Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

HDD Devre kartım yandı

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında HDD Devre kartım yandı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Slm arkadaşlar. Western Digital marka 320 GB harici hard diskimin devre kartı yandı. Anakartım desteklemediğinden diski bir disk kutusu içinde ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 29-08-08, 02:42   #1 (permalink)
SAHINNNNNN
New Member

Katılım tarihi: 29.08.08
HDD Devre kartım yandı

Slm arkadaşlar. Western Digital marka 320 GB harici hard diskimin devre kartı yandı. Anakartım desteklemediğinden diski bir disk kutusu içinde kullanıyor ve usb üzerinden bağlıyordum. Geçen gün bilgisayarı açtıktan sonra diki fişe taktım ve bir koku geldi, hemen fişi çektim. Diski kutudan çıkardım ve devre kartı üzerinde yanık kokuyordu. Devre kartını söktüm ve altına baktığımda 2 parça yanmıştı. kartın fotoğraflarını çektim fakat fotoğraf makinem olmadığından yüksek çözünürlüklü değiller.

Yanan parçalar ilk resimde işaretli. Arkadaşlar diskte 170 Gb veri var. Diskin aynısından alıp yenisinin kartını buna taktık yine görmedi. Yeni aldığım disk aynı marka ve seri olmasına rağmen tasarımı biraz değişmiş ondan da olabilir diye düşünüyorum fakat yeni diski bilgisayar da görmedi bu nedenle yeni aldığım disk te arızalı olabilir belki ondan da olmamıştır diye düşündüm.

Bu arada diski yanık kartla birlikte tekrar pcye bağladım, diski usb depolama aygıtı olarak görüyor ve donanım başarıyla yüklendi diyor fakat disk bilgisayarımda gözükmüyor. Aygıt yöneticisinde de üreticisi ve adı belli olmayan Usb Device isimli bir aygıt disk sürücüleri kısmında görülüyor. Yeni aldığım diski de ayrı olarak taktım ama bir değişme yok onu da tanımadı ve usb device olarak gördü. Yeni aldığım disk başka pc de de çalışmadı.Sanırım yeni aldığım disk de bozuk.

Şimdi ne yapmalıyım arkadaşlar verilerim önemli benim için çok uğraştım arşivlerken. Acaba diskin ikinci elini bulmaya çalışıp tekrar kart değiştirme yoluna mı gitmeliyim. Yoksa bu kartın üzerindeki parçaların yenisini takabilirler mi? Olabilirse bu işi kim yapar, nasıl olur yardım edebilir misiniz? Veri kurtarma şirketlerine verebilecek kadar param yok en fazla 100 $ civarı harcama yapabilirim bu iş için.

Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ederim.
SAHINNNNNN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 04:47   #2 (permalink)
HuRRiCaNe
V.I.Member

HuRRiCaNe Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.04.06
Nereden: Searching ...
Resimler: 6
Ynt: HDD Devre kartım yandı

Hangi şehirde olduğunu bilemiyorum fakat Eskişehir Esnaf Sarayında EsTech bilgisayar var, orayla görüşebilirsin. yanan modülü değiştirebilirler. fakat imkanın varsa aynı harddiskin ikinci elini bulup kart değiştirme yolunada gidebilirsin. ayrıca usb olarak gören makinede BIOS'dan smart ayarını falan kapatıp tekrar göstermeyi deneyebilirsin.
Geçmiş olsun, kolay gelsin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 05:05   #3 (permalink)
SAHINNNNNN
New Member

İstanbul anadolu yakasındayım.
SAHINNNNNN çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 16:43   #4 (permalink)
SAHINNNNNN
New Member

Yardımcı olabilecek arkadaşlar var mı? Önerilerinizi bekliyorum.
SAHINNNNNN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
devre, hdd

Konu araçları

HDD Devre kartım yandı ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
Acaba ekran kartım yandı mı ?? crayz17 Ekran Kartları 1 04-08-08 01:24
Çöp Kutusu Devre Dışı FC Genel(OS) 6 12-03-06 17:35
Kısa devre ? xiphias Genel 5 25-10-05 17:31
devre ile ilgili.... fortunee Genel 2 19-08-04 00:49
devre şemaları enrique Genel 4 26-03-03 06:57

Aranızda sır kalmasın!