Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda o/c nasıl yapılır ? başlıklı konu tartışılıyor; Bilen arkadaşlar bana şu o/c nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatırlarsa cok makbule gecer. Abit be6-2 üzerine p3-600 var. Bağzen ...
Bilen arkadaşlar bana şu o/c nasıl yapılır detaylı bir şekilde anlatırlarsa cok makbule gecer. Abit be6-2 üzerine p3-600 var. Bağzen canım sıkıldıkca ve biraz o/c yapan arakaşlara özenerek, şu işe bir el atmak istiyorum. Az çok konu hakkinda birkaç makale okudum fakat bu işi detayli anlatabilecek bir arakdaşın sayesinde ancak kalkışırım boyle bir işe.
Bu arada benim anakrtta carpan hızını, voltaj ayarı gibi şeyleri değiştiremiyorum, oynamayalım diye mi yapmışlar bilmşyorum ama bu konuya da bir el atarsanız cillop gibi olur.
@leo ;
Abit be 6 II soft menü ile muazzam oc kapasiteli ve buna eş
olarak bir okadar kolaylık sunan bir kart.Sanırım sen yanılıyorsun bu konuda...
Sonra çarpan hızı anakarttın değil işlemcin yüzünden değişmiyor
kilitli...
Ve 600eb ise işlemcin biraz tatsız ama 600 ise
133*6=798 mhz e çıkman olası....
Bu noktada infenion gibi kaliteli cl2 modda 145-150 mhz i kaldıracak ramlere ihtiyacın var...
Ama bu seferde pcı ve agp bus hızlarını 33/66 mhz tutman zor
görünüyor....
Aksini söylemek isterdim ama sistemini fazla zorlamanı tavsiye etmem ...bu stabil ve kararlı çalışmayı oldukça zorlaştırır..
Hep söylemişimdir oc yapacaksan yada ilerde yaparım diye düşünüyorsan işlemcini - ram ini ve boardunu ona göre seçeceksin
Yani abit be 6 II çok iyi seçimken bunun overclock partneri PIII 800 olabilirdi..133*800=1064 mhz olasıydı..Ama PIII 800 eb yanlış
seçim olurdu çünkü mimarisi gereği limitlerinde çalışan bir işlemciyi
daha üstlere zorlamış ve başarısızlık la karşılaşılmış olacaktı...