Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

harici harddiskler(tasinabilir harddisk) hakkında

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında harici harddiskler(tasinabilir harddisk) hakkında başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhaba arkadaslar; film;oyun;müzik;program gibi icerigi bulunan elimdeki arsivimimi harici bir harddiskte depolamak istiyorum;fakat bu cihazlar hakkında pek bir fikrim yok.Sata ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 13-10-07, 18:57   #1 (permalink)
edifice87
New Member

Katılım tarihi: 13.10.07
harici harddiskler(tasinabilir harddisk) hakkında

Merhaba arkadaslar; film;oyun;müzik;program gibi icerigi bulunan elimdeki arsivimimi harici bir harddiskte depolamak istiyorum;fakat bu cihazlar hakkında pek bir fikrim yok.Sata mı iyi yok idee mi? yada okuma hızı/yazma hızı ideal nedir?
yada harici bir güc kaynagına bagimli olup;olmamasının önemi?
yani kısaca harici harddisk kullanan arkadaslar veya bu konuda bir fikre sahip olanlar lütfen buraya önerilerini yazsınlar ve tercih sebeplerini? yani neden o ürünü tercih etmeliyim? gibisinden acıklamalarda bulunursa cok sevinirim...Benim icin en önemlisi hızlı veri aktarımı ve klasörler arasında hızlı bir gecisin bulunmasi...simdiden ilginize cok tesekkürler...
fişli olanlar mı daha iyi yoksa ve fissiz usb den gücünü alanlar mı?
bana ürün veya marka tavsiyesinde bulunursanız cok sevinirim...
edifice87 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-10-07, 20:09   #2 (permalink)
matrix07
Senior Member

matrix07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 01.03.07
Nereden: Antalya
Ynt: harici harddiskler(tasinabilir harddisk) hakkında

2.5 " olan Taşınabilir harddiskler şuan belli bir standartta.Nedir bu standartlar.Hepsi 5400 rpm,2 mb ön bellek,usb den çalışıyorlar.Ben almadım ve kullanmadım.Biraz araştırdım.Smartdisk bence bazı yönlerle daha iyi.Diğerleride iyi ama bazı eksileri var.Mesela Western digital kesinlikle bir kılıfla kullanman lazım çizilebilir bir yüzeye sahipmiş.Çizilemeyen var mı onu bilmiyom ama araştırdım yorumlar böyle.Smartdisk bu arada samsung marka harddisk barındırıyor.Bence iyi ve kaliteli.Philips,seagate de iyilerden.Diğerler markaları bilmiyorum.

Harici bir güç kaynağı fişe filan gerek yok.Hepside Usb den bağlanıyor.O yüzden bence kullanışlı ve gayet hızlılarda.Smartdisk te hemde Back up yani yedekleme olayı da mevcut.Bazı sitelerde taşıma kılıfı da hediye ediyorlar.

Bu arada bazı model taşınabilir harddisklerin 8 mb ön belleğe mevcut olduğunu gördüm.Tabi belki bunlar biraz daha hızlı olabilir ama daha pahalılar.

Yalnız belirteyim dikkat et bazı taşınabilir hdd ler 4200 rpm adamlar küçük yazılarla yazıyor sonra dan farkedilebiliyor.Bir ürün alırken her zaman dikkat.

Bende kararsız kaldım alacağımda.Philips in bir modeli var.

Acer Notebook , Dell Laptop , Acer Dizüstü Bilgisayar - 80 GB (2.5") 5400 Rpm USB2.0 PhilipsTAŞINABİLİR HARDDİSK

bunu yada smartdisk in bir modelini almayı düşünüyorum.

Umarım sana ve taşınabilir hdd alacak arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.
Viewsonic 22"VG2230wm/Gigabyte P-35 DSQ6/Core 2 Duo E7200 2.53@3.99 Ghz/2*2 Mushkin High Performans 800@1008Mhz/1 Gb Gecube 3870 X2/Thermaltake Armor+ /Silverstone ST50Ef 500 Watt/Zalman 9700//Samsung Dvd-Rw/250 Gb*2 Seagate 410AS Raid0
matrix07 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-10-07, 20:17   #3 (permalink)
freefalcon
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.10.07
Cevap: Ynt: harici harddiskler(tasinabilir harddisk) hakkında

Ben Western Digital Kullanıyorum. Sorunsuz ve hızlı. Kasası çok şık ve güzel. Çabuk çizildiği doğru ama alırsın dışarıdan bir kılıf. Zaten WD harddisklerin fiyatları da çok uygun. 2.5 inç olanların neredeyse hepsi gücünü usb'den alıyor. 3,5 inç olanlar da harici adaptörden alır. Harici güç kaynağı taşınabilirliği büyük ölçüde azaltıyor.
freefalcon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-10-07, 01:00   #4 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13
Cevap: harici harddiskler(tasinabilir harddisk) hakkında

ben everest Sata HDD kutusu kullanıyorum 3.5" SataII HDD takıp o şekilde kullanıyorum. Ancak taşınabilirliği bayağı kısıtlı taşınabilirlik önemli ise senin için kesinlikle 2.5" HDD al. 5400 rpm 8 mb cache'li modellerin performansı da fena değil. öneri olarak hepsiburada.com'da Codegen'lerin fiyatı biraz daha cazip oraya bakabilirsin. Codegenlerde çift başlı usb kablosu veriliyor, eğer notebook'da kullanacaksan yeterli gücün sağlanması için şart. cepte taşımak önemli değil dersen ancak 3.5"'leri öneririm. benim kutu kullanmamın sebebi de eğer bir problem olursa kutudan çıkarıp bilgisayara takarım içindeki dataları kurtarma şansımın olması. 2.5"lerin çoğunda arıza olursa servise göndermen gerekir. bu bakımdan Codegen de kullanışlı olabilir. çünkü onlarda aslında 2.5" HDD kutusu içinde notebook HDD var. ilerde rahatlıkla upgrade edebilirsin veya yedek HDD alabilirsin
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

harici harddiskler(tasinabilir harddisk) hakkında ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Western-Digital-750GB harici harddisk hakkında hami10 Genel 5 10-09-07 10:43
Harici Harddisk Sorunu (Çok Acil) baylan1903 Genel 1 08-02-07 17:24
Nasıl bir harici harddisk almalı Gezz Inti Genel 2 10-12-06 01:01
Harici Harddisk Sorusu_(yardım)_??? olex Çokluortam 3 06-08-06 01:46
yeni nesil USB harici harddiskler monkreloaded Genel 1 21-10-04 01:42

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 19:50.