Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Parça söküp takmayı nasıl öğrenirim?

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Parça söküp takmayı nasıl öğrenirim? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bilgisayarcının yanında çalışmadan,bilgisayar parçalarını söküp takmayı nasıl öğrenebiliriz?..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 28-05-04, 03:45   #1 (permalink)
RRidgeback
Power Member

RRidgeback Avatar

Katılım tarihi: 19.09.03
Nereden: Varolmayan bir dünyada yalnız yaşayan biri ve ona eşlik eden kara gölge
Parça söküp takmayı nasıl öğrenirim?

Bilgisayarcının yanında çalışmadan,bilgisayar parçalarını söküp takmayı nasıl öğrenebiliriz?

"Bağımsızlık benim karakterimdir" "Hayatta en hakiki mürşit ilimdir"
RRidgeback çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 03:56   #2 (permalink)
asome
Silver Member

asome Avatar

Katılım tarihi: 06.04.04
Nereden: ANKARA
boza boza, yaka yaka , yenısını ala ala ogrenırsın
asome çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 04:01   #3 (permalink)
TeknO
Gold Member

TeknO Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 06.01.04
Nereden: İstanbul
Öğrenmenin ilk adımı okumaktır. Internet'te bazı sitelerde ve aylık bilgisayar dergilerinde bu işi öğrenmek isteyenler için yazılar çıkıyor. Bu yazıları bulup, takip ederseniz faydalı olacağına inanıyorum.
Eski 28-05-04, 04:02   #4 (permalink)
infsphinx
Cool Member

infsphinx Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 13.04.04
Nereden: Istanbul
taka taka...

calisip calismadini göre göre...
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 07:01   #5 (permalink)
aftug
Rookie Member

aftug Avatar

Katılım tarihi: 28.05.04
Nereden: NorthWood
valla ben 7,5 yıldır bu işle uğraşıyorum (hobi olarak) sana tavsiyem bol bol dergi oku tavsiye (chip,pcnet) tabi en önemli kaynak internet unutma
aftug çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 09:18   #6 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28
arkadaşım şöyle de yapabilirsin... bilgisayarcı bi arkadaşın veya tanıdığın varsa onun yanına çay içme bahanesiyle git ve bak nasıl yapıyor en azından canlı olarak görmüş olursun... fakat bu parçaları söküp takarken antistatik bileklik kullan en azından yoksa kartlar pufff olur...tabi hemen olmaz aniden günün birinde ölüveririler
Eski 28-05-04, 11:57   #7 (permalink)
Bishop
Moderator

Bishop Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 29.12.03
Nereden: İzmit
Blog Mesajları: 1
Resimler: 14
Alıntı:
asome tarafından iletildi.
boza boza, yaka yaka , yenısını ala ala ogrenırsın
+1111 çoğu zaman kendini kötü hissetmene sebep olsada bidaha asla aynı hatayı mümkün değil yapmıyosun

Bishop çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 22:33   #8 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
9800xt rüyası bitmiş sanırım
gurkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 22:35   #9 (permalink)
iunalmis
Power Member

iunalmis Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 05.02.03
Nereden: HELL
bol bol okuya okuya sora sora..
iunalmis çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 22:41   #10 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4
Büyütülecek bişey yok bunu öğrenmede dert etme kendine al eline bak bi zaten neyin nereye gireceğini anlaman 10 dk nı almaz hepsi bellidir öğrenirsin korkma sadece bi parça sokmaya çalıştığın bi yere oturmuyosa fazla üstüne gitme elinde kalmasın Elinde bi anakart bi cpu vs varsa özelliklerini araştır neylerle kullanabileceğine bak , eğer ilgiliysen zorlanmassın korkma , ben ilk açtığımda aha yeni evimi buldum dedim
gurkan çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 22:52   #11 (permalink)
Rottweiler
Power Member

Rottweiler Avatar

Katılım tarihi: 11.12.03
Nereden: istanbul/atasehir
Alıntı:
DJ_Waterfall tarafından iletildi.
arkadaşım şöyle de yapabilirsin... bilgisayarcı bi arkadaşın veya tanıdığın varsa onun yanına çay içme bahanesiyle git ve bak nasıl yapıyor en azından canlı olarak görmüş olursun...
cok mantıklı.. bi arkadasınada danısabilirsin gostermesi icin ama tabi bilgin olmalı azda olsa sonrası sana kalıyor...
Rottweiler çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 22:53   #12 (permalink)
CYRUS THE VIRUS
V.I.Member

CYRUS THE VIRUS Avatar

Katılım tarihi: 25.12.03
Nereden: Cockpit
Çekince geliyo zaten. Yerine oturturken de bastırınca oturuyor. Oturmuyorsa bil ki yanlış yere sokuyorsun. Ecnebiler buna "Fool-Proof" (aptal koruması) demişler. İstesen de parçaları yanlış yerlere takamazsın.

Chief Executive Officer
and Hardware Editor Of HardwareLife
CYRUS THE VIRUS çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 28-05-04, 23:03   #13 (permalink)
hasbinkara
Silver Member

hasbinkara Avatar

Katılım tarihi: 11.08.03
Nereden: URANÜS
bence buraya takıl

BENCE MUTLAKA VE MUTLAKA BU SİTEYE TAKIL.

Buraya düzenli olarak 5 ay takıl bırak sökme takmayı o/c filan yapmaya başlarsın.Hele 8 aysonra servise gidersin.Aldığın ürünün kitapçıklarını da bir dene faydalı olur.
AMD 2500+@3200...EPOX 8RDA3+...512MB DDR TWINMOS400...120GB SEAGATE BARRACUDA 7200 SATA HDD...EP 5670 KASA...PHILIPS DVD WRITTER...52x32x52 LG CD RW...LG CDROM...FX5200 128MB...AVER STUDIO2...ZYXSEL 630 DSL...6+1 CREATIVE ...AUDIGY2 ZS...HP5500C...LG FLATRONezT71OBH MONİTÖR...MUSTEK BEARPAW 2400CU PLUS SCANNER... PRETEC DC 505 DIG CAMERA...MSI BLUETOOTH...WINDOWS XP PRO...DELL BLACK KLAVYE...A4 TECH 4+2 SCROLL MOUSE...
hasbinkara çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-05-04, 00:04   #14 (permalink)
zerdes
Power Member

zerdes Avatar

Katılım tarihi: 16.05.04
bilgisayarın compaq diye korkuyorsan dert etme bu billerin hepsi aynı
yalnız bu compaq( HP oldu artık ) ve dell gibi markalar kendilerini korumak icin standart ların dısında uretim yapabiliyorlar. < PCI yı kısa vs. >

ama yeni bi bilgisayar toplayacaksan bilgisayar cıya soyle bilgisayarı toplarkaen seyrede bilirmiyim falan diye sor

ben ole yaptım gordum ogrendim ( ögrelilecek pek fazla sey olmadıgını )
gercektende sokerken dikkatli olursan geri takmada hicbir problem yok...

ama bu antistatick bileklik isini ciddiye al. derim
zira vucudumuzdaki birikmeden dolayı donanım uzerine kıvılcım atacak olursa (kış ları kazak cıkartırken oldugu gibi) o anda 15000-20000 V gibi bir potansiyel fark olusuyor

tabi bu donanım icin olumcul olabilir )
[|AMD Athlon XP 2800+||Epox 8RDA3+||FX5600 128MB||2x512Mb 400Mhz Kingstone||80GB+320GB Seagate SATA||SoudblasterLive 5.1 Digi||NEC16x DVD-RW||16x LG DVD||19'' Philips 109E5|| PhilipsRhytymicWawe A2.610|AOpen H600B-B27(350W)||CNPS7000A-Cu+Giant III |]
zerdes çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-05-04, 00:25   #15 (permalink)
Oguz®
V.I.Member

Oguz® Avatar

Katılım tarihi: 08.03.04
Nereden: ANK-IST
dergi, internet ve en onemslisi korkmadan KENDININ YAP BOZ GIBI SOKUP TAKMASI.....
Oguz® çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 29-05-04, 04:13   #16 (permalink)
TuVNeRa
hARDWAREMANIAC

TuVNeRa Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 20.05.04
Resimler: 1
Talking

En önemlisi üzerinde pratik yapabileceğin elden düşme kelepir bir PC alarak.
Ortada senaryo yoksa oynayacak birşey de yoktur.
Alıntı yaparak cevap ver