hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

BlackBox!

harddiskime ne oldu

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında harddiskime ne oldu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar rumuzdanda anlaşılacağı gibi harddisk problemim var. olay özetle şöyle. sistemim çökmüş durumda ve format atmak istedim pc ye.xp cd ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Genel

Kayıt Resim Galerisi SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 06-11-06, 12:12 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
harddiskboom
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 06.11.06
Nereden: ankara
harddiskime ne oldu

arkadaşlar rumuzdanda anlaşılacağı gibi harddisk problemim var. olay özetle şöyle.

sistemim çökmüş durumda ve format atmak istedim pc ye.xp cd sini takıyorum "bilgisayar donanımlarınızı gözden geçiiryor" diyo.

sonra bütün diski siliyorum biçimlendiriyorum vs vs. herşey normal... kur dosyaları kopyalıyor diyor ve işlemi bitirip kur windowsu başlatıyor diyor ve bilgisayar 15 saniye içinde kendini restart edecek diyor. buraya kadar herşey normal. problem burada başlıyor. restart tan sonra 2. aşamaya geçmesini beklediğim aşama gelmiyor. tekrar en başa dönüyor. ve bunu belki 20 defa denedim hep aynı şeyleri yapıyor. sizce problem nereden kaynaklanıyor. harddiskim göçtümü. yada benim anlamadığım başka bir problem mi var.

birde bir arkadaş bana dediki (ne kadar doğru bilmem ) teknik servislerin kullandığı bir harddisk sıfırlma programıyla sorunu halledebiliriz ve bu program onun arkadaşında mevcutmuş. cüzzi bir miktara hallolurmuş bu iş bu konuda da düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim
harddiskboom çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-11-06, 12:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: kilis
Blog Mesajları: 3
Resimler: 9
aynı problem bendede vardı

konuyu buraya acmıştım fakat cevapları beklemeden servise götürdüm belki windowsu binkez kurdum ve ikinci aşamaya gecmeden başa dönüyordu servise verdiğimde hdd 20 50 idi ve 50 cok önemli verilerim vardı hepsi ucmuştu hdd de 30 30 yapmışlardı cok pişman olmuştum keşke bekleseydim çünkü sorunun cözülme olasılığı yüksekmiş sonradan anladım sende bekle yada hdd ni başka bir pc de acmaya calış için dekileri kurtarmayı dene
Eski 06-11-06, 12:27 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
harddiskboom
Rookie Member
Bilgisayarım

ceceli arkadaşım içindeki bilgiler sorun değil benim için pc im çalışsın bana yeter ama başaramadım sinirden fırlatacaktım kasayı pencereden aşağıya bu sorun niye çıkar neden kaynaklanır acaba bişey dediler mi sana
Eski 06-11-06, 12:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
harddiskboom
Rookie Member
Bilgisayarım

YARDIMCI OLACAK BİRİLERİ YOK MU ACABA FİKRİ OLAN EN AZINDAN
Eski 06-11-06, 12:56 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
alierkanimrek
Senior Member

alierkanimrek Avatar

Katılım tarihi: 06.03.06
Nereden: Antalya
Şuna bi baksana;
HDD disk sıfırlama
Eski 06-11-06, 13:04 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
harddiskboom
Rookie Member
Bilgisayarım

ALİERKAN TŞK. BAKALIM BİRAZ UĞRAŞACAĞIZ UMARIM OLUR
Eski 06-11-06, 20:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
ceceli
Silver Member
Bilgisayarım

ceceli Avatar

Katılım tarihi: 03.05.06
Nereden: kilis
Resimler: 9
evet demişlerdi

Alıntı:
harddiskboom tarafından iletildi. Mesajı göster
ceceli arkadaşım içindeki bilgiler sorun değil benim için pc im çalışsın bana yeter ama başaramadım sinirden fırlatacaktım kasayı pencereden aşağıya bu sorun niye çıkar neden kaynaklanır acaba bişey dediler mi sana

ben hdd min yandığını düşünüyordum fakat onlar bir bölüm sektörün bozulduğunu ve o bölümün atlatıldığını belirtmişlerdi o neden le 80 hdd yi 30 30 yapmışlardı bende tekrar formatladım ve 20 50 yapmıştım yani bozuk sektör filan yoktu. senin yapacagın iyi bilen bir pc kullanıcısının pc de hdd ni formatlaman ve master se (ana) slave(ikincise) yani pin ayarlarını değiş ben hdd mi kullanıyorum bir 80 daha aldım yedek için vallah şimdilik sorun yok
ceceli çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 06-11-06, 20:19 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Katılım tarihi: 15.05.04
Nereden: Bostanlı
Resimler: 7
ya o aşamadan sonra bir tuşa basıyormusun?

bence o hatayı yapıyorsun elleme sen bırak o devam etsin.muhtemelen klavyede bir tuşa basıyorsun yada basılı kalmış durumda

İnternete Attığım İmza
karaca çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 23:01 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
Bilal1903
Member
Bilgisayarım

Bilal1903 Avatar

Katılım tarihi: 04.06.08
Nereden: istanbul | beykoz
Ynt: harddiskime ne oldu

Alıntı:
karaca tarafından iletildi. Mesajı göster
ya o aşamadan sonra bir tuşa basıyormusun?

bence o hatayı yapıyorsun elleme sen bırak o devam etsin.muhtemelen klavyede bir tuşa basıyorsun yada basılı kalmış durumda
Yav bende karaca arkadaş gibi düşündüm

Bir tuşa basın kısmına gelince tekrar basarsan bu bir kısır döngü olur

tabi problem bu mu bilinmez
Bilal1903 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 23:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
scaner123
Power Member
Bilgisayarım

scaner123 Avatar

Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: ADANA

hortttt abicim bu hortlek konuyamı yapıyon yorumunu yaa get günceL konulara yaz
scaner123 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 23:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
bulkan
Silver Member
Bilgisayarım

bulkan Avatar

Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Son iletinin gönderildiği tarihe dikkat etmiyoruz sanırım :S
Eski 04-07-08, 00:55 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
ozgurkeles64
V.I.Member

Katılım tarihi: 26.12.07

Alıntı:
scaner123 tarafından iletildi. Mesajı göster
hortttt abicim bu hortlek konuyamı yapıyon yorumunu yaa get günceL konulara yaz
ozgurkeles64 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 01:21 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
punisher_1947
Cool Member
Bilgisayarım

punisher_1947 Avatar

Katılım tarihi: 07.06.08
Nereden: bursa

HDD de bir prob olduğunu sanmıyrm karaca arkadaşın dediği çok doğru+mantıklı bi konu eğer bir tuş basılı kalırsa biliyosn sorunu hdd de arama git başka bir makinada kurmayı dene olmadı git başka bir makinada kur sana bi dosya wericem eror hatası die sistem32 nin içine atacaksın we diski makinaya taktığıda çatır çatır çalışacak
punisher_1947 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 01:25 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
asymetry
Silver Member
Bilgisayarım

asymetry Avatar

Katılım tarihi: 24.12.07
Nereden: balıkesir

Alıntı:
punisher_1947 tarafından iletildi. Mesajı göster
HDD de bir prob olduğunu sanmıyrm karaca arkadaşın dediği çok doğru+mantıklı bi konu eğer bir tuş basılı kalırsa biliyosn sorunu hdd de arama git başka bir makinada kurmayı dene olmadı git başka bir makinada kur sana bi dosya wericem eror hatası die sistem32 nin içine atacaksın we diski makinaya taktığıda çatır çatır çalışacak

arkadaş iki seneden bu yana sorununu çözmüştür herhal ,değilmi?

harddiskboom
Rookie Member
06-11-06, 12:12

arkadaş mesajı bu vakit yazmış,senin yaptığını yapan çok oldu(ben dahil),adı hort oldu,uyarmak şart oldu.

