Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

intel dual core serilerinin oyun performansı????

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında intel dual core serilerinin oyun performansı???? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "mrb arkadaşlar. amd nin oyun performnsı çok ballandırılıyor. peki intelin dual core serilerinin oyun performansı ne durumda sizce.örneğin e2180(2.0ghz) işlemciyle ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 30-08-08, 10:53   #1 (permalink)
izmirlim_35
Rookie Member

Katılım tarihi: 22.08.08
intel dual core serilerinin oyun performansı????

mrb arkadaşlar.amd nin oyun performnsı çok ballandırılıyor. peki intelin dual core serilerinin oyun performansı ne durumda sizce.örneğin e2180(2.0ghz) işlemciyle birlikte 512mb lık 128bit direct x 10 destekli güzl bi ekran kartı iyi verim verirmi??(pes 2008,crysis,cod4 vs..)en azından oyunu medium detayda oynamak için.şimdidn teşşkrler.
izmirlim_35 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 11:03   #2 (permalink)
apollo 13
Cool Member

apollo 13 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 25.08.08
Nereden: istanbul
Ynt: intel dual core serilerinin oyun performansı????

merhaba kardeş bahsettiğin pc de oyunları rahatlıkla oynarsın benim eski kartım 512 mb 128 bit dx 10 destekli nvidia 7300 gs rahatlıkla bu oyunları oynuyordum 2.0 Ghz işlemci ise yeter bu oyunlar için
apollo 13 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 11:08   #3 (permalink)
izmirlim_35
Rookie Member

apollo kardş çok teşekkr ederim bilgilendirdiğin için.aynı fiyata amd 5000 war.ama ısıydı fln derkn uğraşmak istemiyorm.seçimi inteldn yapçam.intelin performansı fena diil diosn yani nvidi7300 ile oyunlar için en azından mediumda..
izmirlim_35 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 11:11   #4 (permalink)
diablo
Moderator

diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 11.01.02
Nereden: Ankara
Resimler: 5

Alıntı:
apollo 13 tarafından iletildi. Mesajı göster
merhaba kardeş bahsettiğin pc de oyunları rahatlıkla oynarsın benim eski kartım 512 mb 128 bit dx 10 destekli nvidia 7300 gs rahatlıkla bu oyunları oynuyordum 2.0 Ghz işlemci ise yeter bu oyunlar için
7300 ile crysis i açamazsın bile.

diablo şu an çevrim içi  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 11:14   #5 (permalink)
izmirlim_35
Rookie Member

aslında haklsn diablo.bakıormda 7300gs 128bit flnda deil ayrıca direct x 9 desteklio 10 deil.yanlışı war galiba.konudan sapmayalmda.işlemci hakknda görüşleri almak istiyorum lütfen.
izmirlim_35 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 11:49   #6 (permalink)
apollo 13
Cool Member

apollo 13 Avatar

Bilgisayarım

arkadaşlar ben intel core 2 duo vardı bende nvidia 7300 gs ekran kartı vardı üzerinde crysis i sorunsuz bitirdim sizin yanlışınız var galiba ayrıca bu pc de oynayıp bitirdiğim ağır oyunlar:Call of duty 4,Crysis,Stranglehold,medal of honor Airborne,Pes ve fifa 2008,scarface,mafia,the godfather,Gears of war,Resident evil 4 vb. ekran kartı 128 bit idi.
Ama kastığı oyunlarda oluyordu Lost,Race driver grid,Fuel of war yani aklınızda yanlış bilgi kalmasın
apollo 13 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 11:56   #7 (permalink)
izmirlim_35
Rookie Member

apollo kardş şu bahsettiğin kartın linkini koyabilrmsn incelemek için.
izmirlim_35 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 11:58   #8 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

Alıntı:
apollo 13 tarafından iletildi. Mesajı göster
arkadaşlar ben intel core 2 duo vardı bende nvidia 7300 gs ekran kartı vardı üzerinde crysis i sorunsuz bitirdim sizin yanlışınız var galiba
Sorunsuz derken? 8x antialiasing açık, bütün ayarlar sonda, yüksek çözünürlükte oynamak var. Bide 7300GS ile sorunsuz(!) oynamak var. 2-3 nesil atladı bu kartın üstüne.

@izmirlim_35 : Oyun performansı öncelikli olarak ekran kartına bağlıdır. Daha sonra işlemciye bakar. Ha bu demek değil ki son model bi ekran kartı alalım işlemciyi rasgele alalım. Ona görede iyi işlemci lazım tabi. e2180 şu an için iyi olsada ilerisi için çokta iyi olmayacaktır(overlock yapmayacağını varsayıyoruz tabi)
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 12:02   #9 (permalink)
izmirlim_35
Rookie Member

kardş overclockta uygulama hakknda bilgm yok.o yüzdn bulaşmicam hiç.ekran kartı için toplam 70dolarım war.alabileceğim en iyi kart hangisi????bide direct x 10 olan ekran kartlarının hepsi xp de direct 9uda destekliormu?
izmirlim_35 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 12:04   #10 (permalink)
Indra
hARDWAREMANIAC

Indra Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.03.04
Nereden: Somewhere In The Middle Earth
Resimler: 1

70 dolara adam akıllı bi ekran kartı alman zor. Giriş seviyesi bi kart alabilirsin o paraya anca. Temiz ikinci el bakabilirsin yada.

Directx 10 olanlar tabiki Directx9 destekler.
Indra çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 12:09   #11 (permalink)
mercanlee
Cool Member

mercanlee Avatar

Katılım tarihi: 29.06.06
Nereden: İstanbul

Dx10 kartların hepsi dx9 destekler 70 dolar değilde 80 dolar seviyesinde 512 mb 8600gt ler var onlara bak 70 dolar seviyesinde hep ddr2 li kartları doldurmuşlar işlemci olarakta E2160 kullanıyorum o/c ile 2.91 ghz çıktım oyun işlemcinin performansı tamamiyle tatmin edici ancak anakartın iyi olmazsa o/c yapamazsın anakarta fazla para vermem diyosan amd alacaksın yanına da bi tane x2 4600 falan diye düşünüyorum....
mercanlee çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 12:12   #12 (permalink)
apollo 13
Cool Member

apollo 13 Avatar

Bilgisayarım

arkadaş call of duty4 cryis pes 2008 gibi oyunları oynayabileceği bir kart tavsiyesi istemiş ben de bu kartta bu oyunları oynadığımı söyledim sorunsuz derken de hiç donma falan yaşamadım.Ordan da diablo arkadaş crysis i açamazsın demiş ben bitirdiğimi söylüyorum diablo arkadaştan bir savunma bekliyorum
apollo 13 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-08-08, 12:13   #13 (permalink)
izmirlim_35
Rookie Member

kardş anakart olarak gigabiyte 945gcm alacağm herhlde.araştırdığm kadarıyla dual core serilerinden iyi performans weriomş.oc açısındanda e2180 ne kadr doğru bilmem ama 3.6 yapan olmş exa.com da okudum.dediğinz gibi 70dolara ddr2 teknolojisi war.peki 80dolara ne önerirsnz?(apollo şu kartının linkini bi atsanda incelesek kardş)
izmirlim_35 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver</