+ Cevap Yaz
Results 1 to 6 of 6

disket sürücü olmadan SATA sürücüsü nasıl kurulur

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda disket sürücü olmadan SATA sürücüsü nasıl kurulur başlıklı konu tartışılıyor; arkadaşlar Disket sürücümde bir sorun vardı disket sürücüyü değiştirdim sorun çözülmedi tqaktığım disketleri değiştirip başka disket denedim olmadı ,kabloları değiştirdim ...

Moderator BenCesur Avatar
    Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    Yoldayım şimdi. Yerim yurdum belli değil!

disket sürücü olmadan SATA sürücüsü nasıl kurulur

arkadaşlar Disket sürücümde bir sorun vardı disket sürücüyü değiştirdim sorun çözülmedi tqaktığım disketleri değiştirip başka disket denedim olmadı ,kabloları değiştirdim sorun yine çözülmedi güç kaynağınıda değiştirdim yine aynı sorun ..
    sonra anakarttan olabilir diye düşündüm ve anakartı servise gönderdim
    yapıldı diye anakart geri geldi ama sorun yine aynı devam ediyor
    Hatta anakartım MSI I865PE Neo2 -FIS2R modeliydi gittim Abit AV8-3rd eye aldım ve AMD 3000+ 939 pin 64 bit taktım sorun bu anakattada devam ediyor

Sorun şu disket sürücüye bir disket yerleştiripde açmak için tıkladığım zaman
    şu şekilde bir hata çıkıyor
    tamam biçimlendir deyip Başlat dediğim zaman şu hata çıkıyor

en son olarakda bu uyarı çıkıyor

Yani disket sürücü içerdeki disketi okuyamıyor ..ama disket sürücü BİOS ve Windows tarafından görülüyor yada bana öyle geliyor
    Şimdi bu sorunun nerden kaynaklandığını bile biri varmı
    yada nasıl çözebilirim şimdi bu AMD kartı takıp sata diske Sistem kurmaya çalışınca SATA disketi istiyor ve tabii tanımıyor yani buna başka türlü nasıl sistem kurabilirim

Not: güç kaynağı , kablolar , disket sürücü ve anakart değişti ama sorun değişmedi

Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    disket sürücü olarak usb disk kullansam olmazmı acabaaa yada olursa nasıl yapabilirim

Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    yokmu bu işten anlayan biririsi

Cool Member KoZMiK Avatar
    Katılım tarihi
    06.03.2004
    Nereden
    Istanbul
    Alıntı BenCesur tarafından iletildi.
    disket sürücü olarak usb disk kullansam olmazmı acabaaa yada olursa nasıl yapabilirim
    iki farkli board ve disket surucude ayni hatayi vermesi ilginc. bence bi kez daha floppy kablo baglantilarini degistirmeyi denesen fena olmaz. cunku bazen bayagi yaniltici olabiliyor floppy takmak. dikkat etmen gereken sey bagladiktan sonra floppy isiginin devamli olarak yanmamasi. sadece disket takip okuma istegi gonderdiginde yanip disketi kontrol etmesi gerekir.
    eger yine de olmassa usb floppy disket suruculer var, tek care onlardan denemek olabilir. ama onlarinda xp kurulumu esnasinda her board tarafindan algilancagindan supheliyim..
    saygilar..
    -Amd Athlon XP 3200+, Gigabyte GA-7NNXP, Geil PC3200 2*512MB (ISI Dagiticili), Winfast A400TDH(Gefoce 6800), Samsung 80*2 Gb (8Mb Cache) 7200 Rpm Hdd SATA Raid0-
    -Thermaltake Xaser III LanFire VM2000A Alüminyum Kasa+FSP300-60ATV Power Supply, TR SLK900A+TT SmartFanII 80mm-
    -LinkSYS WAG54G Wireless-G ADSL Gateway 4-Port (Cisco Systems)-

V.I.Member
    Katılım tarihi
    26.02.2005
    Nereden
    Orange Country
    Alıntı BenCesur tarafından iletildi.
    yokmu bu işten anlayan biririsi
    Abit anakart bios'larında öyle bir seçenek var zaten.
    Ama USB'yi ne kadar fazla işlemde kullanabilirsin o soru işareti.
    Ancak Disket sürücüsü yerine USB Disk'i seçersin Bios'tan.
    A: USB disk olmuş olur.
    Yanlış bilmiyosam tabi ama bir arkadaşım böyle kullanıyordu.

Katılım tarihi
    11.09.2004
    Nereden
    neyse sorunu çözdüm
    sorun Güç kaynağındanmış
    geçenlerde güç kaynağını açıp kabloları hortuma sokmuştum fazla yer kaplamasın diye sonra bir de dışarıya güç çıkışı almıştım tabiii bu işleri yaparken bütün kabloları sökmek zorunda kalmıştım
    galiba bu sırada güç kaynağının ırzına geçmişim neyse güç kaynağını ve disket sürücüyü değiştirdim kurtuldum

ama bu arada canımı sıkan başka bişeyde Abit anakarta SATA diskle sistem kurmaya çalışınca SATA sürücü disketi istedi
    keşke almasaydım yaaa MSİ anakartta böyle bişey yoktu
    keşke bildiğim yoldan şaşmasaydım

+ Cevap Yaz