Merhaba, şu anda forumlarımızda ziyaretçi statüsündesiniz. Forumlarda yeni konu açmak, soru sormak, blog, galeri gibi izin gereken özelliklerden yararlanabilmek için "Kayıt" olmanız gerekmektedir.
Eğer mevcut şifenizi kaybettiyseniz "burayı" kullanabilirsiniz. Kayıt sırasında bir problem ile karşılaşırsanız, lütfen bizimle "Kontak" kurun.
Bu sayfada Donanım bölümü içerisindeki Genel forumu altında Resim boyutu başlıklı konu tartışılıyor. Tartışılan konu "Resim boyutunu nası küçültebilirim?..." şeklinde özetlenebilir....
boyut derken kb olarak boyuttan bahsediyosun heralde... resmi farklı bi formatta kaydederek yapabilirsin... mesela bmp formatındaki resmi jpeg olarak kaydedersen baya bi ufalma olur ... ama kalitede düşer... bu ikisi ters orantılı... bu format değiştirme işini photoshop ta ya da paintte bile yapabilirsin... aslında format değiştirmeden resim boyutu küçülten programlar var ama ben pek randıman alamadım... resim tanınmaz hale geliyo bi yerden sonra....
resme sağ tıkla, düzenle yap.
paint ile açacaktır.
paint içinden image/strecth/skew var. orda yukardaki 2 kutucuğu 100 den ufak bir değer ile doldur. mesela 100 yerine 50 yaz her ikisine ve resim yarım boyutuna gelsin.
iyi de kaç kişi anlıyor photshoptan .. ben mesela sadee açıyorum ve kapatıyorum. hiçbişey anlamadım bu programdan. Bana bu programı kullanmasını anlatacak bi kaynak bulursanız sevinirim.
__________________ But those days I thougt my eyes
Had seen you standing near
Though blindness is confusing
It shows that you're not here
iyi de kaç kişi anlıyor photshoptan .. ben mesela sadee açıyorum ve kapatıyorum. hiçbişey anlamadım bu programdan. Bana bu programı kullanmasını anlatacak bi kaynak bulursanız sevinirim.
CHIP al.
__________________ Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerlerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur