Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Oyunlarda reset atma problemi (500watt psuya rağmen)

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Oyunlarda reset atma problemi (500watt psuya rağmen) başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Merhabalar. Eski güç kaynağım olan Asus 350w yeni aldığım Sapphire x1950gt ekran kartını kaldıramadığı için dün 500w Cooler Master psu ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 13-03-08, 01:56   #1 (permalink)
Bragon
Rookie Member

Katılım tarihi: 18.02.08
Nereden: Ankara
Oyunlarda reset atma problemi (500watt psuya rağmen)

Merhabalar. Eski güç kaynağım olan Asus 350w yeni aldığım Sapphire x1950gt ekran kartını kaldıramadığı için dün 500w Cooler Master psu aldım. Fakat dertler burada bitmedi. Yeni psu ve ekran kartı ile birlikte bazı oyunları sorunsuz oynasam da Splinter Cell Chaos Theory ve Crysis gibi oyunlarda bilgisayar bikaç dakika sonra reset atıyor(Splinter Cell'de özellikle shader modeli 3.0 yaptığımda). Ben bu psuyu sırf önceki psumun reset problemini gidermek için almıştım ama bunda da yapıyor? Çözüm nedir?(Lütfen yeni psu al demeyin)

Bi de x1950gt'ye göre Rainbow Six Vegas, Bioshock ve Oblivion'da 20 fps normal midir?
Bragon çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-08, 02:03   #2 (permalink)
derdo19
Power Member

derdo19 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.07.04
Nereden: ErZuRuM
Resimler: 1
Ynt: Oyunlarda reset atma problemi (500watt psuya rağmen)

Sistemin res atması sadece psu ile alakalı birşey değildir...
işlemci fanını temizlemeyi dene...
İşlemci sıcaklıgın kaç derecede? Sistem çok ısınırsa res atar pc...
Ona bir bak..Kasa içi hava akımın nasıl ?
ASUS P5K-E WİFİ--E6750 CORE2--SAPPHİRE HD 3850--OCZ REVOLTEC 2*1 GB DDR2 667--SEAGATE 250 GB--ASUS 2014 L1T SATA--SAMSUNG 932N PLUS--FEEL MESHCOOL S 901BB--OCZ 600W--MİCROSOFT SET--XEROX 3120--A4 PK 635M--LOGİTECH Z-5500--VİSTA HOME PREMİUM
derdo19 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-08, 09:50   #3 (permalink)
odi
New Member

Katılım tarihi: 04.03.08

o kartla o fps çok çok düşük. tabi sisteminin diğer donanımını da bilmek lazım kesin bir şey söyleyebilmek için. ama bence de işlemcin fazla ısınıyor, o da bilgisayarda böyle yavaşlamalara ve takılmalara neden olur.
odi çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-08, 23:51   #4 (permalink)
rive8989
Senior Member

rive8989 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 08.03.08
Nereden: antalya

sanırım psu dan değil arkadaşın dediği gibi işlemciden kaynaklanan reset olayı yaşıyosun bilgisayar bilgilerini yazarsan daha iyi yardımcı olabiliriz
rive8989 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 13-03-08, 23:58   #5 (permalink)
Bragon
Rookie Member

Eyvallah sağolun. Sistemim: Amd Athlon 2500+ xp, 2x512mb Twinmos Ddr400 ram ve Epox Nforce2 8rda+ anakart. İşlemci ısısı 40-45 derece arası. Kasa içi de 25-30, bazen 35 derece. Aslında önceki psu ile işlemci taş çatlasa 40 dereceye çıkıyordu, yeni psuyu taktıktan sonra 45 dereceyi görmeye başladı. Anlamadım ne iş. Psuyu takarken işlemci fanı az da olsa yerinden oynamış olabilir mi?

Ha bi de bugün bikaç oyun oynayayım dedim. Hepsinde de bi süre sonra masaüstüne attı. Bunun da ne iş olduğunu anlamadım.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 14-03-08, 00:33   #6 (permalink)
pc_uzmanı_17
Power Member

pc_uzmanı_17 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 03.11.05
Nereden: ıstanbul

sen o cpuyla criysis den performans bekleme acıosa sukret o ıslemcı artık zor ıslemlere dayanamayıp kendını pes ettırıyor bana goree bendede sempron 2400 vardı live messenger a zor gırıodum bı adamın harddıskı devamlı kullanımda olurmu yaa ısık full yaniodu
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-08, 03:10   #7 (permalink)
Bragon
Rookie Member

