Kapalı konu
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon
Results 1 to 15 of 24

raid disk sorunu

Bu sayfada Donanım kategorisindeki Genel forumunda raid disk sorunu başlıklı konu tartışılıyor; 2 tane seagate 120 Gb harddiskim var. ilk aldığım zaman bu diskleri raid olarak bağladım.Ancak daha sonra 2 diski tekrar ...

Rookie Member
    Katılım tarihi
    12.10.2004

raid disk sorunu

2 tane seagate 120 Gb harddiskim var. ilk aldığım zaman bu diskleri raid olarak bağladım.Ancak daha sonra 2 diski tekrar ayırdım.şu an diskler ayrı gözüküyor bundan eminim.
    sorunum şu diskleri ayırdığım halde yeni windows kurarken, windows raid diskin driver larını windows kurmadan önce istiyor.F6 ya basıp disketten tanıtmadığım taktirde de harddisk bulunamadı diyerek windowsu kurmuyor.
    aslında ben windows me işletim sistemi kullandığım halde sadece bu durum yuzunden Me yi kuramıyorum
    Harddiske fdisk çektiğim ve defalarca format attığım halde bu sorunumdan kurtulamadım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum

hardiskler seagate ST3120827AS
    anakart ASUS VIA chipsetli P4V8X-X
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!

V.I.Member equnix Avatar
    Katılım tarihi
    01.06.2005
    Nereden
    İstanbul
    Diskler anakartta raid olan portlara mı bağlı? yada biostan raid disabled mi?
    Copyright © equnix
    Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!

Cool Member ßlackened Avatar
    Katılım tarihi
    09.08.2005
    bazı chipsetler sata hdd'leri disket olmadan tanıyamıyor.eğer raid disable edildiyse ve gene kurulmuyorsa sorun budur.şu program yardımcı olabilir

http://storage.free-driver-download....4-2000-XP.html

Cool Member muradtanak Avatar
    Katılım tarihi
    04.04.2005
    Nereden
    İstanbul
    Bende geçen SATA disk alıp makinama kurdum, kuruluş aşamasında RAID sürücüsünü flopy disk ile tanıtmak zorunda kaldım. Bios'ta SATA diskimi görmedi, dolayısı ile windows'ta diski bulamıyor. Mainboard'ın yada RAID kartının driverlarına ihtiyacın var...
    En son muradtanak tarafından düzenlendi: 08-14-2005 saat 00:36
    Hayat karşılaştığın fırtınalarla değil, gemiyi limana getirip getiremediğin ile ilgilenir.

V.I.Member Versa Avatar
    Katılım tarihi
    11.08.2003
    Nereden
    Θ
    Alıntı muradtanak tarafından iletildi.
    Bende geçen SATA disk alıp makinama kurdum, kuruluş aşamasında RAID sürücüsünü flopy disk ile tanıtmak zorunda kaldım. Bios'ta SATA diskimi görmedi, dolayısı ile windows'ta diski bulamıyor. Mainboard'ın yada RAID kartının driverlarına ihtiyacın var...
    biosdan Sata controller ini Enable yap.

Brisbane 3.12g | nForce 560 | Rv 670 | Sb 0350 | Raid 0 | 4Gb | Regza 32' | Z 5500 + T20| @ Win7 64 |Amilo Pa 3553 | Ps2

Rookie Member
    Katılım tarihi
    12.10.2004
    evet biostan sata diski bootable yapmak gerekiyor. yapamadığın taktirde sata diskleri hiç görmüyor. ben disketten tanıtmadan windowsu kurmaktan bahsediyorum. bios ta da raid disk özelliğini kapatma özelliği yok zaten.aslında olması gerekir diye düşünüyorum çünkü raid anakartla geliyor.bu diski başka siatemde kurdum yine aynı sorun var.çok ilginç...

V.I.Member wwwengin Avatar
    Katılım tarihi
    10.02.2004
    Nereden
    toprağın üstü arşın altında
    eğer enable ypamsadanda hardisklerin ide olrak tanınır ama via çipsetlerde bu şekildemi bilmiyorum..
    AMD64 3700+S@nDiego@2800mhz~Thearmal right XP 120 ~ DFI SLI-DR NF4-SLI~512*2 Adata VITESTA 566 ~ 2* Leadtek 7600gt ''SLI''
    Tagan 480W~CM Stacker "with blower"~2*250GB WD 16 keş SATA 2-RAID0 ~19"Sony LCD~Creative THX 550 & X-Fi xtreme music

Rookie Member
    Katılım tarihi
    12.10.2004
    Alıntı wwwengin tarafından iletildi.
    eğer enable ypamsadanda hardisklerin ide olrak tanınır ama via çipsetlerde bu şekildemi bilmiyorum..
    hayır bu anakartta sata disklerde sata diskleri disable yaptığında ide olarak tanımıyor.daha doğrusu boot olarak sata diski hiç görmüyor

Rookie Member
    Katılım tarihi
    03.07.2004
    Nereden
    AFYON

arkadaşım zaten sata hdd ye windos kurmak için

Kurulumdan önce sata disketiyle sürücüsünü yüklemen gerekiyor. Windows sata sabit diskleri scsi olarak gördüğü için sürücü istiyor bunun raid le bi alakası yok. Ben 1 yıldır sata disk kullanıyorum ve her kurulumda bu işlemi yapıyorum.
    A8N-SLİ DLX, A64 3200+, TWİNMOS CL 2,5 512*2 RAM, ASUS EN6600GT EXTREME, 250 GB SEAGATE SATA NCQ HDD,ASUS STAR İCE CPU COOLER,FOXCONN DİABOLİC KASA 450 W PSU

Rookie Member
    Katılım tarihi
    12.10.2004
    Alıntı elementer tarafından iletildi.
    Kurulumdan önce sata disketiyle sürücüsünü yüklemen gerekiyor. Windows sata sabit diskleri scsi olarak gördüğü için sürücü istiyor bunun raid le bi alakası yok. Ben 1 yıldır sata disk kullanıyorum ve her kurulumda bu işlemi yapıyorum.
    burda bi yanılgın var sanıyorum.neden dersen ben aynı seagate marka 120 Gb harddiske hiç disket istemeden windows kurulumu yaptım. hatta windows me yi kurdum. benim sorunum raid disk olarak tanıttıktan sonra başladı..

Cool Member ßlackened Avatar
    Katılım tarihi
    09.08.2005
    daha önce verdiğim programla disket yaparak hddleri ilk haline getirmeyi denedin mi? bunlar seagate'in kendi programalrı.
    o program işe yaramaza bide şu var

http://www.majorgeeks.com/downloadge...cefd4d96224b42

Rookie Member
    Katılım tarihi
    12.10.2004
    Alıntı ßlackened tarafından iletildi.
    daha önce verdiğim programla disket yaparak hddleri ilk haline getirmeyi denedin mi? bunlar seagate'in kendi programalrı.
    o program işe yaramaza bide şu var

http://www.majorgeeks.com/downloadge...cefd4d96224b42
    evte denedim sağol. sitesinden daha önce indirmiştim zaten bu programı bide şimdi verdiğini deneyeyim. tşk

V.I.Member wwwengin Avatar
    Katılım tarihi
    10.02.2004
    Nereden
    toprağın üstü arşın altında
    Alıntı elementer tarafından iletildi.
    1 se bıyunca disketsiz kurulum yaptım xp ye seagte 160gb hdd em vardı ona..Bu ich 5 in bi gzüelliği diskete gerek yok ide olrak tanıyor hdd leri..şu anda 2*200 var onlarıda ide olrak tanıyor ancak bios menüsünden sata olrak tanıtınca raid yapabiliyorum...

¯`°²¤Platinum Member¤²°`¯ volcano2K Avatar
    Katılım tarihi
    04.07.2002
    Nereden
    Ataşehir/İstanbul
    Çipe göre farklılık gösterir bu durum arkadaşlar..Bende driver tanıtmıyorum örneğin ama Önceki sistemim NF2 idi ve silicon image raid driverlarını istiyordu.Biostan Raidi kapatmakta durumu çözmüyordu..
    ----VE BU KONUYLA İLGİLİ BAŞKA DA BİŞEY SÖYLEMEM! (FORREST GUMP)----

Rookie Member
    Katılım tarihi
    12.10.2004
    neyse böyle idare edecez galiba. herkese tşk. ediyorum

Kapalı konu
Sayfa 1, toplam 2
1 2 SonSon