hARDWAREMANIA

hARDWAREMANIA

İnternetteki Güvenilir Donanım ve Teknoloji Rehberiniz!

power supply ve cpu soğutucusu hakkında yardım

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında power supply ve cpu soğutucusu hakkında yardım başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "arkadaşlar aşağıda belirttiğim özelliklerde bir sistem için bu ikine ürüne ayrılmış 120 usd civarı bütçem var. ne tavsiye edersiniz? yardımlarınızı ..." şeklinde özetlenebilir....

Geri git   hARDWAREMANIA > Donanım > Genel

Kayıt Resim GalerisiBlog SSS Üye listesi Takvim Bölümü okunmuş olarak işaretle

Info:

LinkBack Konu araçları
Eski 29-06-08, 23:58 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #1 (permalink)
ezgisel
Rookie Member
Bilgisayarım

Katılım tarihi: 27.06.08
Nereden: bolu
power supply ve cpu soğutucusu hakkında yardım

arkadaşlar aşağıda belirttiğim özelliklerde bir sistem için bu ikine ürüne ayrılmış 120 usd civarı bütçem var.

ne tavsiye edersiniz?
yardımlarınızı bekliyorum.
teşekkürler.

q9450 işlemci
8800 gt ekrankartı
vento 7700 kasa
2gb ram
gıgabyte p35c anakart
ezgisel çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-06-08, 23:14 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #2 (permalink)
ezgisel
Rookie Member
Bilgisayarım

Ynt: power supply ve cpu soğutucusu hakkında yardım

cpu soğutucusunun cevabını başka bir forumda aldım.

psu için acil yorum ve tavsiyenizi bekliyorum.sorunsuz kullanmak için hangi ürünü almalıyım.

ortalama 80 dolar +kdv civarında bir bütçem var.
teşekkürler.
Eski 30-06-08, 23:16 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #3 (permalink)
tatlidilli7a
Senior Member
Bilgisayarım

tatlidilli7a Avatar

Katılım tarihi: 05.06.08
Nereden: -

cpu soğutucu hakkında bi bilgim yok ama ekran kartın benimki ile aynı ve 400 watt olması lazım supply ının yoksa benim ki gibi 70 dereceye cikar cunku benim supply 365 watt dediğim gibi sana minimum 400 watt gerekli sana bulabildiğim ucuz supplylar istediğini al sen karar var

Glacialpower GP-PS450AP 450W Power SupplyGlacialpower GP-PS450AP 450W Power SupplyGlacialpower GP-PS450AP 450W Power SupplyGlacialpower GP-PS450AP 450W Power SupplyGlacialpower GP-PS450AP 450W Power Supply

AOPEN AO450-12ARMF 450W PASIF PFC 12CM FAN 2XSATAAOPEN AO450-12ARMF 450W PASIF PFC 12CM FAN 2XSATAAOPEN AO450-12ARMF 450W PASIF PFC 12CM FAN 2XSATAAOPEN AO450-12ARMF 450W PASIF PFC 12CM FAN 2XSATAAOPEN AO450-12ARMF 450W PASIF PFC 12CM FAN 2XSATA

...
tatlidilli7a çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-06-08, 23:45 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #4 (permalink)
ezgisel
Rookie Member
Bilgisayarım

500-600w aşağısı iş görmez dediler.
yüksek voltaj yüksek akım kısa devre koruması gibi özellikler olmalımı acaba?
yoksa ucuz halli bir şey alıp beraberinde ups almak daha mantıklı olurmu?

mesela;

www.mavibilgisayar.com/ud/2501
+
www.mavibilgisayar.com/ud/1038

ikisi 100 usd + kdv
Eski 30-06-08, 23:48 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #5 (permalink)
ozgurkeles64
Silver Member
Bilgisayarım

ozgurkeles64 Avatar

Katılım tarihi: 26.12.07
Nereden: Uşak

Alıntı:
ezgisel tarafından iletildi. Mesajı göster
500-600w aşağısı iş görmez dediler.
yüksek voltaj yüksek akım kısa devre koruması gibi özellikler olmalımı acaba?
yoksa ucuz halli bir şey alıp beraberinde ups almak daha mantıklı olurmu?

mesela;

www.mavibilgisayar.com/ud/2501
+
www.mavibilgisayar.com/ud/1038

ikisi 100 usd + kdv
ups yi yine al tavsiye ederim..biliyorsun ülkemizde elektriklerin pek hayırı yok

işlemci soğutucusunu eğer o/c yapmayacaksan gerek yok..stok işlemcilerde o kadar kötü değil...hele intelde daha iyi amd ye bakarak...

psu olarak 600 watt gayet iyi..almanda fayda var..
ozgurkeles64 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 30-06-08, 23:57 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #6 (permalink)
ezgisel
Rookie Member
Bilgisayarım

bir psu için "gerçek güç " ibaresi ne anlama geliyor?

yani üzerinde 600w yazan bir psu aslında 400 w mı demektir?

