Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

Pc reset atma sorunu...Yardım!!!

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Pc reset atma sorunu...Yardım!!! başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Benim pc durup durup reset atmaya başladı,masaüstündeyken oluyor en cok da ona sinir oluyorum...Misal gecen Jericho denen oyunu yükledim,cok da ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 24-02-08, 21:04   #1 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 18.01.08
Nereden: İstanbul
Pc reset atma sorunu...Yardım!!!

Benim pc durup durup reset atmaya başladı,masaüstündeyken oluyor en cok da ona sinir oluyorum...Misal gecen Jericho denen oyunu yükledim,cok da iyi calışıyor ama oyun acılıyor farklı sürelerde donuyor ekran...Masaüstüne bile dönemiyorum,reset atmak zorunda kalıyorum...

P4 2.0(şuan p4 2.4olarak kullanıyorum)
p4s533-mx anakart
x1950gt ekran kartı
300watt tanınmadık,4yıldır kullandığım power

Sizce hangi nedenlerdendir bu reset atma,donma sorunu?
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 21:24   #2 (permalink)
kerem1980
Rookie Member

Katılım tarihi: 24.02.08
Nereden: almanyada
Ynt: Pc reset atma sorunu...Yardım!!!

valla kardes ayni sorun bendede vardi ama bende ki sorun su video seyrederken müzik dinlerken kendi kendine reset atiyordu ikimizin sorunuda ayni sanirim cipte bir sorun var ben cipi degistim hersey normale döndü benim eski sistem buydu p.4 3000.biras eski ana kart.his redon 1950pro 512 mb emkran karti 1 ram sistem bu agp ama sana degis demiyorum olabilir diyorum?
kerem1980 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 21:40   #3 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım

Bana powerdanmış gibi geliyor acıkcası...Cünkü cat diye kapanıyor bi anda masaüstündeyken...Yada ısı sorunu...Daha bilgili birileri cözümü biliyordur elbet...
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 21:41   #4 (permalink)
Driver
Power Member

Driver Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 10.04.04
Nereden: İzmir
Resimler: 2

CPU dan kaynaklanmaması lazım

Normal şartlarda :
1- Power
2- Board
3- VGA derdim ama oyunda reset atmıyor sadece donuyorsa, ekran kartı izlenimi bıraktı bende.

Bu haliyle :
1-VGA
2-Board
3-Power diyorum.
Eski 24-02-08, 21:45   #5 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım

Yalnız denediğim oyunun dvd'sini yazarken nero hata vermişti,yazmayı tamamlamıştı kontrol ediyordu ama ondan dolayı olabilir o donma gibi geliyor bana....O yüzden başka bir oyunda deneyeceğim...

Bu son yüklediğim oyun haric diğerlerinde donma olmuyordu,reset atıyordu bunu da belirtmem lazım...
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 22:09   #6 (permalink)
Driver
Power Member

Driver Avatar

Bilgisayarım

Daha önce bende oluyordu. 4 yıl önce falan. Benim board um bozuktu ama ilk bakman gereken yer şu anda power. Hem o power ı 4 yıldır kullanıoyormuşsun. Yan sanayi bir ürün olduğunu varsayarak çok bile dayanmış derim.
Driver çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 22:35   #7 (permalink)
DJ Waterfall
Moderator

DJ Waterfall Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.02.04
Nereden: Bir orada.. Bir burada...
Resimler: 28

sıcaklıkları öğrenmeli önce.. bunu bilmden yorum yapmak pek doğru olmaz... sıcaklıklar ne drumda konrol eder misin??
Eski 24-02-08, 22:39   #8 (permalink)
Driver
Power Member

Driver Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
DJ Waterfall tarafından iletildi. Mesajı göster
sıcaklıkları öğrenmeli önce.. bunu bilmden yorum yapmak pek doğru olmaz... sıcaklıklar ne drumda konrol eder misin??
Sıcaklık önemli tabi ama zamanlı zamansız gelen bi restart için pek ihtimal vermiyorum
Driver çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 22:41   #9 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
DJ Waterfall tarafından iletildi. Mesajı göster
Kontrol ederim...Hangi programı tavsiye edersiniz bunun icin?
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 22:43   #10 (permalink)
Driver
Power Member

Driver Avatar

Bilgisayarım

Bios tan bak direk en garantisi
Driver çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 22:54   #11 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Driver tarafından iletildi. Mesajı göster
Bios tan bak direk en garantisi
Reset attığında bikac kez bakmıştım biostan 43-48arası fln oluyor...
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 23:00   #12 (permalink)
Driver
Power Member

Driver Avatar

Bilgisayarım

43-48 reset attıracak bir ısı değil ama vga ısısını göremiyorsun tabi oradan. Bunun için az önce sorduğun gibi program bulman gerekiyor(ki bence gereği yok ama dene istersen veya pc yi kapat ekran kartının ısısını elle kontrol et, fanı kontrol et).

Yakınlarda bi sağlam power yok mu? Arkadaşlarında falan
Power + vga bul dene.
Driver çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 23:05   #13 (permalink)
BaTMaN_07
Cool Member

BaTMaN_07 Avatar

Bilgisayarım

Alıntı:
Driver tarafından iletildi. Mesajı göster
43-48 reset attıracak bir ısı değil ama vga ısısını göremiyorsun tabi oradan. Bunun için az önce sorduğun gibi program bulman gerekiyor(ki bence gereği yok ama dene istersen veya pc yi kapat ekran kartının ısısını elle kontrol et, fanı kontrol et).

Yakınlarda bi sağlam power yok mu? Arkadaşlarında falan
Power + vga bul dene.
VGA ısısı atitray tool'dan bakılıyor diye biliyorum...Keza önceki reset atmalarda yukarda ısı yazıyordu,45-50derece arasında oluyordu,ısı arttıkca fan hızlanıyordu...

Bana sorun inatla psu gibi geliyor
BaTMaN_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 24-02-08, 23:57   #14 (permalink)
mondeogeforce
Power Member

mondeogeforce Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.12.07
Resimler: 1

eger kendi kendine reset atiyorsa , anakart uzerinden reset tusunun fisini cek ve oyle calistir bilgisayari..
eger kendi kendine reset atma olayi birdaha gerceklesmezse senin reset tusun yada kablosu arizalanmis demektir.. ayrica bilgisayari actiktan sonra power tusunun fisinide cekip dene .. eger atmiyorsa buda olabilir demektir.

bende ayni olay power tusuyla olmustu .pc manyak gibi kendi kendine reset atiyordu.. bende bilgisayari actiktan hemen sonra power tusunun fisini anakarttan soktum ve bekledim ve birdaha reset atmadi.. bende reset kablosunu sokup power yerine taktim ve onu kullaniyorum simdi.
Alıntı yaparak cevap ver