Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

LCD MONİTÖRÜMDE SIKISMI PİXEL VAR YARDIM NASIL GİDERİLEBİRİLİr?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında LCD MONİTÖRÜMDE SIKISMI PİXEL VAR YARDIM NASIL GİDERİLEBİRİLİr? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadasla lcd monıtorum sıkısmıs pixel var yanlıs analamyın ölü pixel değil sıkısmıS pixel ynı bazen goruntu verıyor bazen vermıyor duyduguma ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 27-08-08, 12:44   #1 (permalink)
apacci_45
Rookie Member

Katılım tarihi: 28.01.08
Nereden: ÇANAKKALE
LCD MONİTÖRÜMDE SIKISMI PİXEL VAR YARDIM NASIL GİDERİLEBİRİLİr?

arkadasla lcd monıtorum sıkısmıs pixel var yanlıs analamyın ölü pixel değil sıkısmıS pixel ynı bazen goruntu verıyor bazen vermıyor duyduguma gore bazı videolara varmıs monıtore sanıyede bay cok renk gonderıyormus ve ısının pixel calısmaya baslıyor mus yardım edın banada o video yada program lazım???
apacci_45 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 12:58   #2 (permalink)
chona
Senior Member

chona Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.07.08
Nereden: Evden
Ynt: LCD MONİTÖRÜMDE SIKISMI PİXEL VAR YARDIM NASIL GİDERİLEBİRİLİr?

sıkışmış pixel i ilk defa duydum gerçekten
chona çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 13:05   #3 (permalink)
yok1234
Member

yok1234 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.12.07
Nereden: sanane

yanlız o videoya gerek yok çok renkli bir film ve ya videoyu tam ekranda açarsanız geçebilir
yok1234 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 13:08   #4 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2

tembel pixel, saatlerce oyun oynamanız durumu düzeltir. nedeni ise o pixel in devamlı aynı rengi göstermesi olabilir. hatta masa üstünü günlerce hareketsiz görüntülerseniz tamamen panel bu duruma düşer. çözüm yollarından bir diğeri ise tam ekran sadece beyaz renk gösterimidir. en yüksek kontrast - parlaklık değeriyle bi kaç gün açık bırakmanız yeterli olur sanırım.
Eski 27-08-08, 21:54   #5 (permalink)
dodu
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 28.05.08

Google amcaya dead pixel diye aramasını reca edersen işini görecek birçok program bulacaksın. Dead pixel dediğime bakma onların asıl görevi sleepy pixel leri toparlayıp hareketlendirmek. Dead pixellere hiç biri bişey yapamıyo, tam ekranımın ortasında 2 dene var düzelmeyolar

Ekran kartım;
http://www.techpowerup.com/gpuz/u7vqw/
dodu çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 27-08-08, 22:04   #6 (permalink)
tugrulyatagan
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 22.07.08
Nereden: Denizli

yahu biriniz sıkışmış pixel dediniz, biriniz tembel pixel dediniz, birinizde sleepy pixel demişsiniz ben bunları gerçekten ilk defa duyuyorum bunların hepsi aynı şeymi yoksa ben mi çok cahilim??
tugrulyatagan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 00:32   #7 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

undead pixel programını deneyebilirsin.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 00:59   #8 (permalink)
WisenChoice
Power Member

WisenChoice Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.06.05
Nereden: istanbuL
Resimler: 3

ShiftDelete.Net - Ölü Piksellere Son

WisenChoice çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 01:04   #9 (permalink)
Simplicity
V.I.Member

Simplicity Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.03.05
Nereden: hezeyanlarda...
Resimler: 2

ben tembel pixel diye espiri yapmıştım
Simplicity çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 01:09   #10 (permalink)
escobar
hARDWAREMANIAC

escobar Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 15.03.06
Nereden: Ankara
Resimler: 13

ölü piksel görüntü üretmeyen piksellerdir, onlara yapacak birşey yok. sürekli beyaz ışık verenler parlak piksel; kırmızı yeşil yada mavi renk verenlerde stuck pikseldir, bahsedilen programlarda ölü olmayan takılmış pikselleri düzeltmek için. program da zaten belirlediğiniz bir alanda sürekli renk değiştirerek pikseli canlandırmayı amaçlar
escobar çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 04:26   #11 (permalink)
apacci_45
Rookie Member

Katılım tarihi: 28.01.08
Nereden: ÇANAKKALE

Ne yaparsam yapıyım care olmuyor oradakı yesıl nokta ole duruyor fılm ızlerkende gozueme takılıyor sole dıyorum nasıl olsa servis bunu 3 tane olamdan tamir etmicek bende monıtoru sat 1 de gunes ısıgında 1 saat sureyle bekletersem pixellerin cogu olur:d sizce servis bole bır olayı anlar mı o sekılde olu pixelim var dıye versem servıse yaparlarmı????? Deneyen varmı???
apacci_45 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-08-08, 12:28   #12 (permalink)
Cole
V.I.Member

Cole Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.04.08
Nereden: ANTALYA
Resimler: 14

Güneş ışığında bekleterek pixellerde sorun oluşurmu bilmem ama oluşması durumunda sorunlu alan ışığın temas ettiği büyük bir bölge olacaktır.Üretimden kaynaklanan 5-6 pixel yerine daha büyük boyutlu bir sourn oluşabileceği için kalkıp kullanıcı hatası bu diye bir ret ile karşılaşabilirsin...
Cole çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 16:50   #13 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17

ekran koruyucular çok önemli çünkü günlerce masaüstünde olan bir monitörde böyle pixeller oluyor ekran koruyucu koysak ne güzel olcak
pckopat_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-08-08, 17:23   #14 (permalink)
tezcatcatl
Cool Member

tezcatcatl Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 17.07.08
Nereden: istanbul

Stuck pixel'den bahsediyorsun sanırım (kırmızı veya mavi olsa gerek).

Fix dead pixel - Killdeadpixel.com

Bu siteye gir, 1024x768'i seç, açılan sayfada f11'e bas. Küçük bir görüntü gürültüsü göreceksin kare şeklinde. O kareyi maus ile basılı tutarak Stuck Pixel'in üstüne taşı ve orda bırak. Bilgisayarı kullanmadığın vakitler arkada download falan çalışırken bu oraya masaj yapsın sürekli.

Eğer hala geçmezse, ufak bir peçete al ve sonuna kadar aç. İncecik olsun yani. pixelin üzerine getircek şekilde ekrana bir elinle koy. Öteki elinin işaret parmağıyla hafifçe tık tık vur. Tek tek vurup vurup kontrol et. Dik açıyla vurmaya çalış, ekranı çizmeyesin.

Bir yöntem daha var. Bir kalemin arkasına peçeteyi sar. Monitör açıkken stuck pixel'e nişan al. Monitörü kapat ve tam stuck pixelin olduğu yere monitör kapalıyken kalemin arkasını deydir. Hafifçe bastır. Kalem oraya basık haldeyken monitörü aç. Bunları birkaç kez tekrarla ve her fırsatta www.killdeadpixel.com'daki görüntü gürültüsü ile o pixele masaj yap.

Benim de 3 tane stuck pixel derdim var fakat kötü haber şu ki, bir gün gidiyor, bir gün geliyorlar =) Hatta gün içinde sık sık gidip gidip geliyorlar..
tezcatcatl çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Tags
lcd, pİxel

Konu araçları

LCD MONİTÖRÜMDE SIKISMI PİXEL VAR YARDIM NASIL GİDERİLEBİRİLİr