Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Kasa Soğutma Nasıl Olmalı

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Kasa Soğutma Nasıl Olmalı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Sayın arkadaşar, edindiğim bilgi ön alt panelden içeri havayı alıp arkadaki egsozdan çıkartmak.Öne taktım bir tane, fkat iptal ettim, clock ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 23-07-07, 21:34   #1 (permalink)
thekarga®
Cool Member

thekarga® Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 07.02.06
Nereden: Istanbul- 2 Yaka- Dada
Kasa Soğutma Nasıl Olmalı

Sayın arkadaşar, edindiğim bilgi ön alt panelden içeri havayı alıp arkadaki egsozdan çıkartmak.Öne taktım bir tane, fkat iptal ettim, clock yapmadığım için zaten çok düşük seviyelerde ısınmalar. Kasamda bir de yan fan var. Orjinali arkadakiler gibi dışarı üflüyordu, ters çevirdim, yandan alıp arkadan çıkartıyor şimdi. Sisteme yüklenmediğimden ve güneşin aşırı sıcağına da mağruz kalmadığından değişiklik sonrası farkı anlayamamış olabilirim, hatta anlamadım. En doğru soğutma (özellikle yan fan için, ki direkt olarak işlemcinin üzerine doğru üflemiMİyor) nasıl olmalıdır???Saygılar - sevgiler...
Intel_C2D_2.13_4mb*1gb_OCZ+2x1gb_Kingston_(800mhz)*Gigabyte 965g-Ds3*Seagate_500gb_SataII_32mb*Nec_Dvd-Rw_7173s - Asus_Dvd-Rw_1814blt*Kasa:Raidmax_Scorpio_868*High Power 560W*Hyundai_q770*(Mouse)Logitech_Mx610 - (Klavye)Microsoft-500_Gz6*Creative Audigy*Philips FA145+ 4 Stereo Speaker
thekarga® çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 23-07-07, 23:06   #2 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2
Ynt: Kasa Soğutma Nasıl Olmalı

yan fan için yere yakınsa içeri üflemeli, ne de olsa ısınan hava yukarı çıkar ve aşağı kısımdan dışarı hava üflerseniz bu bi kayıp olarak görünür. eğer işlemci seviyelerinde ise içeri yada dışarı üflemesi, bu tartışılıcak bi konudur. ama genel olarak ön & alt fanlardan içeri, eksoz fanlardan da dışarı atılması en sağlıklı hava dolaşım sistemidir. ki bu yüzden bütün psu ların fanları dışarı üfler, hem kendi için hemde kasa içinde yükselen sıcak havayı bi an önce dışarı atmak için...

/edit ; açıkça söylemek gerekirse bu konu forumda bayaa bi tartışıldı
ve çokça yorum mevcut... bu yorumlara forum içindeki arama motoru sayesine ulaşabilirsiniz...
Eski 24-07-07, 03:29   #3 (permalink)
okufa
Cool Member

okufa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 31.03.05
Nereden: trabzon
Resimler: 1
Ynt: Kasa Soğutma Nasıl Olmalı

yan fanın yapılma sebebi kasa içerisindeki ısınan hava yerine dışarıdan alınan havayı; üst kısımda ise cpu üzerine, alt kısımda ise ekran kartı ve diğer kartlar üzerine üflemesidir. işlemci fanları sabit soğutucu üzerindeki yüzeye hava üfleyerek soğutucunun ve dolayısıyla işlemcinin soğumasını sağlar. yan fan ise bu sisteme yardımcı olması için konulmuştur. yani yan fan dışarıdan içeriye hava üfleyecek şekilde takılmalı. aksi taktirde bence mantıksız olacaktır.
amd64 3000+@2748 MHZ 1,5v abit A8N 2x512 OCZ ddr400 2x512 twinmoss ddr400 NEC 7173 DVD±RW ASUS DVD±RW 256mb saphire x1950 pro seagate 320gb seagate sata hdd ASUS TA5A kasa 430 watt TAGAN PSU samsung 940bw monitör x750f A4 tech lazer mouse Microsoft sidewinder feedback direksiyon
okufa çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

Kasa Soğutma Nasıl Olmalı ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
3 kasa yı tek kasa yapma soğutma vs beni aydınlatırmısınız ? sener_izmir Modifikasyon 7 13-12-06 01:22
kasa ve psu tercihi sesizlik ve soğutma için rocky61 Genel 0 15-01-06 11:32
kasa soğutma coyote Modifikasyon 8 25-09-04 04:19
en iyi ağ nasıl olmalı faruk114 Network 10 29-08-04 20:41
Prof. Soğutma Tasarımlı Kasa Tebol Modifikasyon 20 29-05-04 16:09

Aranızda sır kalmasın!

HABERLER

Saat ayarı GMT +3. Saat : 10:47.