Çok güzel vallahi. Artık bilgisayarın kendi kendine reset atmasını beklemek için oyun açmaya da gerek kalmıyor. Sistemi kastıran hiçbir işleme maruz kalmadan, hiçbirşey yapmıyorken, masaüstünde öyle kendi halinde dururken bile bilgisayar kendi kendine reset atıyor. Ha bi de ek olarak kafasına göre firefox pencerelerini kapatıyor, kafasına göre oyunları kapatıyor. İşlemci sıfır yük altındayken 10 derecelik odada 35 dereceye dayanıyor. Takdire şayan hakkaten. Napıcam ben bu dandik bilgisayarla? Kafa mı atayım?
Bragon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-08, 03:10   #8 (permalink)
Bragon
Rookie Member

Alıntı:
pc_uzmanı_17 tarafından iletildi. Mesajı göster
sen o cpuyla criysis den performans bekleme acıosa sukret o ıslemcı artık zor ıslemlere dayanamayıp kendını pes ettırıyor bana goree bendede sempron 2400 vardı live messenger a zor gırıodum bı adamın harddıskı devamlı kullanımda olurmu yaa ısık full yaniodu
Hadi Crysis'i anlarım da Msn ve işlemci? Bambaşkaymış.
Bragon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-08, 04:01   #9 (permalink)
Driver
Power Member

Driver Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: İzmir
Resimler: 2

Bence ekran kartın bozuk. Hazır yeni almışken ver garantiye değişsin.
Eski 16-03-08, 04:02   #10 (permalink)
Bragon
Rookie Member

Alıntı:
Driver tarafından iletildi. Mesajı göster
Bence ekran kartın bozuk. Hazır yeni almışken ver garantiye değişsin.
İkinci elden aldım ama.
Bragon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-08, 04:21   #11 (permalink)
Driver
Power Member

Driver Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: İzmir
Resimler: 2

Almadan önce denetmişmiydin. Denetmediysen bozuk kartı almışsın muhtemelen. Tahminim doğru olma ihtimali yüksek. Aynı karttan başka bi tane bulman lazım.
Driver çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-03-08, 15:38   #12 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.08
Nereden: İstanbul

Aynı ekran kartı bende vardı ve bikac hafta tıpatıp aynı olaylar bende de oluyordu...Psu'dan zannediyordum yenisini aldım ama devam etti sorun...Sonra ati mart ayı driver'ını cıkarmış,onu denedim ve bu sefer catalyste'i yüklemeden sadece driver'ı yükledim.Tüm sorunlar cözüldü...Bir dene bence...
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-03-08, 11:53   #13 (permalink)
Bragon
Rookie Member

Alıntı:
BaTMaN_07 tarafından iletildi. Mesajı göster
Aynı ekran kartı bende vardı ve bikac hafta tıpatıp aynı olaylar bende de oluyordu...Psu'dan zannediyordum yenisini aldım ama devam etti sorun...Sonra ati mart ayı driver'ını cıkarmış,onu denedim ve bu sefer catalyste'i yüklemeden sadece driver'ı yükledim.Tüm sorunlar cözüldü...Bir dene bence...
Tamam eyvallah sağol catalyst'i kurmadan deneyeyim bi de.
Bu arada driverları sildikten sonra driver cleaner pro ile siliyor musun yoksa direk üstüne mi kuruyorsun?

Bi de Mart ayı sürücüsü hangi versiyon oluyor?
Bragon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-03-08, 13:58   #14 (permalink)
Bragon
Rookie Member

Evet arkadaşlar saatlerce denemediğim driver kalmadıktan sonra en sonunda anakartın driverını silip, anakart kutusundan çıkan cd'deki driverı yükledim ve üstüne de ngo ati optimized driver kurdum. Kurduktan sonra 3dmark 2005'de test ettim ve 6085 puan aldım. Nasıl sizce?
Bragon çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-03-08, 14:20   #15 (permalink)
Bragon
Rookie Member

Evet 3dmark'dan yüksek puan almama sevinir gibi olurken ilk tokadı Company of Heroes'da yedim. Daha ilk bölümde fps 10-15 arası. Nadiren de 20'ye çıkıyor. Half Life 2 Episode 2'de ise aksiyon sahnelerinde ve açık alanlarda yine berbat performans. 15-20 arası.

Bu arada garip bişey var, Hl2: Ep2'de istersem çözünürlüğü düşüreyim, istersem AA ve AF'yi kapatayım ya da standart ayarları olan 4x(aa) ve 8x(af)'ye getireyim, fps değişmiyor. En ufak bir artma ya da azalma olmuyor. Garip değil mi? Sebebi ne olabilir?
Bragon çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!