Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Ekrana görüntü gelmiyor.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Ekrana görüntü gelmiyor. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce anakartımı yaktığım için bugün Gigabyte GA-MA-78GM-S2H AMD anakart ile AMD ATHLON 64 5000 X2 DUAL ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 30-09-08, 04:21   #1 (permalink)
cyclops85
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.12.06
Nereden: İstanbul
Ekrana görüntü gelmiyor.

Merhaba arkadaşlar,
2 gün önce anakartımı yaktığım için bugün Gigabyte GA-MA-78GM-S2H AMD anakart ile AMD ATHLON 64 5000 X2 DUAL CORE S940 AM2 işlemci ve Kingston 1 gb 800lük RAM aldım. Kasaya taktım kullanım klavuzuna uygun bi şekilde. Çalıştırdığımda ekrana hiç bir görüntü gelmedi. Fan çalıştı yeşil ışık yandı fakat ekrana görüntü gelmedi. Monitorun ışığı yanıp sönüyo. Ve harddisk de çalışmadı. Bilgisayar açılırken çıkan sesler çıkmadı sadece elektrik geldi o kadar. Sizce nelerden kaynaklanabilir?
cyclops85 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 04:27   #2 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara
Ynt: Ekrana görüntü gelmiyor.

Rami tam yerine monte edemediğin için sistem açılmaz, görüntü gelmez.Muhtemelen sorunun kaynağı bu.
Ram slotlarında tırnakları açıp Rami yerleştirdikten sonra kenarlarından iyice bastırman gerekiyor.O uyguladığın kuvvet ile çıt çıt diye tırnakların kapanması lazım.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 04:29   #3 (permalink)
cyclops85
Rookie Member

Bilgisayarım

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Rami tam yerine monte edemediğin için sistem açılmaz, görüntü gelmez.Muhtemelen sorunun kaynağı bu.
Ram slotlarında tırnakları açıp Rami yerleştirdikten sonra kenarlarından iyice bastırman gerekiyor.O uyguladığın kuvvet ile çıt çıt diye tırnakların kapanması lazım.
tırnakları ben elimle kapatmicak mıyım? rami yerine taktıktan sonra elimle kapattım onları.
cyclops85 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 05:19   #4 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım

Hayır, dediğim gibi tırnakları sen kapatmayacaksın, ramin kenarlarına uyguladığın kuvvetle kapanacak.
bulkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 14:21   #5 (permalink)
cyclops85
Rookie Member

Bilgisayarım

Alıntı:
Hayır, dediğim gibi tırnakları sen kapatmayacaksın, ramin kenarlarına uyguladığın kuvvetle kapanacak.
tamam dediğin gibi yaptım bi şey değişmedi. slotları değiştirdim yine bi şey değişmedi :/
cyclops85 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 14:49   #6 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17

ilk çalıştırdığında temassızlıktan dolayı ramler yanmış olmasın arkadaşında dediği gibi ramler yerine oturunca tırnaklar kapanıcak....
pckopat_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 14:51   #7 (permalink)
cyclops85
Rookie Member

Bilgisayarım

Alıntı:
pckopat_07 tarafından iletildi. Mesajı göster
ilk çalıştırdığında temassızlıktan dolayı ramler yanmış olmasın arkadaşında dediği gibi ramler yerine oturunca tırnaklar kapanıcak....
yok sanmıyorum başka bi ram daha takarak da denedim. zaten ramler takılı değilken bile hata vermesi gerekmiyo mu?
cyclops85 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 20:24   #8 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım

Ram konusundan emin olduysan 2. şüpheli parça ekran kartı.
Evet doğru ram takılı olmadan açtığında ram hatası vermesi gerekiyor..Korkarım ekran kartı arızalı.
P4 AGP vs eski sistemimde x1950GT ekran kartım arızalanmıştı.Aynı sendeki durum bu eski sistemimde de olmuştu.
Başka PSU dahil herşeyi denemiştik teknik serviste.Başka ekran kartı takınca sistem açılıyordu, aynen böyle ram takmadan çalıştırdık ram hatası da vermiyordu yani bip sesleri de çıkmıyordu.Sonuç olarak sorun ekran kartındaydı, hiçbir şekilde görüntü vermiyordu.Tüm ihtimalleri denemiştik.
Ekran kartı gitmiş tamamen ve değiştirmek zorunda kalmıştım.
Ekran kartını söküp tekrar tak.Güç bağlantısını yaptığından emin ol.Yine olmaz ise başka bir ekran kartı dene derim.İnşallah tahmin ettiğim gibi sorun ekran kartında değildir.
bulkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-09-08, 22:08   #9 (permalink)
cyclops85
Rookie Member

Bilgisayarım

Alıntı:
Ram konusundan emin olduysan 2. şüpheli parça ekran kartı.
Evet doğru ram takılı olmadan açtığında ram hatası vermesi gerekiyor..Korkarım ekran kartı arızalı.
P4 AGP vs eski sistemimde x1950GT ekran kartım arızalanmıştı.Aynı sendeki durum bu eski sistemimde de olmuştu.
Başka PSU dahil herşeyi denemiştik teknik serviste.Başka ekran kartı takınca sistem açılıyordu, aynen böyle ram takmadan çalıştırdık ram hatası da vermiyordu yani bip sesleri de çıkmıyordu.Sonuç olarak sorun ekran kartındaydı, hiçbir şekilde görüntü vermiyordu.Tüm ihtimalleri denemiştik.
Ekran kartı gitmiş tamamen ve değiştirmek zorunda kalmıştım.
Ekran kartını söküp tekrar tak.Güç bağlantısını yaptığından emin ol.Yine olmaz ise başka bir ekran kartı dene derim.İnşallah tahmin ettiğim gibi sorun ekran kartında değildir.
Ne yazık ki sorun ekran kartı da olamaz çünkü ekran kartı onboard.
cyclops85 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-10-08, 04:45   #10 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım

Bunu harici sağlam bir ekran kartı takıp deneyerek anlayabilirsin.Onboard olması arızalanmayacağı anlamına gelmiyor.Başka RAM de denediğine göre, bu durumdaki sorun kaynağı ekran kartına işaret ediyor kanımca.
CPU soğutucu bloğun tam yerine monte olup olmadığını kontrol et.Gerçi bundan olsa elektrik dahi gelmez makinaya, hiç çalışmaz ama yine de denemekte fayda var.
bulkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Ekrana görüntü gelmiyor. ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Bilgisayar açılınca ekrana görüntü gelmiyor... kuyucu86 Genel 7 07-10-08 12:58
Ekrana Görüntü Gelmiyor!! selcukaksoy Genel 7 01-08-08 13:52
Kasa Çalışıyor ama ekrana Görüntü Gelmiyor. axiyusuf Genel 7 25-04-08 11:51
Ekrana Görüntü Gelmiyor FC Genel 3 19-12-07 13:33
Ekrana Görüntü Gelmiyor muhittinselcuk Anakart 7 10-09-05 20:45

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3.