Hayat; aldığın nefeslerin toplamı değil,nefesini kesen anların toplamıdır.
asymetry çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 09:15 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

ne güzel çözmüşüm olayı konu kapanmış gitmiş server ın derinliklerine nerden bulup çıkartıyorsunuz kardeşim...

konu kapansın lütfen
Eski 08-07-08, 13:23 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
Bilal1903
Member
Bilgisayarım

Bilal1903 Avatar

Her konuya,daha dogrusu gördüğüm yardımcı olabileceğime inandığım konulara cevap yazmaya çalışıyorum.

Lakin bu konu birinin mesajıyla canlanmış ve üstlere taşınmış olduğu icin direk girip yorumumu yaptım.
Bunda bir art niyet varmışcasına her önüne gelenin girip abi hörtlemiş pörtlemiş felsefesi yapmasına gerek yok!
Bir kişi girer,uyarır baktı ki harbi konu eski iletir bir yetkiliye konu kilitlenir.

İnsanı yorumdan soğutmayalım lütfen.

Saygılar.
Eski 08-07-08, 15:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
ne güzel çözmüşüm olayı konu kapanmış gitmiş server ın derinliklerine nerden bulup çıkartıyorsunuz kardeşim...

konu kapansın lütfen
Alıntı:
Bilal1903 tarafından iletildi. Mesajı göster
Her konuya,daha dogrusu gördüğüm yardımcı olabileceğime inandığım konulara cevap yazmaya çalışıyorum.

Lakin bu konu birinin mesajıyla canlanmış ve üstlere taşınmış olduğu icin direk girip yorumumu yaptım.
Bunda bir art niyet varmışcasına her önüne gelenin girip abi hörtlemiş pörtlemiş felsefesi yapmasına gerek yok!
Bir kişi girer,uyarır baktı ki harbi konu eski iletir bir yetkiliye konu kilitlenir.

İnsanı yorumdan soğutmayalım lütfen.

Saygılar.

Soğuma..Hatta dahada ısınabilirsin ama yeni konularla

Ben nasıl yukarı taşındığını anlayamadım

Saygılar.
Eski 15-07-08, 10:42 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
Bilal1903
Member
Bilgisayarım

Bilal1903 Avatar

Alıntı:
Soğuma..Hatta dahada ısınabilirsin ama yeni konularla

Ben nasıl yukarı taşındığını anlayamadım

Saygılar.
Karaca kardeşim mevzu tarih filan değil,bende farkettim doğru söylüyorsun lakin ben hergirenin konuyu hortlatana,ki ben hortlatan değildim girip birşeyler sayıyor fütursuzca..yok git güncellere yaz yok nerden buluyosun bunları falanlar filanlar...
Yetkili bir arkadaş mesela senin gibi gelse uyarsa kilitlese konuyu efendice tamam eyvallah ama mevzu cocuk eline düşer gibi şamaroğlanına döndürüyorlar insanı..Gelen bir laf giden bir laf..

Neyse kardeşim gereksiz konularla forumu isgal etmeyelim,inşallah bu sitemim,sitemime sebep olanlara yol gösterirde başka arkadaşlara aynılarını tekrarlamazlar..

Saygılar sevgiler.
Eski 16-07-08, 10:08 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
karaca
hARDWAREMANIAC
Bilgisayarım

karaca Avatar

Alıntı:
Bilal1903 tarafından iletildi. Mesajı göster
Karaca kardeşim mevzu tarih filan değil,bende farkettim doğru söylüyorsun lakin ben hergirenin konuyu hortlatana,ki ben hortlatan değildim girip birşeyler sayıyor fütursuzca..yok git güncellere yaz yok nerden buluyosun bunları falanlar filanlar...
Yetkili bir arkadaş mesela senin gibi gelse uyarsa kilitlese konuyu efendice tamam eyvallah ama mevzu cocuk eline düşer gibi şamaroğlanına döndürüyorlar insanı..Gelen bir laf giden bir laf..

Neyse kardeşim gereksiz konularla forumu isgal etmeyelim,inşallah bu sitemim,sitemime sebep olanlara yol gösterirde başka arkadaşlara aynılarını tekrarlamazlar..

Saygılar sevgiler.
Anlaştık...

Bookmarks
Konu araçları