arkadaşlar ekran kartım
Asus geforce 8800 GT
pc normal kullanımdayken 65 derece sıcaklığa ulaşıyor sizce bu normal mi?
daha 2 gün önce psu.m yandı tekrar bişeyleri yakmak istemiyorum![]()
Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda ekran kartı yanıyor başlıklı konu tartışılıyor; arkadaşlar ekran kartım Asus geforce 8800 GT pc normal kullanımdayken 65 derece sıcaklığa ulaşıyor sizce bu normal mi? daha 2 ...
arkadaşlar ekran kartım
Asus geforce 8800 GT
pc normal kullanımdayken 65 derece sıcaklığa ulaşıyor sizce bu normal mi?
daha 2 gün önce psu.m yandı tekrar bişeyleri yakmak istemiyorum![]()
valla benim 48 derece bi anormallik olmalı
korkuyorum 65 çok yüksek gibi geldi bi de oyun pek kasmıyorum :S 80.lere dayanırsa elimde kalcak gibi görünüyor ...![]()
sparkle 8800gts kullanıyorum 320mb 320bit, crysis oynarken 70 dereceye dayanıyor, masaüstündeyken de 50 55 falan, ama teknik bir sorun var kartta, onun dışında sıcaklıkla ilgili bi sorun yaşamıyorum. kasaiçi soğutmanı gözden geçir, sıcaklık düşecektir. psu'nın havasını üflediği yer kapalı falan değilse, gücü de yeterli ise psu'dan yana bir sorunun olacağını zannetmiyorum.
uStA SENİN KASADA KAÇ TANE FAN VAR????????
1 psu (12cm)
1 ıslemcı
1 ekran kartı
3tane de extra ama onlardan bı tanesı kasa kapağının uzerınde yazın pek kullanmıyorum kapakları onun ıcın bır tanesı kullanım dışı bır tanesı de serbest olarak montesız şekılde kasa ıcınde ekran kartına çevrılmış şekılde duruyor![]()
Çok abartı bir sıcaklık değil, termal macun tazelemesi ile sıcaklık düşebilir, olmadı riva tuner ile kendine bir profil yap masaüstünde windows başlayınca belirli bir devirde devam etsin.
Oyun esnasında'da sen karar verebilirsin fan devrine kart sıcaklık yükseldikçe fan hızını yükselticektir, ama sen manuel olarak oynama yapabilirsin tabiki.
arkadaşlar son 2-3 saattir pc.mi tamamen söktüm bütün parçalarını tek tek ince ince temizledim... ekran kartımın içinden çıkan toz yumakları karşızında şok oldum
ancak şunu söylemeliyim sıcaklık 10-15 derece düşmüş durumda şu an
temizliğe dikkat edin bu kadar ince yerlerdeki yozlanmanın bu kadar performans değiştireceğini tahmin etmiyordum![]()
aynı sorunun biraz ufağı da bende vardı. ekran kartı durduk yerde 51-52 derece flandı. Crysis oynarken de 68-69 vuruyodu. kartı temizledim + ön panel fanı aldım. şimdi normali 48 derece. nano giysiliyken de max. 63 derece.
60-65 şu günlerde normal bence.. oyunlarda bakın bide 80 leri geçiyormu
H.W.Manyağı son kez Kıprıs'ta..
yazın bide çok toz oluyor be kardeşim yaa 2 haftada bir açıyoz kasayı![]()