Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Işletim sistemi yükleme hatası

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Işletim sistemi yükleme hatası başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar vista yüklü bir bilgisayar aldım.vistanın performansını beğenediğim için xp yüklemek istiyordum.xp cd sini taktım c yi formatladım kur dosyalarını ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 16-08-08, 20:23   #1 (permalink)
tewfick
Rookie Member

tewfick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.08.08
Işletim sistemi yükleme hatası

arkadaşlar vista yüklü bir bilgisayar aldım.vistanın performansını beğenediğim için xp yüklemek istiyordum.xp cd sini taktım c yi formatladım kur dosyalarını yükledikten sonra yeniden başladı ve işletim sistemi yükleme hatası dedi.xp yi nasıl yüklücem nolur yardımmmm edinnnnnnn

sistem:
anakart msı p4m900
işlemci core 2 duo 2.00 ghz e4400
ram veritech 1gb
hdd seagate 250 gb
sapphıre ati hd 3650 512 mb ddr3 pcı express
tewfick çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 00:19   #2 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara
Ynt: Işletim sistemi yükleme hatası

Kurmaya çalıştığın XP normal XP ise hardiskini görmeyecektir.Kur dosyaları yüklerken altta ...F6ya basın uyarısı geçtiği zaman F6yı tuşlayıp SATA-Raid driverlarını varsa disketten yüklemelisin.
Floppy yok ise izleyeceğin 2 adım var;
-Sata driverları entegre edilmiş bir XP ile kurulum yapacaksın.
-Sata driverlarını nLite programı ile XP cdsine kendine entegre edeceksin.
SATA driver entegreli katılımsız XP, XP Cdsine SATA driverları entegresi,...gibi anahtarlarla arayarak Google dan ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin.
Eğer zaten SATA driverları eklenmiş CDden kurulum yapıyorsan o Cdde bir sorun olabilir.Başka Cdden kurulum yapmayı denemelisin.
Ayrıca bu işlemlerden evvel fdisk işlemini biliyorsan C: partitionunu silip tekrar oluşturabilirsin.Çünkü Vistanın C: de Boot loader ı bulunuyor.Bunun üzerine XP yüklemek sorun çıkarabilir.Bu konuyla ilgili de forumda bilgi mevcuttu araştırmalısın.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-08-08, 15:31   #3 (permalink)
tewfick
Rookie Member

tewfick Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 04.08.08

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Kurmaya çalıştığın XP normal XP ise hardiskini görmeyecektir.Kur dosyaları yüklerken altta ...F6ya basın uyarısı geçtiği zaman F6yı tuşlayıp SATA-Raid driverlarını varsa disketten yüklemelisin.
Floppy yok ise izleyeceğin 2 adım var;
-Sata driverları entegre edilmiş bir XP ile kurulum yapacaksın.
-Sata driverlarını nLite programı ile XP cdsine kendine entegre edeceksin.
SATA driver entegreli katılımsız XP, XP Cdsine SATA driverları entegresi,...gibi anahtarlarla arayarak Google dan ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsin.
Eğer zaten SATA driverları eklenmiş CDden kurulum yapıyorsan o Cdde bir sorun olabilir.Başka Cdden kurulum yapmayı denemelisin.
Ayrıca bu işlemlerden evvel fdisk işlemini biliyorsan C: partitionunu silip tekrar oluşturabilirsin.Çünkü Vistanın C: de Boot loader ı bulunuyor.Bunun üzerine XP yüklemek sorun çıkarabilir.Bu konuyla ilgili de forumda bilgi mevcuttu araştırmalısın.
ARKADAŞ SAOLASIN AMA SATA DRİVERLARI YÜKLÜ.BAŞKA CD DENDE DENEDİM OLMADI.AMA SEN BİLİYORSAN C Yİ SİLİP TEKRAR OLUŞTURMAYI BANA Bİ ANLATIRMISIN.CEVAP VERDİĞİN İÇN SAĞOL ŞİMDİDEN TŞKKRLR
tewfick çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 19:12   #4 (permalink)
angora21
Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: diyarbakır

sen windows xp sp2 yüklü veya entegrelii bir cd li ile denersen çalışır
angora21 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 21:12   #5 (permalink)
10un100ünden
Banned user

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.08.08
Nereden: bitlis

kardeş sen sp3 ile formatla cd nde hata olabilri ha bide c ve d yi tamamen sil ondan kaynaklanabilir.bide fat32 ve ntfs ikisi ile kur dene hangisinde bakalım sorun vermeyecek.sorun geçmezse bi ram ını değiştir bakalım sorun giderilecek mi çünkü bende aynı sorunla karşılaşmıştım.kolay gelsin.
10un100ünden çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-08-08, 11:03   #6 (permalink)
mogol
Member

mogol Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.02.08
Nereden: konya

format esnasında disk bölümlendir yeni bölüm oluştur diyor orada vistanın yüklü bulunduğu c: sürücüsünü sil yönergeleri uygula silmek için birkaç defa onaylamanı istiycek c: boyutu tamamen örnegin 80 gb ise 80000 yazacak bu şekle geldiyse biçimlendirip kuruluma devam et
mogol çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Işletim sistemi yükleme hatası ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
işletim sistemi yükleme hatası(yardımm pls)!!!!!!!!!!!!!!!!!! tewfick Microsoft Vista 1 14-08-08 21:23
işletim sistemi yükleme hatası lütfen yardım acil alimltm Genel 2 30-07-08 17:12
yerel disklere format ve temiz bir işletim sistemi yükleme asfert Önemli Konular! 4 01-07-08 03:48
Meşhur "işletim sistemi yükleme hatası" beni de buldu! SpLeNDouR Genel 12 05-06-08 14:22
işletim sistemi yükleme hatası y1g1t Genel(OS) 9 29-07-06 11:26

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 21:26.