o zaman ben 800w falanmı almalıyım?
Eski 01-07-08, 00:22 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #7 (permalink)
scaner123
Power Member
Bilgisayarım

scaner123 Avatar

Katılım tarihi: 07.01.08
Nereden: ADANA

kardeş şimdi belirLi markalar wardır gerçek psu üretir bazıları ise gösteriş için biLmiyenlerin gözünü boyamak için 250w yw 400 600 yazıp satıyorlar miLLette bi güzeL yiyor sen psu alacaksan sana bi iki marka sayım bunların psu lar gerçek psulardın çünkü suphen olmasın

hıgh power
ocz
gıgabayt
coller master
thermarteck
tagan

markalı psulardan istedigini aLabilirsin için rahat bi şekiLde kulanabilirsin....

ayrıca bilmiyorum pc yı kulanıyormusun yoqsa daha toplucakmısın ama daha toplamadıysan kesinlikLe 8800 yerine hd4850 yada buççe warsa 4870 aL derim.... ayrıca psuyuda 550w den aşagı aLma o sisteme umarım yardımcı olabiLmişşimdir
scaner123 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 12:41 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #8 (permalink)
DonQuichotte
V.I.Member
Bilgisayarım

DonQuichotte Avatar

Katılım tarihi: 03.06.04
Nereden: izmir
Blog Mesajları: 1

Bir dönem Türkiye'de sahte etiketler revaçtaydı, 235 wattlık psulara 350-450-550 watt etiket basıp satarlardı. artık o olay kalmadı.

şimdi psularda dikkat etmen gerek; tepe değeri ile normal değer. normal değer, psunun gücüdür, tepe değeri (peak) ise psunun kısa bir süre için verebildiği maksimum gücü gösterir.

şu anda ocz, coolermaster ve fsp psular, kalitelerini kanıtlamış ancak göreli olarak daha ucuz psulardır.

bu arada sanırım diğer bileşenler zaten eskiden alınmış. onlara yorum yapmayalım.
Eski 01-07-08, 12:43 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #9 (permalink)
tatlidilli7a
Senior Member
Bilgisayarım

tatlidilli7a Avatar

Katılım tarihi: 05.06.08
Nereden: -

8800gt yi neden önermediğine dair bi kanaat getiremedim sonuçta oyunların çoğu nvdia tabanlı ama sen ati öneriyorsun merak ettim doğrusu bunun yanında 1 sorum daha olacak oc yaptıktan sonra ani güç kaynağı kesilmesi durumunda zararı olur mu?
tatlidilli7a çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 12:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #10 (permalink)
DonQuichotte
V.I.Member
Bilgisayarım

DonQuichotte Avatar

Alıntı:
tatlidilli7a tarafından iletildi. Mesajı göster
8800gt yi neden önermediğine dair bi kanaat getiremedim sonuçta oyunların çoğu nvdia tabanlı ama sen ati öneriyorsun merak ettim doğrusu bunun yanında 1 sorum daha olacak oc yaptıktan sonra ani güç kaynağı kesilmesi durumunda zararı olur mu?
hayır olmaz. ancak ani güç kesilmeleri (elektriğin gitmesi, psunun kapatılması, fişin çekilmesi vs vs), sistem donanımından bağımsız olarak, hdd üzerinde işlem yapılırken, dosya hatalarının ortaya çıkmasında etkisi var.

8800gt önerilmemesinin nedeni ise, HD4850 çok güçlü bir kart ve bu gücü sayesinde oyunlarda performans gösterebiliyor. Tabii oyunlardaki nvidia üstünlüğü nedeniyle kendisinden çok daha zayıf 9800gtxle ancak başedebiliyor. Fiyatı ise 8800gt düzeyinde.
DonQuichotte çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 01-07-08, 22:36 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #11 (permalink)
ezgisel
Rookie Member
Bilgisayarım

[quote=DonQuichotte;872124]Bir dönem Türkiye'de sahte etiketler revaçtaydı, 235 wattlık psulara 350-450-550 watt etiket basıp satarlardı. artık o olay kalmadı.

şimdi psularda dikkat etmen gerek; tepe değeri ile normal değer. normal değer, psunun gücüdür, tepe değeri (peak) ise psunun kısa bir süre için verebildiği maksimum gücü gösterir.

şu anda ocz, coolermaster ve fsp psular, kalitelerini kanıtlamış ancak göreli olarak daha ucuz psulardır.

bu arada sanırım diğer bileşenler zaten eskiden alınmış. onlara yorum yapmayalım.

hayır.sistemi yeni topluyorum.bir tek psu kaldı.
sistem şöle olacak;

işlemci;
q9450

anakart;
gıgabyte p35c-ds3r

ekran kartı;
palıt 8800 gt super 1 gb ddr3 256 bıt

kasa;
vento 7700

ram;
ocz 2*1 gb ddr2 1066 mhz ram

bu psu olur sanırım? ne dersiniz?
www.mavibilgisayar.com/ud/5457
Eski 01-07-08, 22:44 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #12 (permalink)
giray40
Power Member
Bilgisayarım

giray40 Avatar

Katılım tarihi: 18.06.05
Nereden: ank/sincan(eryaman aslında)
Resimler: 2

Alıntı:
DonQuichotte tarafından iletildi. Mesajı göster
Bir dönem Türkiye'de sahte etiketler revaçtaydı, 235 wattlık psulara 350-450-550 watt etiket basıp satarlardı. artık o olay kalmadı.

