Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

HARRDİSK UYUMU

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında HARRDİSK UYUMU başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "SEAGATE 160GB 7200RPM 2MB NCQ SATA2 SABİT DİSK Yukarıda Yazmış olduğun Harddisk ASUS p4p800s-x anakarta uyum sağlar mı arkadaşlar Çok ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 28-03-07, 19:59   #1 (permalink)
ceokapo
Power Member

ceokapo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 30.06.06
Nereden: İstanbul
HARRDİSK UYUMU

SEAGATE 160GB 7200RPM 2MB NCQ SATA2 SABİT DİSK

Yukarıda Yazmış olduğun Harddisk ASUS p4p800s-x anakarta uyum sağlar mı arkadaşlar Çok aradım ama bulamadım Şimdiden teşekkürler.
ceokapo çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-07, 20:05   #2 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Re: HARRDİSK UYUMU

öncelikle 2mb değil 16mb al
anakartında sata desteği vardır ama sata 1dir o yüzden sata2 olarak kullanmazsın ama anlamazsında farkı al kullan yani uyumsuzluk olmaz
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-07, 20:19   #3 (permalink)
ceokapo
Power Member

ceokapo Avatar

Bilgisayarım
Arrow Re: HARRDİSK UYUMU

Bi Sorun Çıkmaz yani Bide Benim Eski Harddiskteki bilgiler bu harddiski aldığım zaman gidicekmi yksa kalıcakmı Bide Format atmayalım sonra
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-03-07, 20:30   #4 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul

Alıntı:
ceokapo tarafından iletildi. Mesajı göster
Bi Sorun Çıkmaz yani Bide Benim Eski Harddiskteki bilgiler bu harddiski aldığım zaman gidicekmi yksa kalıcakmı Bide Format atmayalım sonra
çıkmaz merak etme eski hddne format atmazsan bilgilerde durur
muratyayla şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-03-07, 13:27   #5 (permalink)
blaster2005
V.I.Member

blaster2005 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 16.11.05
Nereden: Transilvanya (İzmir)
Resimler: 13

anakartın sata 2 desteği yok fakat @muratyayla nın dediği gibi 16mb al 8mb cache aşağısını alma.sorun çıkmaz güle güle kullan

Vurulmuş temiz alnından uzanmış yatıyor. BİR HİLAL UĞRUNA YARAB NE GÜNEŞLER BATIYOR ( *
blaster2005 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-03-07, 16:14   #6 (permalink)
ceokapo
Power Member

ceokapo Avatar

Bilgisayarım
Arrow Re: HARRDİSK UYUMU

Teşekkür ederim arkadaşlar
ceokapo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-03-07, 18:40   #7 (permalink)
by_BuR@K
hARDWAREMANIAC

by_BuR@K Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.03.06
Nereden: hARDWAREMANIA
Thumbs up Re: HARRDİSK UYUMU

Alıntı:
blaster2005 tarafından iletildi. Mesajı göster
anakartın sata 2 desteği yok fakat @muratyayla nın dediği gibi 16mb al 8mb cache aşağısını alma.sorun çıkmaz güle güle kullan
+1 sata 2 desketlemiyo ama 16 mb al Hayırlı uğurlu olsun
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-02-08, 02:49   #8 (permalink)
Healthy_Male
Rookie Member

Katılım tarihi: 20.01.08
Nereden: ist
Ynt: HARRDİSK UYUMU

bence sata hdd alma git ide hdd al. ben sata aldım emin ol fazla güç çekmekten başka hiçbir artısı yok. tabii sistemin çok iyi değilse.

ben sata kullanıyorum ve artık overclock yapamıyorum. yardımcı olursan bende sana bişeyler sormak isterim.
Healthy_Male çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-02-08, 02:56   #9 (permalink)
aralker
Silver Member

aralker Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.04.04

Alıntı:
Healthy_Male tarafından iletildi. Mesajı göster
bence sata hdd alma git ide hdd al. ben sata aldım emin ol fazla güç çekmekten başka hiçbir artısı yok. tabii sistemin çok iyi değilse.

ben sata kullanıyorum ve artık overclock yapamıyorum. yardımcı olursan bende sana bişeyler sormak isterim.
arkadaşım saçmalama sata ide den çok daha hızlı çalışıyor neye göre bunu yazdın ?

sata harddisk yüzünden overclock yapılamadığı gibi bir durum da yok

harddisk alıcak arkadaşım bu mesajı okumamış olarak say...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 07-02-08, 03:35   #10 (permalink)
alexcan1905
Senior Member

alexcan1905 Avatar

Katılım tarihi: 25.05.07
Nereden: İzmir
Thumbs up Ynt: HARRDİSK UYUMU

Aynen 8mb Aşağı Alma.Ve Arkasında Jumper Varsa Sata 2 den Sata 1 e Ayrla.Bios Otomatik Olarak Tanıyormu onu bilmiom.Arkadaşlar Bu Konudada Bilgi Versin Lütfen...
alexcan1905 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-07-08, 01:33   #11 (permalink)
zindan_yolcusu
New Member

