Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Ek Ram Sorunu (1 + 2)

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Ek Ram Sorunu (1 + 2) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar benim ek ramle ilgili sorunum şu: Elimde 1 GB Kingston 240 PIN şeklinde 2 adet Ram var. Şimdi ben ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 19-08-08, 11:51   #1 (permalink)
Rambo_FT
New Member

Katılım tarihi: 04.08.08
Nereden: Damda
Ek Ram Sorunu (1 + 2)

Arkadaşlar benim ek ramle ilgili sorunum şu:

Elimde 1 GB Kingston 240 PIN şeklinde 2 adet Ram var. Şimdi ben kasayı açıyorum. Kasanın içinde ayrıca 1 GB aynı türden Ram takılıydı. Fakat kasanın içinde 4 adet ram yeri var. Bunlardan 2 si sarı 2 si siyah renkte. Kasanın içinde takılı olan Ram Sarı renkte olanına takılı. Ben elmideki Ramleri geriye kalan Sarı ve Siyah renkteki bölümlere takıp kasanın fişini takıp kasanın düğmesine basıp başlarınca aralıklı seslerle uyarı sesleri çıkıyor. Bende Siyah bölüme takılı olan Ram'i çıkarıyorum ve hata gidiyor PC düzgün açılıyor.

Sebebi nedir? Ayrıca Ram nasıl takılır? Şimdiden destek vereceklere teşekkürlerimi iletiyorum. Umarım yardımcı olan çıkar. Çok mağdur oldum

PC Özellikleri

Anakart:
BA-616-02
ASUS P5KPL, Intel G31, Soket 775, 4DDR2-800 Dual, PCI-EX16, 4*SATAII (3Gb/s), GBLAN, 1333MHz (OC) FSB
Chipset INTEL G31/ ICH7, Intel Core2 Quad, Core2 Extreme, Core2 Duo CPU Desteği
CPU Desteği INTEL P4 Soket 775
RAM 4*DDR2-800 DUAL (Max:4GB)
VGA -
Expansion Slots 1* PCI-E X16, 1*PCI-E X1, 3*PCI
Ses Realtek ALC662 6 Kanal, S/PDIF out
Diğer Özellikler 4*SATAII (3.0Gb/s), Attansic GB LAN, 6*USB 2.0, SuperbSoftware Library(Norton Internet Securty 2007, CorelSnapfire Plus SE 1.2, InterVideo DVD Copy5 Trail)
Yapı ATX
FSB (MHz) 1333 (OC)
Diğerleri gerekmediğinden özellikleri sunmuyorum...
Rambo_FT çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 12:02   #2 (permalink)
paranoıd
Senior Member

paranoıd Avatar

Bilgisayarım
Ynt: Ek Ram Sorunu (1 + 2)

tekmış olduğun ramler ddr 1 mi yoksa ddr2 mmi bide pc nin özelliklerini sölersen
paranoıd çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 12:06   #3 (permalink)
Rambo_FT
New Member

Konu düzenlendi, lütfen bir yardımcı olun. Boşuna almayayım ek 2 GB Ram'i...
Rambo_FT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 13:24   #4 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

Aynı renk olanlara takınca dual ram özelliği aktif oluyor. Aynı renge taktığın ramlerde uyuşmuyorsa bu yüzden hata veriyordur. Yeni aldığın ram leri aynı renk slotlara eskiyi farklı ram slota takıp dene bide. Yada değişik kombinasyonlar dene.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 13:27   #5 (permalink)
Keep.On.Rising
Rookie Member

Keep.On.Rising Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 19.08.08
Nereden: ANKARA

Evt bendede oldum ram slotlarını deiştir
Keep.On.Rising çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 16:13   #6 (permalink)
Rambo_FT
New Member

Arkadaşlar bende 3 adet 1 GB Kingston 240 Pin DDRam-2 Ram var. Ben 2 ram'i alıp aynı renkteki slotlara yerleştirince hata yok. 3. yü takmam için geriye 2 siyah slot kalıyor. Bunlardan birine elimdeki son ram'i takıyorum. Kasa ötüyor. Sorun hala devam ediyor.

Ayrıca slotları değiştirmem gerekmiyordur. Çünkü kasanın içini tamamen değiştirdim ve yeniden toplama parçalar aldım. O yüzden ne Ram sorunlu ne de slotlar.

Edit: Gereken Everest Raporu ekte.
Eklenti dosyalar
Dosya tipi: txt Everest-Rapor.txt (140,5 KB, 1 kez görüntülendi)
Rambo_FT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 17:09   #7 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

Slotlar sorunlu yada ram sorunludur demiyoruz zaten. Aralarında bi uyuşmazlık var gibi görünüyor. Yoksa 4 slotu niye yapmışlar 2 ram den fazlasını takamıyacaksan. Aralarında bi kombinasyon yapmayı dene diye ondan dedim.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 19:31   #8 (permalink)
Rambo_FT
New Member

Neyse arkadaşlar uymuyor demekki.
Rambo_FT çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
ek, ram

Konu araçları

Ek Ram Sorunu (1 + 2) ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Ga-p31-ds3l/s3l Anakart Sorunu, Ön panel ses sorunu! lapciko Anakart 5 23-06-08 21:31
Dcomlaunch sorunu,Visual Basic 6 sorunu RRidgeback Genel(OS) 1 02-11-07 00:38
KNİGHT START SORUNU BAĞLANTI SORUNU cliperinesk Oyunlar 8 24-05-07 03:49
Dizüstünde aşırı elektrik yükleme sorunu... ve değişimde model sorunu? ZoneA Notebook'lar... 0 03-03-07 21:50

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 19:58.