o kısa bir süre bile değil,genelde anlık yani 3 saniyelik falan oluyodu galiba

Alıntı:
DontHurtMe tarafından iletildi. Mesajı göster
Gerçek aşk bilgisayara olandır
cpuz ID : 357842
giray40 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 00:11 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #13 (permalink)
Tanarri
Senior Member
Bilgisayarım

Tanarri Avatar

Katılım tarihi: 26.11.07
Nereden: ist

abi soğutucu ne önerdiler bilmiyorum ama bütcen yetiyosa bu diyorum ötesi yok bence SanalMarketim.com | SCYTHE - Scythe Infinity (Mugen)CPU Cooler SCINF-1000 + Arctic Silver5 HEDİYE - Ürün Detayı=
psu olarakda fps bluestrom öneriyorum 500 yada 600 wat lık olanından alabilrisin çok kaliteli diyebilrim
Tanarri çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 00:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #14 (permalink)
ezgisel
Rookie Member
Bilgisayarım

kardeş bulamadım bunla ilgili fiyat.
600 w ları ne kadar acaba?bilgin varmı yada nerden aldın sen.
topladınmı pc yi bu arada?
Eski 02-07-08, 10:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #15 (permalink)
cery_
Member
Bilgisayarım

cery_ Avatar

Katılım tarihi: 06.06.08
Nereden: Eskişehir - Diyarbakır

psu için bunu kesinlikle tavsiye edebilirm. hem sessiz hem de beklentini karşılycak bişi.
Lc-Power 550W PSU 120MM Sessiz Fanlı V 2.0 PCI-EX Türkiyenin En Büyük Overclock ve Modifikasyon Sitesine Hoşgeldiniz
fiyatı bütçenden çok az sapıyo ama olsun değer
cery_ çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 02-07-08, 19:54 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #16 (permalink)
DonQuichotte
V.I.Member
Bilgisayarım

DonQuichotte Avatar

benim tavsiye edebileceğim sistem şöyle;

e8400 cpu
gigabyte p35c-ds3r
diamond hd4850 (ki seçtiğin vgadan çok daha ucuz ve ondan çok daha güçlü)
coolermaster RC690 (460 wattlık psu ile birlikte)
cruical ballistix tracer 2*1 gb

eğer diğer bileşenleri seçtiysen ve geriye sadece psu kaldıysa, seçtiğin psu oldukça güzel.
Eski 03-07-08, 16:50 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #17 (permalink)
emred07
Rookie Member
Bilgisayarım

emred07 Avatar

Katılım tarihi: 23.11.07
Nereden: ANTALYA

soğutucu olarak hava soğutmada kral her sitede testleri neredeyse var thermalrıght ultra 120 ext. Q9450'Yİ BU SÖNDÜRÜR. Psu marka olarak enermax, silverstone, tagan, thermaltake, Be qiet , ocz, high power gibi markalara bak.
emred07 çevrim dışı   Alıntı yaparak cevap ver
Eski 03-07-08, 22:30 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #18 (permalink)
chnvat
V.I.Member
Bilgisayarım

chnvat Avatar

Katılım tarihi: 18.02.06
Nereden: istanbul

cpu için bende muganı öneririm oldukça iyi bir cooler thr ultra 120 biraz pahalı bence işçiliği ve performansı güzel ama fiyat çok ucuz ve kaliteli psu diyorsanda glacialtech i öneririm tek eksiği pasif pfc onun dışında fiyatının çok üzerinde bir ürün
bu saatte ayrıca 8800gt tercih etmek biraz mantıksız gerçekten 4850 varken
don anca baş ediyorda demiyelim bazı ounlarda kafa kafaya iken bioshock call of jaruez gibi oyunlarda neredeyse 2 ye katlıyor
Eski 04-07-08, 11:40 Ana Sayfa / Yeni Mesajlar / Haberler / bLOG / vIDEOLAR  #19 (permalink)
DonQuichotte
V.I.Member
Bilgisayarım

DonQuichotte Avatar

Alıntı:
chnvat tarafından iletildi. Mesajı göster
bu saatte ayrıca 8800gt tercih etmek biraz mantıksız gerçekten 4850 varken
don anca baş ediyorda demiyelim bazı ounlarda kafa kafaya iken bioshock call of jaruez gibi oyunlarda neredeyse 2 ye katlıyor
8800gtden çok daha üstün.
benim kastettiğim 9800gtx, tarafsız yazılımlarda %7-10 civarı daha geride ama oyunların çoğunda HD4850den %15 daha yüksek performans veriyor.

Bookmarks