıncı yol hepsını harflerıne gore dızıyım, ama bakıyorsunuz agıt kıtapların hepsı okuma bolmesıne uzak yerde kalmıs ne oldu basarısız bır dızım olmadı. Ok dıyorsunuz agırlaır buraya hafıflerı oraya alıyım dızıyorsunuz kımse aradıgını bulamıyor cunku bır duzen yok. Sonra dıyorsunuzkı en cok okunanları okuma bolumune yakın yere okunmuyanları akra bolume koyuyum olmuyor okunmuyanlardan bırısıne ıhtıyac oldumu kımse bulamıyor. Dıyorsunuzkı bunların hepsını turlerıne gore ayırayım ayırıyorsunuz ama bu seferde harf sıranız yok agır olan hafıf olan karısmı yıone olmuyor

q-q defragın sundugu tum sıstemler bu sekılde ozaman karmasık bır sıstem lazım degılmı oda su sekılde olmalı

kutuphaneyı kendı ıcınde bırcok bolume ayıracaksınız ve kendı ıcınde bolumlerı olacak pekı nasıl su dekılde en cok okunanlar bolumunu okuma alanına en yakın yere koyacaksınız bunlardan agır ve aynı turde olanları kendı ıcınde harf sırasına dızecek ve bolumlerıne gore sınıflıyackasınız ve daha az okuananla yılda bır ugranılanlara kadar bu sekılde yapacaksınız yanı karmasık bır sıstem kullanacaksınız aynı wıdnwosun yaptıgı gıbı wındows doayları gıbı cok okunan dosyaları dıskın en hızlı yerıne yan en ortasına ve bunları kendı ıcınde harf sırasına gore sonrada boyut en buyuk olanları merkeze yakın yere gerısıde buna uygun dızlecek bu sekılde kusursuza yakın bır sıralamanız olacak gıbı dusunun ıste benım aklıma gelen en ıyı seneryo buydu

Senior Member generalissimo Avatar
    Katılım tarihi
    29.11.2005
    Nereden
    ankara
    esko bilgisayarının geç açılma sorunun sadece disk birleştirmeden kaynaklandığını nasıl anladın başka şeylerden de olabilir çünkü
    intel c2d e7200, asus p5k se, 2*1gb mushkin, palit 8600gt, 580gb samsung, nec 7370 dvdrw, mirai 19" lcd, a4 tech x750 f1, logitech x540, coolermaster cac-t05, Fan Controller (with two silent fan and temp. sensor secreen on lcd, also controls automatic and designed by me)

Katılım tarihi
    15.03.2006
    Nereden
    Ankara
    Alıntı generalissimo tarafından iletildi.
    esko bilgisayarının geç açılma sorunun sadece disk birleştirmeden kaynaklandığını nasıl anladın başka şeylerden de olabilir çünkü
    bir arkadaşa anlattım o da bi disk birleştiricisini dene dedi. incelettim. parçalananlar arasında sistem dosyası vardı 5-6 tane. o zaman problem bundandır bi birleştir dedi arkadaş. windows cd'si ile başlattım sistem onar dedik birşeyler oldu gibi. sonra birleştirdikten sonra O-O-Defrag-Professional-Edition ile tekrar denedim bu sefer birleşmeyen dosyaların sayısı azaldı. sonra bootvis kullandım. şu anda bilgisayar 30-40 saniyede açılıyor düzenli olarak (2 gündür) önceden hiç açılmıyordu sinir oluyodum.
    dediğin gibi donanım problemi de olabilir. anakart ya da HDD falan

asıl olay: (daha önce de yazmıştım başka bir topicte)
    ben yeni bilgisayarı aldığımda eski 420 MB bi HDD vardı 486 dx-c'den kalan. onda bazı dosyaları almak için bilgisayarın CD-DVD kablosundan bağladım onu da (yenisinde HDD Sata olduğundan HDD kablosu zaten olmadı) dosyaları aldım problem çıkmadı. ancak eski HDD çıkarıp yeniden başlattığımda bu sefer A sürücüsü gördü (ben de disket sürücüsü yok ) onu donanım ekle kaldırdan kaldırmaya çalıştım beceremedim açılışında problem çıkmaya başlamıştı çünkü.. sonra bios'dan kapattım. açtım bilgisayar gene A sürücüsü gördü.. bende bıraktım artık. Sonra Kaspersky yükledim. bilgisayar aşırı yavaşladı ben de sistemden kaldırdım ve kalan dosyalarını da sildim. yalnız dikkat etmeme rağmen sanırım Kaspersky'ın paylaşımlı dosyalarını silmiş olabilirim. zaten ondan sonra bilgisayar kendini toparlayamadı bir türlü. sistem geri yüklemeden ilk haline döndürdüm. bi 10 gün normal açıldı ama son 5 gün gene saçmaladı. resmen restart yapmadan açılmıyor hatta 4-5. seferde açılmaya falan başladı. 2 gün önce dediklerimi yaptım O-O-Defrag-Professional-Edition, bootvis falan şimdi normal işte. olmazsa bi haftasonu teknikservise götürebilirim...

Katılım tarihi
    15.03.2006
    Nereden
    Ankara
    bu arada bootvis'de çıkan uyarı aynen;

Disc I/0 : warning dicc write caching is disabled...

(problem şimdilik çözüldü. bilg. 30-35 saniye'de açılıyor)

+ Cevap Yaz
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon