Ekran kartı ve power supply uyumu için kafamda soru işaretleri var lütfen yardım ?
Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda Ekran kartı ve power supply uyumu için kafamda soru işaretleri var lütfen yardım ? başlıklı konu tartışılıyor; *Gigabyte M61PME-S2P GF6100/DDR2 1066 S+V+L+16X 940
*Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM CL6 (KVR800D2N6/2G)
*AMD Phenom II 550 X2 ...
bu sitede mevcut.Oyun için topladığım bu sistemde power supply ile ilgili bi sorun yaşarmıyım ? Birde birkaç yerde oyunlarda çözünürlüğü düşürsen ekran kartının yediği watt ın düştüğü gibi şeler okumuştum sanırım yanılıyoda olabilirim.Oyunları 1024×768 çözünürlükte de oynayabilirim.Yada bir üstü farketmez.Yardımcı olursanız çok sevinicem ve artık kafam rahatlıcak Şimdiden teşekkürler...
Ynt: Ekran kartı ve power supply uyumu için kafamda soru işaretleri var lütfen yardım ?
bu powerın yeteceğini pek sanmıyorum. genelde sıradan bilgisayar kasalarından çıkan powerlar, üzerlerinde yazan wattlarda olmazlar. örneğin bu power 400-450w görünüyorsa muhtemelen 300-350 watt civarındadır.
ayrıca bir ekran kartıyla kullanımda sorun çıkartacağı muhtemel. her ne kadar çözünürlük düşük bile olsa ekran kartı az enerji nedeniyle düzgün çalışmayacağı için sistem restart gibi bir tepki verecektir. eğer başka bir psu almazsanız bu sisteminizin tüm performansını etkileyecektir. çünkü enerji elektronik aletlerde en temel şey. 40 ile 70 lira arası kaliteli bir psu 300-350 watt olacaktır ki bunun sizin işinizi göreceğini sanmıyorum.