Katılım tarihi: 25.02.08

arkadaşlar ben harrdiskim bozulmuş bilgisayarım acılırken F1 hatası veriyor Harddiskler ilgili bişeyle ryazıyor sonra F1 basınca acılıyor pc ciye gittim harddisk bozulmuş dedi format attım düzelemdi biosla oynadım düzelmedi bios pilini degiştirdim düzelmedş son çare olarakda harddisk almak kaldı şimdi harddisk alıcam ama benimkisi sata mı ıde mi hiç anlamıyorum donanımdan ban yardımcı olaabilcek arkadaşlar var mı şimdiden hepinize teşekkür ederimm
zindan_yolcusu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-07-08, 01:40   #12 (permalink)
alexcan1905
Senior Member

alexcan1905 Avatar

Katılım tarihi: 25.05.07
Nereden: İzmir
Thumbs up Ynt: HARRDİSK UYUMU

Alıntı:
zindan_yolcusu tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar ben harrdiskim bozulmuş bilgisayarım acılırken F1 hatası veriyor Harddiskler ilgili bişeyle ryazıyor sonra F1 basınca acılıyor pc ciye gittim harddisk bozulmuş dedi format attım düzelemdi biosla oynadım düzelmedi bios pilini degiştirdim düzelmedş son çare olarakda harddisk almak kaldı şimdi harddisk alıcam ama benimkisi sata mı ıde mi hiç anlamıyorum donanımdan ban yardımcı olaabilcek arkadaşlar var mı şimdiden hepinize teşekkür ederimm

Hatayı eğer kalem kağıtla bir yere not edip yazarsan çözme imkanımız var.Ayrıca F1 e bastıktan sonra normal masa üstü falan gelip normal işlemlerini yapabiliyorsan Hard Disk Sağlam Demektir.Sen sorununu buraya yaz paran boşuna gitmesin.
alexcan1905 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 22-07-08, 15:14   #13 (permalink)
zindan_yolcusu
New Member

Katılım tarihi: 25.02.08

kardeş aynen şu hatayı veriyor

Press DEL to run Stup
Press F8 for BBS PoPup
1024MB OK DDR2 : 533MHz
Auto-Detecting Sec Master...CD/DVD Rom
Auto-Detecting 4 th Master...IDE Hard Disk
Sec Master LITE-ON Cd-Rw SOHR-5239S 25oA Ultra DMA Mode-2
4 th Master: Samsung HDOSOHJ 2H100-41
Ultra DMA Mode-6 S.M.A.R.T capable abd Status BAd
4 th Master Hard Disk : S.M.A.R.T
Status BAD, Backup and Replace
Press F1 to Resume

KArdeşim aÇil bir çözüm bulursaız sevinirmmm
zindan_yolcusu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 20:57   #14 (permalink)
tugra58
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.04.08
Nereden: sivas

Alıntı:
zindan_yolcusu tarafından iletildi. Mesajı göster
kardeş aynen şu hatayı veriyor

Press DEL to run Stup
Press F8 for BBS PoPup
1024MB OK DDR2 : 533MHz
Auto-Detecting Sec Master...CD/DVD Rom
Auto-Detecting 4 th Master...IDE Hard Disk
Sec Master LITE-ON Cd-Rw SOHR-5239S 25oA Ultra DMA Mode-2
Press F1 to Resume

KArdeşim aÇil bir çözüm bulursaız sevinirmmm
iyi de kardesim benim anladıgım kadarıyla o hdd hatası deilki en azından ben ole biliyorum cunki bendede vardı aynısı ve biostan f1 ile acmayı devre dısı bırakırsan duzgun baslıyo... yinede kesin bilen varsa solesin..
tugra58 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 21:10   #15 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2

Alıntı:
sata harddisk yüzünden overclock yapılamadığı gibi bir durum da yok
sata veri yolu, memory frekansına duyarlıdır bazı anakartlar (benim eski gigabyte da bile) biosda memory frekans ayarı yaparken sağda help kutucuğunda belirtir ama bende sorun çıkmadı hiç

Alıntı:

Alıntı:
iyi de kardesim benim anladıgım kadarıyla o hdd hatası deilki en azından ben ole biliyorum cunki bendede vardı aynısı ve biostan f1 ile acmayı devre dısı bırakırsan duzgun baslıyo... yinede kesin bilen varsa solesin..
konu hortlamış ben yinede yorumumu yapıyım...

Status BAD, Backup and Replace ; Durum kötü (Smart raporundan bahsediyor) Verilerini yedekle ve yeni bir hdd tak demek istiyor o aptal bios

bu uyarı smart uyarısıdır. bios smart raporlarının kötü olduğunu söylüyor. en iyisi bu uyarıyı alan arkadaş active smart kurup hdd lerin ısı ve stabilitesini düzenli olarak kontrol etsin. yoksa bigün gelir hdd üzerindeki hiç bir veriye ulaşamayabilir...
ayrıca varsa ısı sorununu çözerse ve hdd nin U-DMA ayarını HUTIL adlı programla düşürürse sorun düzelebilir...