Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

FAN yerine KLİMA ???

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında FAN yerine KLİMA ??? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bilgisayarlar için klima varmıdır? Acaba diyorum, şu fanlar yerine klima yada benzeri dışardaki havayı olduğu gibi alan değilde, soğutarak kasanın ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 06-02-04, 12:17   #1 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Question FAN yerine KLİMA ???

Bilgisayarlar için klima varmıdır?
Acaba diyorum, şu fanlar yerine klima yada benzeri dışardaki havayı olduğu gibi alan değilde, soğutarak kasanın içine verecek ne tür şeyler vardır? Uçuk kaçık elbette vardır da, ulaşılabilir alternatifler nedir? Bilenlerin bilgisini rica ederim...
Eski 06-02-04, 14:48   #2 (permalink)
volcano2K
¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯

volcano2K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.07.02
Nereden: İçerenköy/İstanbul
Resimler: 18
Şuan böyle bir cihaz üzerinde çalışan arkadaş var..Peltier satıyor kendisi...İlan verdim onun için..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-02-04, 04:42   #3 (permalink)
The Judge
Moderator

The Judge Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.10.02
Nereden: İstanbul/Turkey
Resimler: 16
Ben bir ara salondaki klimanın borusundan kasaya bir tane ek yapacaktım ama su akıtıyo namussuz
Eski 07-02-04, 06:05   #4 (permalink)
BarracudaRC
Senior Member

BarracudaRC Avatar

Katılım tarihi: 30.01.04
Nereden: [Seismic Zone] SaKaRYa | AdApAzArI
sonuçta klima gazı kompresörle sıkıştırıp sonra serbest bırakarak soğuğu oluşturuyor... bu sistemi kullanan soğutucular var.. dış ünitede bir fan ve kompresör var... iç tarafa da borular geliyor ve bir kıvrımla soğutuculara dolanıyor... bunlarda soğuk hava dolaştığı için buz gibi oluyor yani.. klima mantığı burada bu şekilde çalışıyor...

aslında bunu chip dergilerinde anlatmışlardı detaylı olarak... bir sitede bulursam link veririm.. yada bilen varsa yazarsa sevinirim....
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-02-04, 08:22   #5 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Barracuda referans verebilirse (link, vb) iyi olur. Sağol.
TeknO çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 20:41.