Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

İşlemcim Çok Isınıyor :S

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında İşlemcim Çok Isınıyor :S başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Arkadaşlar Asus p4p8x anakartım var ve buna p4 2.8 533 (512mb cache) işlemci kullanıyorum bilgisayarı açtığımda işlemci sıcaklığı 55c vede ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 03-06-06, 11:21   #1 (permalink)
chaseer
New Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.06.06
Nereden: İstabul
Arrow İşlemcim Çok Isınıyor :S

Arkadaşlar Asus p4p8x anakartım var ve buna p4 2.8 533 (512mb cache) işlemci kullanıyorum bilgisayarı açtığımda işlemci sıcaklığı 55c vede sitem açıldığında 60c lerde calişıyor acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir 3tane fan denedim ama napile kasada da 3tae takıl ama nafile
chaseer çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 11:44   #2 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Alıntı:
chaseer tarafından iletildi.
Arkadaşlar Asus p4p8x anakartım var ve buna p4 2.8 533 (512mb cache) işlemci kullanıyorum bilgisayarı açtığımda işlemci sıcaklığı 55c vede sitem açıldığında 60c lerde calişıyor acaba sorun neden kaynaklanıyor olabilir 3tane fan denedim ama napile kasada da 3tae takıl ama nafile
Cpu üzerinde ki fan oturmamış olabilir, fanın metal kısmı ile cpu arasında ki terman macun kalitesiz az yada gereğinden fazla olabilir, kasa içinde çok fan olması değil düzgün bir hava akışı olması önemlidir.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 13:15   #3 (permalink)
magic_ocean
hARDWAREMANIAC

magic_ocean Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.10.04
Nereden: İstaNbul'un HerYErinde
Blog Mesajları: 1
Resimler: 1
zaten bildiğim kadar senın ıslemcının acılıs sıcaklıgı o ve havarlada ısındı kasanın kapaını acık bırak bı problem olmaz
Eski 03-06-06, 13:45   #4 (permalink)
basarann
Senior Member

basarann Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 27.02.06
Nereden: siyasisohbet.net adresinde :)
Sıcaklıgın Hiç Problem Degil

Dostum Senin İşlemcinin Normal sıcaklık degerleri ozaten kafana takma sen
En cok ısınan seriyi kullanıyorsun socak havalarda 65 70 de olur o
Sorun yok
70 i zaten gececegini sanmıyorum
basarann çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 13:54   #5 (permalink)
muratpuma
Rookie Member

muratpuma Avatar

Katılım tarihi: 02.06.06
Nereden: RİZE-MERKEZ
thermal macun ile alakası yok

Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Cpu üzerinde ki fan oturmamış olabilir, fanın metal kısmı ile cpu arasında ki terman macun kalitesiz az yada gereğinden fazla olabilir, kasa içinde çok fan olması değil düzgün bir hava akışı olması önemlidir.
thermal macunun soğutmada hiçbir etkisi yoktur thermal macunun amacı işlemcinin yüksek ısılsrda yanmasını engellemektir.
muratpuma çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 15:47   #6 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Alıntı:
muratpuma tarafından iletildi.
thermal macunun soğutmada hiçbir etkisi yoktur thermal macunun amacı işlemcinin yüksek ısılsrda yanmasını engellemektir.
Bundan eminmisin termal macun ısı ileimi arttırır.
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 15:55   #7 (permalink)
İSYAN
Member

İSYAN Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.04.06
Nereden: ANKARA
Alıntı:
e-diablo tarafından iletildi.
Bundan eminmisin termal macun ısı ileimi arttırır.
Ben bunu denedim (termal macun kullanarak ve kullanmayarak) macun ile 2 derece daha farkediyor o kadar. hatta bakımını yaptığım bir arkadaşın bilgisayarında termal macun hiç yoktu(termal macunun izi bile yoktu) ama gayet normal ısıda çalışıyordu. termal macun tabiki kullanılmalı ama ısıda çok bir farkı olmuyor.
İSYAN çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 16:46   #8 (permalink)
comanchee
Silver Member

comanchee Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.04.04
Nereden: Bilgisayarın Başında
termal macunun kalitesi önemli

Alıntı:
İSYAN tarafından iletildi.
Ben bunu denedim (termal macun kullanarak ve kullanmayarak) macun ile 2 derece daha farkediyor o kadar. hatta bakımını yaptığım bir arkadaşın bilgisayarında termal macun hiç yoktu(termal macunun izi bile yoktu) ama gayet normal ısıda çalışıyordu. termal macun tabiki kullanılmalı ama ısıda çok bir farkı olmuyor.
dandik bir heatsinkle gelen termal macunu sürersen bi fark olmaz tabiii....
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 16:46   #9 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Uzun vade kullanımda yada yuksek ıslemlerde cakacaktır.
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 16:57   #10 (permalink)
muratpuma
Rookie Member

muratpuma Avatar

BİR BİLGİSAYARCI OLARAK SÖYLÜYORUM THERMAL MACUN DERECE DÜŞÜRMEZ

1994 yılından beri bilgisayar sistemlerinin içindeyim.ve thermal macunu görevini gayet iyi biliyorum hatta amd bi ara thermal macunu kaldırmayı düşündü çünki işlemci fana yapışıp kalıyordu ve pin kırılmaları kaçınılmazdı böyle bir olay benimde başıma geldi.bahsettiğin 1-2 derecelik iniş çıkış sürekli olan bir şey.macun ile alakası yok.bir metal kasenin içene su doldurun başka bir metal kaseye ise doldurmayın.ikisinide aynı ocağın üstüne koyun ikiside aynı derece sıcklıkta yanacaktır ama içinde su olan kap metal özelliğini yitirmezken diğer metal kap ateşde yanıp kızarıp eriyebilir.tabiiki su daha sonra buharlaşacak ama.sonuçta thermal madde buharlaşmıyor.
muratpuma çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 17:15   #11 (permalink)
generalissimo
Senior Member

generalissimo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.11.05
Nereden: ankara
termal macunun neden yapıldığını bilmeden böyle ilkel testlerle bi işe yaramıyor demek doğru olmaz bence. nerde okuduğumu hatırlamıyorum ama iki metal yüzey arasında ısı iletimi yapmak için birbirine değdirmek yetmiyor çünkü yüzey ne kadar düz gibi görüsede pürüzler mutlaka kalıyor ve bunu bu macunlar kapatıyor. ben sadece işlemcilerde değil doğrultmaç devrerinde güç yükselteçlerinde ve yüksek sıcaklıklarda çalışan bütün entegre ve transistörde bile bu macunun kullanıldığını görüyorum.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 17:22   #12 (permalink)
FIRST_BLOOD
V.I.Member

FIRST_BLOOD Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.12.05
Nereden: Samsun
işlemci yüzeyi ile heatsink arasındaki yüzey her noktada birbirine değmeyebilir, termal macun yüksek iletkenliği olan ve yarı sıvı kıvamda bir madde olduğu için bu temassızlık ihtimaline karşın arada her noktaya değebilecek olduğu için kullanılır.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 17:26   #13 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Termal macun soğutma sağlar demedikki biz termal macun sogutucu sistem olan metal ile cpu arasında ısı transferini arttırıyor arkadaşlar neden ısrarla oraya gıdıyorsunuz anlamıs degılım.
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-06-06, 17:40   #14 (permalink)
muratpuma
Rookie Member

muratpuma Avatar

tebrikler vudu

Alıntı:
FIRST_BLOOD tarafından iletildi.
işlemci yüzeyi ile heatsink arasındaki yüzey her noktada birbirine değmeyebilir, termal macun yüksek iletkenliği olan ve yarı sıvı kıvamda bir madde olduğu için bu temassızlık ihtimali