Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Parça söküp takmayı nasıl öğrenirim? başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Bilgisayarcının yanında çalışmadan,bilgisayar parçalarını söküp takmayı nasıl öğrenebiliriz?..." şeklinde özetlenebilir....
Öğrenmenin ilk adımı okumaktır. Internet'te bazı sitelerde ve aylık bilgisayar dergilerinde bu işi öğrenmek isteyenler için yazılar çıkıyor. Bu yazıları bulup, takip ederseniz faydalı olacağına inanıyorum.
arkadaşım şöyle de yapabilirsin... bilgisayarcı bi arkadaşın veya tanıdığın varsa onun yanına çay içme bahanesiyle git ve bak nasıl yapıyor en azından canlı olarak görmüş olursun... fakat bu parçaları söküp takarken antistatik bileklik kullan en azından yoksa kartlar pufff olur...tabi hemen olmaz aniden günün birinde ölüveririler
Büyütülecek bişey yok bunu öğrenmede dert etme kendine al eline bak bi zaten neyin nereye gireceğini anlaman 10 dk nı almaz hepsi bellidir öğrenirsin korkma sadece bi parça sokmaya çalıştığın bi yere oturmuyosa fazla üstüne gitme elinde kalmasın Elinde bi anakart bi cpu vs varsa özelliklerini araştır neylerle kullanabileceğine bak , eğer ilgiliysen zorlanmassın korkma , ben ilk açtığımda aha yeni evimi buldum dedim
bLACKBOX ile İşlemcinizi Doğru Tanıyın
BlackBox işlemcinizin üreticisi, modeli, soket tipi, sürümü, revizyonu, kod adı, desteklediği komut setleri, çekirdek sayısı, kullanılan üretim teknolojisi, maksimum hızı, overclocking oranı, çarpanı, tampon bellekleri, anlık hızı, anlık sıcaklığı, anlık kullanım oranı ve hatta işlemcinizin mevcut resmi logosu da dahil olmak üzere mümkün olan tüm bilgileri maksimum kesinlik ile sunar.
arkadaşım şöyle de yapabilirsin... bilgisayarcı bi arkadaşın veya tanıdığın varsa onun yanına çay içme bahanesiyle git ve bak nasıl yapıyor en azından canlı olarak görmüş olursun...
cok mantıklı.. bi arkadasınada danısabilirsin gostermesi icin ama tabi bilgin olmalı azda olsa sonrası sana kalıyor...
Çekince geliyo zaten. Yerine oturturken de bastırınca oturuyor. Oturmuyorsa bil ki yanlış yere sokuyorsun. Ecnebiler buna "Fool-Proof" (aptal koruması) demişler. İstesen de parçaları yanlış yerlere takamazsın.
__________________ The HardwareLife Team
Chief Executive Officer
and Hardware Editor Of HardwareLife
Buraya düzenli olarak 5 ay takıl bırak sökme takmayı o/c filan yapmaya başlarsın.Hele 8 aysonra servise gidersin.Aldığın ürünün kitapçıklarını da bir dene faydalı olur.
__________________ hasbinkara
AMD 2500+@3200...EPOX 8RDA3+...512MB DDR TWINMOS400...120GB SEAGATE BARRACUDA 7200 SATA HDD...EP 5670 KASA...PHILIPS DVD WRITTER...52x32x52 LG CD RW...LG CDROM...FX5200 128MB...AVER STUDIO2...ZYXSEL 630 DSL...6+1 CREATIVE ...AUDIGY2 ZS...HP5500C...LG FLATRONezT71OBH MONİTÖR...MUSTEK BEARPAW 2400CU PLUS SCANNER... PRETEC DC 505 DIG CAMERA...MSI BLUETOOTH...WINDOWS XP PRO...DELL BLACK KLAVYE...A4 TECH 4+2 SCROLL MOUSE...
bilgisayarın compaq diye korkuyorsan dert etme bu billerin hepsi aynı
yalnız bu compaq( HP oldu artık ) ve dell gibi markalar kendilerini korumak icin standart ların dısında uretim yapabiliyorlar. < PCI yı kısa vs. >
ama yeni bi bilgisayar toplayacaksan bilgisayar cıya soyle bilgisayarı toplarkaen seyrede bilirmiyim falan diye sor
ben ole yaptım gordum ogrendim ( ögrelilecek pek fazla sey olmadıgını )
gercektende sokerken dikkatli olursan geri takmada hicbir problem yok...
ama bu antistatick bileklik isini ciddiye al. derim
zira vucudumuzdaki birikmeden dolayı donanım uzerine kıvılcım atacak olursa (kış ları kazak cıkartırken oldugu gibi) o anda 15000-20000 V gibi bir potansiyel fark olusuyor
tabi bu donanım icin olumcul olabilir )
__________________ [|AMD Athlon XP 2800+||Epox 8RDA3+||FX5600 128MB||2x512Mb 400Mhz Kingstone||80GB+320GB Seagate SATA||SoudblasterLive 5.1 Digi||NEC16x DVD-RW||16x LG DVD||19'' Philips 109E5|| PhilipsRhytymicWawe A2.610|AOpen H600B-B27(350W)||CNPS7000A-Cu+Giant III |]
En önemlisi üzerinde pratik yapabileceğin elden düşme kelepir bir PC alarak.
Ortada senaryo yoksa oynayacak birşey de yoktur.
__________________ Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerlerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur