Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

notebook ram yardımı

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında notebook ram yardımı başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "merhaba.notebookuma 512 ram ilave etmek istiyorum.cpuz da (resimi ilave etmeyi beceremedim) pc 3200(200) yazıyor,herhalde benim ram 400 mhz. aşağıda 133mhz-166mhz-200mhz ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 04-02-08, 00:40   #1 (permalink)
mehhat
New Member

Katılım tarihi: 01.02.08
Nereden: konya
notebook ram yardımı

merhaba.notebookuma 512 ram ilave etmek istiyorum.cpuz da (resimi ilave etmeyi beceremedim) pc 3200(200) yazıyor,herhalde benim ram 400 mhz.
aşağıda 133mhz-166mhz-200mhz yazıyor.ben 512 333mhz bir ram alsam olurmu,ikisi birlikte çalışırmı.
bazı ram satış sitelerinde OEM 512MB DDR 400 MHZ SODIMM NOTEBOOK 8 Chip yazıyor. bu 8 chip nedir.benim notebook için uygun olup olmadığını nasıl anlarım.boşuna ta istanbuldan ram almayalım elimizde patlamasın.lütfen yardım
mehhat çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-02-08, 00:42   #2 (permalink)
muratyayla
hARDWAREMANIAC

muratyayla Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.03.06
Nereden: istanbul
Blog Mesajları: 1
Resimler: 10
Ynt: notebook ram yardımı

laptopa siw kur tam olarak modelini görürsün
muratyayla çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-02-08, 05:10   #3 (permalink)
oxydfyw
Rookie Member

oxydfyw Avatar

Katılım tarihi: 24.02.06
Nereden: izmir

uyumsuzluk olur sanırım..
oxydfyw çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 18:02   #4 (permalink)
DEEPSEA
Rookie Member

DEEPSEA Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.07.08
Nereden: İstanbul
Ddr2 667 mhz

Benim LG P1 model notebookta 1 GB DDR2 667 Mhz Ram var.Ben 1 GB lık bir ram daha ilave etmek istedim. Ve 1 GB DDR2 667 Mhz Kingston ram aldım.Bazı süphelerim vardı.Acaba slotlar nasıl diye.Açtım alt kapağı baktım 1 slot bos duruyor.Sonra bu yeni aldıgım ram'i taktım.Bilgisayarımı actım ram miktarı yukselmis oldugunu gördum.2 GB gördu yani.Buraya kadar hersey tamam.Sonra hatalar vermeye basladı.Meshur RUNDLL32 hatası verdi.O hatanın içeriğinde de Bellek READ olamadı filan falan..Canım sıkılmadı degil arkadaslar.Tahminimce bu ram diger 1 Gb 667 ile cakısıyor..?Sizce sorun nerede olabilir ? (Servise göturmedim 50$ gibi bi fiyata takarız dediler) Diger Ram herhalde Hyundai imiş.Hyundai marka 1 Gb DDR2 Ram varmı ki memlekette ?? Lütfen yardımcı olursanız sevinecegim..
DEEPSEA çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 18:12   #5 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Mevcut ram ile yeni aldığın ramin kapasitesi ve frekansı aynı olmasına karşın gecikme süreleri farklı sanırım o yüzden bahsettiğin hataları alıyorsun.
CPU-Z de SPD sekmesinden 2 slota da bak.
En sağdaki değerlerde hangi gecikme sürelerinde çalışıyorlar?
200mhz 333mhz
4 3
4 3
4 3
7 8
...vb gibi değerler yazar.
Slot1 ve slot2 deki değerler farklı ise BIOStan DRAM ile ilgili zamanlama ayarını manuel olarak yapman lazım.Gecikme süreleri yüksek olan değere ayarlarsan manuel olarak sıkıntı olmaz...
Biraz karışık bir anlatım oldu ama biraz kurcalayarak çözmen lazım.
Olmaz ise ramleden yalnızca birini kullanmak durumundasın.Böylelikle hatalardan kurtulmuş olursun.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 18:12   #6 (permalink)
hopeness_devil
Senior Member

hopeness_devil Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.08.06

Diğer ram ile çakışması için marka değil farklı frekanslardan kaynaklı olması gerekir...Yani biri oem biri kingston da olsa aynı frekans ise mhz cinsten sorunsuz çalışacaktır Dual kit ler belki sorun yapar Onu da ustalarım benden daha iyi bilir
hopeness_devil çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 20:43   #7 (permalink)
DEEPSEA
Rookie Member

