Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

raid bilenler bir baksın lütfen

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında raid bilenler bir baksın lütfen başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "epox rda+pro var, kitapçığa göre hem ide hem sata dan raid olur diyor, 40 gb maxtor 7200 var, 2. hard ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 16-04-05, 23:32   #1 (permalink)
polo34
Member

Katılım tarihi: 02.06.04
Nereden: istanbul
raid bilenler bir baksın lütfen

epox rda+pro var, kitapçığa göre hem ide hem sata dan raid olur diyor, 40 gb maxtor 7200 var, 2. hard diski aynısından 2.el olarak bulsam bu iş olur mu ?
raid 0 yapayım diyorum, windows'u yeniden kurmak zorundamıyım?
polo34 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-05, 23:41   #2 (permalink)
wwwengin
V.I.Member

wwwengin Avatar

Katılım tarihi: 10.02.04
Nereden: toprağın üstü arşın altında
Alıntı:
polo34 tarafından iletildi.
epox rda+pro var, kitapçığa göre hem ide hem sata dan raid olur diyor, 40 gb maxtor 7200 var, 2. hard diski aynısından 2.el olarak bulsam bu iş olur mu ?
raid 0 yapayım diyorum, windows'u yeniden kurmak zorundamıyım?
evet yeniden kurmak gerekiyor..
bide internetten raid driver disketini indirmen gerek eğer disketi yoksa

hdd olayına gelince aynı firmware den aynı capasiteden aynı marka ve model olursa performansı mükemmel olur..Ben 2*200 gb raid o olrak kullnaıyorum..
Kesinlikle tavisye ediyorum..
Wimdowsu kurarken karşına çıkan (kurulum cd sini taktıktan sonra) f6 ya basarak scsi ve raid seçeneğini seçiceksin sonra disketi isteyecek senden ileride onun içinden raid driverini okuyacak..sonra işlecm tamam sistemin nasıl hızlandığına şaşıracaksın..
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 16-04-05, 23:50   #3 (permalink)
polo34
Member

son olarak kapasitem 40 gb dan 80 gb a çıkacak di mi? tek 80 gb lık dan daha hızlı mı olacak ? raid 0 mı bana iyi gider ?
polo34 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-04-05, 01:30   #4 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 24.10.02
Nereden: Hell Garden
Resimler: 7
Bunların hepsı ıle bırlıkte son yazdıklarına cevap olarak eve raıd o yapar san kasıten okadar olacak yanı 80 gb boyutunda olacak hız olarak gercekten hızlı lakın kurtarma programları bazen raısıd gormeye bılıyor o nedenele backup sorunları olabılır lakın ıyı bır sıstem kullanıcıyım dıyorsan raıd kacınılmz bır gereklılıktır aynı zamanda yuksek cpu lar yerıne hızlı brı dısk cogunlukla daha ıyı olbılır ben sana bırkac ornek verebılırım

sıstemındekı 80 lıklerın raıdsız halında 93 mb verı transverı vardı pcı kartta board uzerınde takılmıs olan satalarda kı 80 lıklar 125 gb transfer hızı vardı bunları raıd yaptıgımda verı tansferı pcı kartta 130 mb oluyordu maınbaord zuerınde ıse 230gb oluyor bunların hepsını gecelım realde ne kazanacaksın onu onu konusalım

pata 80 lık dıskımden sata raıd 2*80 lık raıdmı 50 gb kusurluk verı aktardım bunun suresı 15 dakıka surdu pekı sımdılık sorun yok am aaynı verıyı pata dıskımı formatlayıp gerı tyasıdıgımda 45 dakıka surdu yanı dısklerımın yazma oranı eskı pata dıskelrımızın uc katı oranında armakta tabı burd soylede bır sorun var benım raıd sıstemdekı dıskelrım bu veıyı dha hızlı yazadabılırdı lakın patanınd abır okuma sınırı var degılmı
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-04-05, 02:20   #5 (permalink)
mysterious_man
V.I.Member

mysterious_man Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.08.04
Nereden: söylerim ama öncelikle mangır çalışsın... Rep Gücü: 5,218,214
Blog Mesajları: 1
Resimler: 4
yanlız benim bildiğim anakart üstünde onboard kontrol kartı veya bir yazılımla raid 0 yapıldığında performans artışı olmuyor performansı sağlayan kontrol kartının üzerindeki bellek, keş bellek ne kadar büyük olursa performansa o kadar katkısı oluyor yani 64mb bellek olan bir kontrol kart ile uçabiliriz.
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-04-05, 04:01   #6 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Zaten on board kart oldumu yazılımla degıl donanım ıle raıd yapıyorsun yanı soft olarak hıcbırsey yok o yuzden zaten bu degerlerı alabılıyorum
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-04-05, 11:03   #7 (permalink)
polo34
Member

raid için ayrı kablo girişi yuvası anakart üzerinde olmalı mı?
mevcut ide portlarını kullanacağım gibime geliyor...
polo34 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 17-04-05, 15:42   #8 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Radı ıcın mevcutları kullanacaksın cok nadır ozellıklede eskı baordlarda yanı sadece pata desteklı olanalrda raıd ıcın ayrıyetten gırısler vardı lakın yenılerde yanı sata desteklılerde sataların kendısı zaten raıd0 ve 1 desteklıyor yapman gereken gerekıyorsa bıosundan raıd ıcın olan hdd lerını secmek kı her bıosta gerekmıyor sonra bılgısayarında rıd fonksıyonunu aktıf hale getırmekkı zatencogunda aktıf gelıyor sonra raıd bıosundan yapmak ıstedıgın raıd secımını yapmak ve wındowsunu kurmak
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-05, 16:10   #9 (permalink)
polo34
Member

üstat 2.hd yi de buldum, dün gece delirdim, geç saatlere kadar uğraştım olmadı, biri pri master diğeri sec master yaptım
biostan ayar çekiyorum, raid in programından ayar çekiyorum, windows cd sinden yüklemeye geçiyorum, disket istiyor veriyorum, yüklüyor, partition oluşturmaya geliyor sıra, pat diye donuyor, kilitleniyor, hep aynı noktada, ayrıca iki hd yi tek hg gibi görmüyor orada....

yardım lütfen
polo34 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-04-05, 23:25   #10 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Ozaman yanlıs yapmıssın ustadım ıkı hdd yoı tek hdd olarak gormesı lazım bu ıslemde bu sekılde olur senın yaptıgın bır yanlıslık var. Ozellıkle raıd setupu bıraz kurcala hatta kıtapcıgını kurcala kıtapcıgı fılan yok ıse ozaman netten ındır
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 02:29   #11 (permalink)
wwwengin
V.I.Member

wwwengin Avatar

Katılım tarihi: 10.02.04
Nereden: toprağın üstü arşın altında
ne primary si ne secondarys
integrahaded peripahles mıdır nedir işte yada on board pci devices ten sata yı aktif hal geiteceksin sata only diceksin snorada raid mode enabled yapcıcaksın..
cuk die olcak bu arada güney köprin nedir??
wwwengin çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 12:41   #12 (permalink)
polo34
Member

aynen dediğin gibi yaptım oldu
ama açılışta raid boot rom diye birşey çıkıyor, f10 a basıp raid yapılandırması falan diyor, onu bios dan iptal edince raid hata veriyor, açılışı daha da hızlandırmak için öyle yapmak istiyordum
polo34 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 19-04-05, 21:31   #13 (permalink)
e-diablo
Moderator

e-diablo Avatar

Bilgisayarım
Oyle yapamazsın malesef orda raıd olan dıskelrını okuyor scsı lar raıd ve dıger pcı sıstemı uzerınden calısan akrtlar bu sekılde o nedenle sevsende sevmesende :d
beklıyeceksın
e-diablo çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-04-05, 09:23   #14 (permalink)
polo34
Member

açılış çok fark etmesede hd nin çalışma hızı süper oldu, herkese tavsiye ederim
cd den yükleme olayları şimşek hızı
polo34 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 20-04-05, 16:01   #15 (permalink)
yucelcevreli
Cool Member

yucelcevreli Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 09.08.04
Alıntı:
polo34 tarafından iletildi.
açılış çok fark etmesede hd nin çalışma hızı süper oldu, herkese tavsiye ederim
cd den yükleme olayları şimşek hızı
açılışında fark etmesi gerekir kullanan arkadaşlar çok daha hızlı açılıyo diyodu windows.
bu arada konu açılmışken sorayım bende 80gb Segate Sata 8mb önbellikli hdd var. Aynı hdd nin NCQ desteklisini alsam raid de sorum yaratırmı? Bide raid yapınca partition oluşturabiliyoruz demi??
yucelcevreli çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver

Konu araçları

raid bilenler bir baksın lütfen ile benzer konular :
Konu Konuyu başlatan Forum Cevaplar Son mesaj
DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ ALIRKEN DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR !!! ***KOMUTAN*** Dijital Fotoğrafçılık 85 17-10-08 10:28
Gerceklerle Yuzleselim omega Ekran Kartları 14 22-07-06 14:10
Altın Oran lulali T.T.K. 41 23-08-05 20:41
okuyun ve şok olun lulali T.T.K. 106 17-06-05 14:45
tcp/ip bilsenleri... ANJIN Network 8 24-02-05 09:49

Aranızda sır kalmasın!