Anasayfa |  hABERLER |  gALERi |  bLOGS |  Üye Ol | 
bLACKBOX |  sOSYAL gRUPLAR |  oYUN |  Etiketler | 
Kullanıcı Adı
Şifre
Beni Hatırla

hARDWAREMANIA fORUM’larına Hoş Geldiniz!
Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz.
Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.

Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
» hARDWAREMANIA > Donanım > Genel »

ram'in arızalı olmasından şüpheleniyorum, acaba nasıl emin olabilirim; oyun grafikleri çok kötü.

Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında ram'in arızalı olmasından şüpheleniyorum, acaba nasıl emin olabilirim; oyun grafikleri çok kötü. başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "gta sa grafikler kare kare, fm08 de ses yok, pes 2008 save yapmıyor; boş yer yok diye. ram arızalı olabillir ..." şeklinde özetlenebilir....

LinkBack Konu araçları |  
Eski 18-08-08, 10:46   #1 (permalink)
ölüpiksel
Rookie Member

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 14.08.08
Nereden: Ankara
Unhappy ram'in arızalı olmasından şüpheleniyorum, acaba nasıl emin olabilirim; oyun grafikleri çok kötü.

gta sa grafikler kare kare, fm08 de ses yok, pes 2008 save yapmıyor; boş yer yok diye. ram arızalı olabillir mi? ne yapabiliriz? yardımcı olabilir misiniz? şimdiden teşekkürler...
ölüpiksel çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 11:12   #2 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17
Ynt: ram'in arızalı olmasından şüpheleniyorum, acaba nasıl emin olabilirim; oyun grafikleri çok kötü.

boş yer yok derken ram mi harddisk mi?
pckopat_07 çevrim dışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!Google Bookmark this Post!
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 11:18   #3 (permalink)
ölüpiksel
Rookie Member

Bilgisayarım
Ynt: ram'in arızalı olmasından şüpheleniyorum, acaba nasıl emin olabilirim; oyun grafikleri çok kötü.

sadece pes2008'de save yapmıyor ve yeterli boş yer yok diyor; normalde harddisk'te boş alan var ama ram sanal bellek olduğu için acaba bi sorunla mı karşılaşıyor kaydederken ram'de yani save için sanal bellek ihtiyacı var ama yapamıyor. diğer oyunlar kaydediyor. zaten harddisk'i de normal kullanabiliyorum bi sorun yok. diğer şikayetlerle de birleşince ram'dan şüphelerim artıyor.
ilginiz için çok teşekkürler...
ölüpiksel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 11:21   #4 (permalink)
pckopat_07
Silver Member

pckopat_07 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 26.06.08
Nereden: Caqallıklı andl lisesinden:D ANTALYA
Resimler: 17

ram arızalı olsa mavi ekran üzerinde beyaz yazılar olan bir ekran gelmesi lazım(Fiziksel bellek dökümüne başlar) harddisk dolu olmasın dicem ama windowsun seni uyarması lazım... fakat ram ağrızalı olsaydın benim dediğim gibi bir ekran la karşılaşman lazımdı onu söyleyeyim
pckopat_07 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 11:36   #5 (permalink)
ölüpiksel
Rookie Member

Bilgisayarım

başka aklınıza gelen bişey var mı, oyunların çoğu sorunlu, hepsinde farklı şikayetlerim var. mesela pes2008 de sahada çizgi şeklinde bir dalgalanma/karıncalanma oluyor. 2gb ram 512mb 8600gt asus ekran da böyle grafik sorunları anormal, ram değilse acaba nedir bir fikriniz var mı? ses yada save'i geçtim grafikler büyük problem.
tekrar teşekkür ediyorum, çok yardımcı oldunuz...
ölüpiksel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 12:29   #6 (permalink)
asabi__
Member

asabi__ Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 02.07.08
Nereden: izmir

arkadasım yazdıklarını falan okudum bnmde snnkıne benzer bı sorunum var bnde oyunlar acılmıo tıkladıgımda hemen res atıo bı cozum bulamadım bunu oncedende yapıodu ama arasıra sımdı hep yapıo?? snn sorunla alakalı olarakda aklıma sey gelıo ramlerı cıkar dozunu al ıyıce sıkıca tak yerıne ekran kartınıda ole yap belkı gevsemıstır duzelır
asabi__ çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 12:54   #7 (permalink)
ölüpiksel
Rookie Member

Bilgisayarım

ilginiz için teşekkürler.
çıkarıp takınca yeniden tanıtmak/kurmak falan gerekir mi yoksa hiçbişey olmamış gibi devam mı eder?
saygılarımla.
ölüpiksel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 13:20   #8 (permalink)
domaz
Member

Katılım tarihi: 06.08.08

dewm ederr
domaz çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 14:29   #9 (permalink)
ölüpiksel
Rookie Member

Bilgisayarım

çok sağolun. bunu denerim.
başka fikri olan var mı?
başka bi nedeni var mıdır acaba?
ölüpiksel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 16:59   #10 (permalink)
ölüpiksel
Rookie Member

Bilgisayarım

sistemimde bir uyumsuzluk vs. olabilir mi? herhangi bi nedenden performans düşüşü?
ölüpiksel çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 17:57   #11 (permalink)
ultraslan06
V.I.Member

ultraslan06 Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 23.05.08

Alıntı:
ölüpiksel tarafından iletildi. Mesajı göster
sistemimde bir uyumsuzluk vs. olabilir mi? herhangi bi nedenden performans düşüşü?
bi tane ram bozuk olsa pc res atar.ben yaşamıştım.corsair ın ramlerinden aldım res atıp duruodu.mavi bilgisayarın servisine götürdüğümde ram bozuq dediler.sonra değiştirdim düseldıi.
ultraslan06 çevrim dışı  
Alıntı yaparak cevap ver
Eski 18-08-08, 20:37   #12 (permalink)
gurkan
Moderator

gurkan Avatar

Bilgisayarım
Katılım tarihi: 21.02.04
Nereden: Cybertron
Resimler: 4

Alıntı:
ultraslan06 tarafından iletildi. Mesajı göster
bi tane ram bozuk olsa pc res atar.ben yaşamıştım.corsair ın ramlerinden aldım res atıp duruodu.mavi bilgisayarın servisine götürdüğümde ram bozuq dediler.sonra değiştirdim düseldıi.
Ram arızalıysa şunu yapar bunu yapar gibi kesin konuşmak doğru değil. Birçok şekilde hata oluşabilir. Ram arızasını Memtest86+ - Advanced Memory Diagnostic Tool programıyla test edebilirsiniz.

Kolay Gelsin.