DEEPSEA Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
bulkan tarafından iletildi. Mesajı göster
Mevcut ram ile yeni aldığın ramin kapasitesi ve frekansı aynı olmasına karşın gecikme süreleri farklı sanırım o yüzden bahsettiğin hataları alıyorsun.
CPU-Z de SPD sekmesinden 2 slota da bak.
En sağdaki değerlerde hangi gecikme sürelerinde çalışıyorlar?
200mhz 333mhz
4 3
4 3
4 3
7 8
...vb gibi değerler yazar.
Slot1 ve slot2 deki değerler farklı ise BIOStan DRAM ile ilgili zamanlama ayarını manuel olarak yapman lazım.Gecikme süreleri yüksek olan değere ayarlarsan manuel olarak sıkıntı olmaz...
Biraz karışık bir anlatım oldu ama biraz kurcalayarak çözmen lazım.
Olmaz ise ramleden yalnızca birini kullanmak durumundasın.Böylelikle hatalardan kurtulmuş olursun.
Ok.Bulkan CPU-Z ye bakayaım.ne yapalım kurcalayacaz galiba birazzcık BIOS'u.Eee O işlemler işe yaramazzsa aldıgım ram bosa gidecek yanii..
DEEPSEA çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 20:45   #8 (permalink)
DEEPSEA
Rookie Member

DEEPSEA Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
hopeness_devil tarafından iletildi. Mesajı göster
Diğer ram ile çakışması için marka değil farklı frekanslardan kaynaklı olması gerekir...Yani biri oem biri kingston da olsa aynı frekans ise mhz cinsten sorunsuz çalışacaktır Dual kit ler belki sorun yapar Onu da ustalarım benden daha iyi bilir
Herseyleri aynı hopeness devil.Ama diger ram e açıp bakmadım.Dual kit degiller..Dual Kit ne oluyor ?
DEEPSEA çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 12:38   #9 (permalink)
DEEPSEA
Rookie Member

DEEPSEA Avatar

Bilgisayarım
dead Ynt: notebook ram yardımı

SLOT1 VE SLOT2 deki degerler aynı görunuyor..
200mhz 266mhz 333mhz
3.0 4.0 5.0
3 4 5
3 4 5
9 12 15
12 16 20
2 degerde bu sekilde yani..

Registry booster denedim.birkac gun hata cıkmadı.Az once yine hata verdi.Deli etti benii yaa.

Birde 667mhz(333mhz) bu ne demek oluyor ?
667 mhz degilmi bu ram lar ?
DEEPSEA çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 18:32   #10 (permalink)
bulkan
V.I.Member

bulkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.05.07
Nereden: Ankara

Hayır şüphen olmasın.
667 yi 333, 400mhz i 200mhz vs şeklinde gösterir.Oradaki değer 2 ile çarparak düşüneceksin her zaman.Bu yüzden doğrudur, 667mhz de çalışıyor.
2 değer de aynıymış belirttiğine göre, bilemiyorum ilginç bir durum.Var bir çakışma, uyumsuzluk vs ama çözemedim.BIOS taki SPD Timing, DRAM değerlerini manuel ayarlama fayda etmiyorsa yapacak birşey yok gibi görünüyor.2 ram birlikte kullanılamaz malesef.
bulkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 21:02   #11 (permalink)
DEEPSEA
Rookie Member

DEEPSEA Avatar

Bilgisayarım

Hımm.Ok. 667 Mhz ondan emin oldum arkadasım.Bugun daha farklı birsey yasattı bana sagolsun Notebook'um Bu 2. Ram i cıkarttım bakalım hata tekrar olacakmı diye..Maalesef yine verdi o hatayı.Watch wnd windows Rundll32.. veriyor..CTF Loader hatası diyor sonra..Bayagıdır guncellestirmeleri alamıyordum onları aldım internetten..Sonra restart yaptım.şu anda hata yok..Bakalım bekliyorum..Nereden geldi aklıma da aldım o Ram i.
DEEPSEA çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 04-07-08, 21:03   #12 (permalink)
DEEPSEA
Rookie Member

DEEPSEA Avatar