hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

Ekran kartı ve RAM takmak..

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Ekran kartı ve RAM takmak.. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar VGA kartı takarken normal bir ethernet kartı, ses kartı takar gibi diğerini çıkarıp eskisini mi takacağız? Sorun çıkmaması için ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Genel

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 22-06-04, 17:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
Blackice
Ziyaretçi

Ekran kartı ve RAM takmak..

Arkadaşlar VGA kartı takarken normal bir ethernet kartı, ses kartı takar gibi diğerini çıkarıp eskisini mi takacağız?
Sorun çıkmaması için önereceğiniz birşey varmı?

Ram takarkende boş bir slota direk takıyorumuyuz bilgisayarda birşey yapmamız gerekmez değilmi yanma / bozulma tehlikesine karşı?
  Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-04, 17:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

Katılım tarihi: 31.10.02
Nereden: Adana
yok dediğin gibi yap bişi olmaz..
Eski 22-06-04, 18:38 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
The Judge
Moderator
Bilgisayarım

The Judge Avatar

Katılım tarihi: 13.10.02
Nereden: İstanbul/Turkey
Resimler: 16
Merak etme aynen eskisini çıkartıp yenisini takacakasın !

Korkma zaten yanlış takamazsın yanma filanda olmaz !
Eski 22-06-04, 19:09 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
KoZMiK
Cool Member
Bilgisayarım

KoZMiK Avatar

Katılım tarihi: 06.03.04
Nereden: Istanbul
genelde bi sorun olmazda, nvidia-radeon arasi gecislerde windowsta sorun olmasin diye driveri uninstal edip gecis yapman daha mantikli olur. direk cikarip takmak, her zaman olmasada windowsta sorun verebiliyor.. ama donanimsal bi ariza olmasindan korkma ram icin ise dual ram olayı varsa kafana gore diil arada bir slot bosluk birakarak(genelde) takmani oneririm.. saygilar..
KoZMiK çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-04, 19:29 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
e-diablo
Moderator
Bilgisayarım

e-diablo Avatar

Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
malesef o sekılde takamıyorsun agp slolarının ark kısımında kartın yerınden cıkmasını onluyen bır ufak tırnak seklınde kılıt mekanızması vardır zorlarsan kırıla bılır onu ac ekısını cıkart yenısını takarken kart otomatık kılıtlenecektır
Eski 22-06-04, 19:46 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
Beyazzenci
hARDWAREMANIAC

Beyazzenci Avatar

Katılım tarihi: 31.10.02
Arkadaşın açtığı başka bir konuda anakartının modelini yazmıştı sanırım.. Anakart biraz eski, o yüzden o kilidin bile olacağını sanmıyorum..
Beyazzenci çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-06-04, 20:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
TAY-LAN
Moderator

TAY-LAN Avatar

Katılım tarihi: 24.12.02
Nereden: ankara
sorun cıkmaz eskıyı cıkarıp yenıyı takacaksın tafsıyem her ıkısının remlerıne fazla el sürmemeye çalış.
Eski 22-06-04, 21:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

TuVNeRa Avatar

Katılım tarihi: 20.05.04
Nereden: İstanbul
Resimler: 1
Yok arkadaş... Özellikle DDR RAM takarken dikkat et. Bunca yıldır bunlarla uğraşıyorum hala ters takabilmeyi de başarabiliyorum. Zaten herhangi bir parça zorlanmakla takılmaz eğer zorlanıyorsa yanlış takıyorsundur.
Eski 23-06-04, 13:37 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
Blackice
Ziyaretçi

sağolun arkadaşlar
zaten windowsda sorun çıkarmaz direk format atacam vga kartından sonra.
ayrıca boardum gigabyte 200+ heralde agp kilidi oldugunu sanmam.
  Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-06-04, 14:05 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator
Bilgisayarım

DJ Waterfall Avatar

Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
Alıntı:
TuVNeRa tarafından iletildi.
Yok arkadaş... Özellikle DDR RAM takarken dikkat et. Bunca yıldır bunlarla uğraşıyorum hala ters takabilmeyi de başarabiliyorum. Zaten herhangi bir parça zorlanmakla takılmaz eğer zorlanıyorsa yanlış takıyorsundur.
+1 kafam bulanık olduğu bi gün (alkol etkisi ) sd ram'i ters takmayı başardım sanırım tam oturmamıştır tabii.. açtım makineyi bi koku var ama tuhaf... makine de ram hatası veriyo... pinlerden biri kararmıştı işin ilginç tarafı o ram hala çalışıyor... sattığım sistemin içinde onu da gönderdim ilginçç...
Eski 24-06-04, 09:18 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
littleboy
Silver Member
Bilgisayarım

littleboy Avatar

Katılım tarihi: 17.05.04
Nereden: İZMİR
Abi çok güzel özetlemişsin olayı kesinlikle bu kadar eskiyi çıkar yeniyi tak zorlanmadan taktıysan sorun yoktur.Kolay gelsin.
littleboy çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 16:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
rapertuar
New Member

Katılım tarihi: 04.07.08
Nereden: BURSA
Ynt: Ekran kartı ve RAM takmak..

evet ya güzel
rapertuar çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 16:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
hellori
Rookie Member

yaw siz bu sök tak işlerinden anlıyorsanız neden GENEL konu olarak AAA DDR3 yardım sayfasını gözden geçirmiyorsunuz..benimde bir sorunum var bakın o sayfaya...

AAA DDR3 Yardım
hellori çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 17:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
saykomatriXX
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

saykomatriXX Avatar

Katılım tarihi: 14.07.02
Nereden: ANKARA
Blog Mesajları: 17
Resimler: 7

dimi ezerche geeel
Eski 04-07-08, 17:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
hellori
Rookie Member

Alıntı:
saykomatriXX tarafından iletildi. Mesajı göster
dimi ezerche geeel
oda kim sayko adamım
hellori çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver

Bookmarks
Konu araçları