Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

harddiskii göremiyorum!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında harddiskii göremiyorum! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar barracuda 7200 80 Gb harddiskim var(dı). gece boyunca bilg.ilk defa açık bıraktım.internete bağlı iken.sabah bilg.yeniden boot etmişti-edememişti daha doğrusu.harddiskim ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 22-03-04, 01:23   #1 (permalink)
gokgokgok
New Member

Katılım tarihi: 22.03.04
harddiskii göremiyorum!

arkadaşlar barracuda 7200 80 Gb harddiskim var(dı). gece boyunca bilg.ilk defa açık bıraktım.internete bağlı iken.sabah bilg.yeniden boot etmişti-edememişti daha doğrusu.harddiskim de accayip sıcaktı.bi daha tanıtamadım harddiski. AMd işlemcili bi kasa bu arada... bu durumun sebebi hakkında fikirlerinizi ve ne yapabileceğim konusunda önerilerinizi bekliyorum.
gokgokgok çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-03-04, 09:42   #2 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
olmasını hiç istemem ama hard diskinin kontrol kartı yanmış olabilir mi acaba?? başka makineye tak bi diski anlayalım sorunun nerde olduğunu... orda da görmezse sorun kontrol kartındadır muhtemelen aynı modelden bulup konrtol kartını değiştir verilerini kurtar,garantisi warsa da firmaya postala sonra...
Eski 22-03-04, 10:16   #3 (permalink)
SpAwN
Gold Member

SpAwN Avatar

Katılım tarihi: 19.06.01
Nereden: Turkey
İlk adım olarak IDE kablolarını kontrol edip bios reset uyguladın sanırım?
SpAwN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-03-04, 15:37   #4 (permalink)
gokgokgok
New Member

Katılım tarihi: 22.03.04
kabloları kontrol ettim ve bios ayarlarını da. hatta başka bir harddisk buldum ve onunla çalıştırıyorum şuan makinamı.eski harddiskimi göremiyorum hiçbir şekilde. sonradan taktığım harddisk de uzun süre açık kaldığında elle tutulamaz derecede ısınıyor alt tarafı. başka makinaya takıp denemedim.bu kontrol kartı anakarttaysa sorun anakarttan olabilir mi sizce?
gokgokgok çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-07, 11:44   #5 (permalink)
suatttt
New Member

Katılım tarihi: 16.11.07
Nereden: istanbul
Cevap: harddiskii göremiyorum!

merheba lar benim de sorunum harddiskimi görememem
bilgisayara format attım sorunsuz bi şeklde xp yi kurdum daha sonra ses karTını tanıttım(sound man)bilgisayarı yeniden başlattım.ve olanlar olmuş açıldığında ram i sayıyor daha sonra windowsa geçiş yapmıyor.kablolarını defalarca kontrol ettim ama bi sorunu yok gibi.xp yi tekrar kurMak istedim sabit disk bulunamadı yazısı karşıma çıktı.ve bu durum canımı sıkıyo.EĞER UFAK DA Bİ ÇÖZÜM ÖNERİSİ BANA SUNARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM.HENÜZ BUGÜN ÜYE OLDUM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM
suatttt çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-07, 22:08   #6 (permalink)
samyazah
V.I.Member

samyazah Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.02.06
Nereden: beden istanbul, ruh karşıyaka
Resimler: 12

harddiskini söküp başka bir bilgisayara slave olarak kurman ve çalışıp çalışmadığını kontrol etmen en sağlıklısı olacaktır. eğer çalışmıyorsa yeniden yazarsın buraya. bu arada konu 3 yıl öncesinin konusu. bu kadar eski bir konuyu hortlatmak yerine yeni bir başlık açabilirsin..

"Format at düzelsin!!!"
samyazah çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-11-07, 22:15   #7 (permalink)
birDevAdam
Power Member

birDevAdam Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.09.02
Nereden: Hatay

2004, 3 sene olmuş...
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları