Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda disket sürücü olmadan SATA sürücüsü nasıl kurulur başlıklı konu tartışılıyor; arkadaşlar Disket sürücümde bir sorun vardı disket sürücüyü değiştirdim sorun çözülmedi tqaktığım disketleri değiştirip başka disket denedim olmadı ,kabloları değiştirdim ...
arkadaşlar Disket sürücümde bir sorun vardı disket sürücüyü değiştirdim sorun çözülmedi tqaktığım disketleri değiştirip başka disket denedim olmadı ,kabloları değiştirdim sorun yine çözülmedi güç kaynağınıda değiştirdim yine aynı sorun ..
sonra anakarttan olabilir diye düşündüm ve anakartı servise gönderdim
yapıldı diye anakart geri geldi ama sorun yine aynı devam ediyor
Hatta anakartım MSI I865PE Neo2 -FIS2R modeliydi gittim Abit AV8-3rd eye aldım ve AMD 3000+ 939 pin 64 bit taktım sorun bu anakattada devam ediyor
Sorun şu disket sürücüye bir disket yerleştiripde açmak için tıkladığım zaman şu şekilde bir hata çıkıyor
tamam biçimlendir deyip Başlat dediğim zaman şu hata çıkıyor
Yani disket sürücü içerdeki disketi okuyamıyor ..ama disket sürücü BİOS ve Windows tarafından görülüyor yada bana öyle geliyor
Şimdi bu sorunun nerden kaynaklandığını bile biri varmı
yada nasıl çözebilirim şimdi bu AMD kartı takıp sata diske Sistem kurmaya çalışınca SATA disketi istiyor ve tabii tanımıyor yani buna başka türlü nasıl sistem kurabilirim Not: güç kaynağı , kablolar , disket sürücü ve anakart değişti ama sorun değişmedi
disket sürücü olarak usb disk kullansam olmazmı acabaaa yada olursa nasıl yapabilirim
iki farkli board ve disket surucude ayni hatayi vermesi ilginc. bence bi kez daha floppy kablo baglantilarini degistirmeyi denesen fena olmaz. cunku bazen bayagi yaniltici olabiliyor floppy takmak. dikkat etmen gereken sey bagladiktan sonra floppy isiginin devamli olarak yanmamasi. sadece disket takip okuma istegi gonderdiginde yanip disketi kontrol etmesi gerekir.
eger yine de olmassa usb floppy disket suruculer var, tek care onlardan denemek olabilir. ama onlarinda xp kurulumu esnasinda her board tarafindan algilancagindan supheliyim..
saygilar..
Abit anakart bios'larında öyle bir seçenek var zaten.
Ama USB'yi ne kadar fazla işlemde kullanabilirsin o soru işareti.
Ancak Disket sürücüsü yerine USB Disk'i seçersin Bios'tan.
A: USB disk olmuş olur.
Yanlış bilmiyosam tabi ama bir arkadaşım böyle kullanıyordu.
neyse sorunu çözdüm
sorun Güç kaynağındanmış
geçenlerde güç kaynağını açıp kabloları hortuma sokmuştum fazla yer kaplamasın diye sonra bir de dışarıya güç çıkışı almıştım tabiii bu işleri yaparken bütün kabloları sökmek zorunda kalmıştım
galiba bu sırada güç kaynağının ırzına geçmişim neyse güç kaynağını ve disket sürücüyü değiştirdim kurtuldum
ama bu arada canımı sıkan başka bişeyde Abit anakarta SATA diskle sistem kurmaya çalışınca SATA sürücü disketi istedi
keşke almasaydım yaaa MSİ anakartta böyle bişey yoktu
keşke bildiğim yoldan şaşmasaydım